Jump to content
Родени в България

Recommended Posts

Здравейте! Искам да почвам работа, обаче няма кой да се грижи за малкия на 4г. Засега няма свободни места в градините тъй като от скоро сме тук. Въпросът ми е може ли майка ми да дойде да се грижи за малкия, и държавата(незнам коя точно институция) да й плаща за детегледачка? Моля, някой ако е запознат да ми пише къде да кандидатствам за такава услуга(ако има в Германия, защото в България знам, че има). 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Зададен (Редактирано)

Знам за случай, за липса на място в детската градина и  изплатено обезщетение от страна на държавата за това след дело. За всяко дете трябва да има място, иначе за вариант майка ви да дойде и да й плащат незнам. Може да попитате и в съседни детски градини, защото е важно детето не просто някой да го гледа, а да е сред деца и да учи език. В детската градина има проверка на развитието на децата и съответно дали да тръгне на 6 или на 7 години на училище. Имате вариант и за дневни майки, там се плаща почасово и децата се гледат в домашна обстановка от сертифицирани така. Ето един линк:

 

Пропуснах да ви напиша, че в Германия няма заместващи градини и когато си търсите работа, трябва да го имате предвид, лятото 3 седмици отпуск, някой градини в зависимост от населеното място са само до обяд и въобще такива специфики. Но пък в Германия хубавото е, че има възможност за почасова работа, работа в ранни, късни часове и т.н. Моя приятелка, която работеше в офис, но след това докато децата поотроснаха работеше в една пекарна до 7:30 сутринта и тя се прибираше, а съпругът й тръгваше на работа. 

Редактирано от veronik_veronik

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×