Jump to content
Родени в България
Verji

Записване на дете, завършило 8-ми клас в България

Recommended Posts

Здравейте, мили сънародници! 

Мислим преместване на цялото семейство в Германия. Като първоначално мъжът ми ще отиде няколко месеца напред и живот и здраве лятото на 2020г да ни изтегли към Германия. 

Имам 2 деца, като дъщеря ми е осми клас- знае много добър английски, а от тази учебна година влезе в паралелка с немски. След завършен 8 ми клас тук, ще излезе с ниво на немски B1. И има талант да рисува страхотно. Искам да попитам има възможност там да й проверят знанията и да я насочат в добро училище, защото съм чела по форуми, че масово влизат в обикновенни училища. 

А другото ми детенце е 6 годишен. Според мен за него няма да е кой знае колко трудно. 

Много благодаря!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, надявам се да сте изчели във форумът по темата, писано е много. Аз няма да се повтарям, само ще ви напиша, че в Германия системата е гъвкава и всяко дете може да намери мястото си в нея и възможностите са много. Освен това в училищата децата се записват по всяко време, класовете са с ученици с разлики от по няколко години. Дъщеря ви, ще е на ниво В1, което е много добре, но и да не знае език това не е пречка. Децата учат бързо и такива дошли без немски учат във всеки тип училище, включително и най-високият гимназиум, което може би вие имате впредвид. Не го мислете толкова много. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×