Jump to content
Родени в България

Recommended Posts

Оказва се, че е много проста работа. Отивате в съответния Гевербеамт (по район), казвате: - "Добър ден, их виль абмелден." и давате гевербето. След това ви питат: - "Зайт ван? (от кога?)." Казвате някаква дата и това е всичко, отнема около две минути и е безплатно. Повдигам темата защото аз и жена ми не знаехме, а на нея й се наложи да затвори своето гевербе миналата година. Обърнахме се към фирма, която извършва такива услуги. Става дума за онези фирми където уж помагат. Та срещу 30 евро се попълниха едни дълги формуляри. Няколко месеца(!) след това получихме писмо, че не е посочена искана дата за закриване (тук може да се затваря със задна дата), това ни коства още пари и много време. Пълно е с хора и фирми, които "помагат" срещу уж символична сума, това далеч не е така.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моля ви, спешно ми е,ако може някой бързо да ме насочи. Искам да знам, ако може, какви документи са необходими за затваряне на гевербе. Също така какво точно се попълва в тези дълги документи, които споменавате? А гевербето само там, където е отворено ли може да се затвори или може и в друг град?  Питам, защото съпругът ми го отвори на 600 км от тук и ако трябва да ходим до там, да съм подготвена с всичко. Немският ми език доста куца все още,но мисля че мога да се справя до някъде. И дали ще може да се затвори със задна дата наистина? Също така здравните застраховки свързани ли са с него, имам предвид ако имам неплатени здравни това ще попречи ли или?

Благодаря предварително на всеки отзовал се!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, голяма част от отговора на въпроса ви се съдържа в по-горния текст. Можете да затворите гевербе и дистанционно, т.е. с писмо. Не е обвързано с плащането на дължими здравни, но така или иначе няма да можете да избегнете плащането им.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте искам да  затворя  Гевербе но съм в Бъггария, мога ли с писмо и какъв формуляр се попълва, благодаря ви

Моля ви следващия път да спазите правилата на форума и да пишете на кирилица. Аз също нямам кирилица на компютъра, от който пиша в момента, но ето, че има начин.
Поздрави, 1984

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зравейте искам да закрия гевербето доколкото прочетох тук става и дистаннционно понеже вече съм в БГ. Въпроса ми е изисква ли се специален формуляр или е писма свободен текст.Благодаря предварително

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×