veronik_veronik 209 Докладвай · #51 Зададен 26 Юли, 2019 Прочетете темата за детските и по-специално линка, които съм приложил от адвокат по този въпрос. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
didee 0 Докладвай · #52 Зададен 10 Октомври, 2019 Здравейте! От няколко месеца живея в Германия при моя приятел.. безработна съм. Как мога да се запиша в джоб център и какви документи са ми нужни? Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Tshaban1985 0 Докладвай · #53 Зададен 26 Декември, 2019 Здравейте, аз живея от една година в Берлин. Одобрен съм от джоб центъра за плащане жилище, за детски надбавки и бащински надбавки, но аз реших да се преместя в Нюрнберг. Дали ще важат документите ми или всичко на ново трябва да стане? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
sabi 19 Докладвай · #54 Зададен 8 Януари, 2020 Да, документите важат, но трябва да искате разрешение от Джобцентъра за преместване в друг град и след като отидете на новото място там ще подадете един-два формуляра, като посочите и БГ номера си. Останалото следва автоматично. Относно детските надбавки трябва да се обадите във Фамилиенкассе -те работят на жентрално ниво и да ги уведомите за промяната на адреса Ви. Съответно ще Ви изискат новата адресна регистрация. 1 2 1984 Aleksander veronik_veronik реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Крякащата тайфа 514 Докладвай · #55 Зададен 17 Януари, 2020 На 10.10.2019 at 14:03, didee написа: Здравейте! От няколко месеца живея в Германия при моя приятел.. безработна съм. Как мога да се запиша в джоб център и какви документи са ми нужни? Благодаря предварително! Здравейте didee, не са ви необходими никакви документи, защото хората, които от няколко месеца са в Германия при приятеля си нямат право да се записват в Jobcenter. Но пък ако сте здрава и мотивирана, може да започнете някаква работа и паралелно с това да запишете курс по немски. След година ще знаете езика на достатъчно ниво, за да си намерите по-работа, а след 5 г., ако все още имате необходимост, ще имате и право и да се запишете в Jobcenter. До скоро ... 1 1 veronik_veronik rodenivbg реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Nvcn 0 Докладвай · #56 Зададен 2 Февруари, 2020 Здравейте . Искам да попитам мъжа ми работи в Германия от 7..8 месеца.. със 400 евро на месец . Та така и ние със 3 те ми деца дойдохме при него .. Какво трябва да следваме да се записваме на джоб център и езикови курсове понеже са ученици 9 те клас а единия е 3 годишен Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Крякащата тайфа 514 Докладвай · #57 Зададен 4 Февруари, 2020 На 2.2.2020 at 13:16, Nvcn написа: Здравейте . Искам да попитам мъжа ми работи в Германия от 7..8 месеца.. със 400 евро на месец . Та така и ние със 3 те ми деца дойдохме при него .. Какво трябва да следваме да се записваме на джоб център и езикови курсове понеже са ученици 9 те клас а единия е 3 годишен Здравейте Nvcn, в кой град сте? Питам ви, защото в много градове има бюра за безплатна помощ и консултация на български език по подобни въпроси. Той говори ли и други езици? До скоро ... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Asencetoto 0 Докладвай · #58 Зададен 31 Март, 2020 Здравейте някой знае ли точно какво означава ALG 3 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
tonic 2 Докладвай · #59 Зададен 16 Май, 2020 Здравейте, мога ли да прехвърля обезщетение за безработица от България в Германия. Подадох молба за издаване на U1 от България,което ще е готово другата седмица. След това към коя институция трябва да се обърна и какви други документи трябва да подготвя? Търсих инфо на сайта на arbeitsagentur,но не откривам нищо,както и тук във форума.Намирам информация само за случаи,при които обезщетението се прехвърля към България. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
yusi975 0 Докладвай · #60 Зададен 29 Юни, 2020 Здравейте казвам се Юсеин и от една седмица съм в Хамбург. Искам да попитам дали мога да се регистрирам в Джоб Център или подобна институция за помощ тъй като съм диабетик на инсулин. Не работя още. Какви документи трябва да приготвя и къде да отида с тях? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kati691 0 Докладвай · #61 Зададен 12 Декември, 2020 Здравейте имам един въпрос и ще се радвам да ми отговорите. Тъй като ни съкратиха от работа, от която имаме 10 работени месеца, се записах е в джоб центъра, подадох е всички документи, скоро ни изпратиха два еднакви екземпляра за училище, единият го подписах че се съгласявам да ходя на училище и го пуснах в пощата на джоб центъра а другият е в мен, въпросът ми е, трябва ли да го предоставя в училището. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1984 73 Докладвай · #62 Зададен 14 Декември, 2020 На 12/12/2020 at 9:22, Kati691 написа: Здравейте имам един въпрос и ще се радвам да ми отговорите. Тъй като ни съкратиха от работа, от която имаме 10 работени месеца, се записах е в джоб центъра, подадох е всички документи, скоро ни изпратиха два еднакви екземпляра за училище, единият го подписах че се съгласявам да ходя на училище и го пуснах в пощата на джоб центъра а другият е в мен, въпросът ми е, трябва ли да го предоставя в училището. Привет, как се казва документа, който са ви дали? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
DimitrovaVesela 0 Докладвай · #63 Зададен 14 Декември, 2020 Здравейте.От няколко месеца съм в Германия ,преместих се от един град в друг,не говоря немски език от което изпитвам затруднения с институции .След като ми приключи договора с фирмата за временна заетост , колегите ми ме посъветваха да информирам джоб центъра .След седмица имах договор към друга фирма за временна заетост.Въпроса ми е към тези които са наясно с подаване на декларация към джобценъра ,какъв вид документ трябва да изпратя за да уведомят , джобценъра че не искам ,помощи а ги уведомявам ,че имам прекъсване. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kati691 0 Докладвай · #64 Зададен 14 Декември, 2020 преди 6 часа, 1984 написа: Привет, как се казва документа, който са ви дали? Eingliederunsvereinbarung Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове