Jump to content
Родени в България
Anastasiq Bogdanova

Какво ми е нужно за да започне детето ми училище в германия?

Recommended Posts

Здравейте!Работили сме и двамата с мъжа ми в Германия!Там забременя..Върнах се в България заради голямата ми дъщеря която е от първия ми мъж и в момента е на 6 годинки ..Родих малката в България вече е на 6 месеца!Въпроса ми е казвала документи са ми нужни за да започне тя училище в Германия?Освен детски ще мога ли да получавам и някакво социално майчинство макар че е родена тук в България?Все пак тя е бебе на 6 месеца и на какво имам право там с две деца?Нямам брак досега во и двете ми деца са признати!Уредили сме си квартира за близките 3 месеца и дали ще имаме някаква социална помощ при положение че ще сме с две деца?Главно ме интересува училището както и това какъв е реда на приемане и да поясня дъщеря ми незнае грам немски..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, 

като за начало си направете труда първо сама да потърсите информация във форума. Има предостатъчно изписано по този въпрос. Относно социалните помощи и правата ви - защо никой не пита за работа? Видове, възможности, начини за търсене, квалификация и преквалификация и т.н. и т.н. Може да изглеждам груб, но ние също гледаме деца и се борим, оцеляваме и развиваме разчитайки на правото си на труд, а не на помощи!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Цитат

Върнах се в България заради голямата ми дъщеря която е от първия ми мъж и в момента е на 6 годинки ..Родих малката в България вече е на 6 месеца! Въпроса ми е казвала документи са ми нужни за да започне тя училище в Германия? Освен детски ще мога ли да получавам и някакво социално майчинство макар че е родена тук в България? Все пак тя е бебе на 6 месеца и на какво имам право там с две деца? Уредили сме си квартира за близките 3 месеца и дали ще имаме някаква социална помощ при положение че ще сме с две деца? Главно ме интересува училището както и това какъв е реда на приемане и да поясня дъщеря ми незнае грам немски

За социалните пари не знам как е, но първо трябва да живеете някъде. Оттам вече, се гледа и за училището - кое е наблизо. При положение, че детето не знае немски - определено ще научи необходимото - се прави тест. Може да има и клас сами с чужденци - не знам. Дали за детето това е най-добрия вариант - малко ме съмнява. Но и не се знае, къде и как живеете в България..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×