Jump to content
Родени в България
Крякащата тайфа

Възможен ли е завод на Шкода (Volkswagen) в България

Recommended Posts

В последния брой на авторитетното издание Handelsblatt е публикувана обширна статия за плановете на концерна Volkswagen относно производството на електрически автомобили и изграждането на нови фабрики (Volkswagen plant neue Standorte für Elektroautos). В самия край на материала само в едно изречение е вметнато, че България също била разглеждана като възможна локация, в която да се изгради завод за производство основно на автомобили на Skoda, но също така и на другите марки от концерна.

Новината естествено е поета вече от българските медии и разни субекти и обекти вече умело започват да се възползват от нея. Лично на мен ми е ясно, че няма как подобно нещо да се случи към настоящия момент в България. Причините не са единствено корупцията, неработещата съдебна система и лошата инфраструктура. Има още поне 10 други фактора, които правят подобна мисия невъзможна. Но все пак ми е интересно да чуя и вашето мнение. По-голяма част от учстниците тук се намират зад граница и мнозина са виждали какво означава производствена мощност на подобен концерн.

Та как мислите, защо изобщо господата от надзорния съвет на VAG групата са споменали България като възможна локация?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защото (почти) всички немски концерни използват услугите на тази агенция - https://www.eac-consulting.de/wp-content/uploads/2017/10/EAC-Osteuropa-Automotive.pdf

А тя препоръчва регион Mittel- und Osteuropa (MOE) доста усилено.

osteuropa.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×