Jump to content
Родени в България
Aleksander

За българските банки и техните роби

Recommended Posts

Здравейте, отварям тази тема защото засяга хиляди българи не само в България, а и по света. Не е тайна, че всеки втори или трети дължи пари на някоя банка. Дори може да се твърди, че има немалко българи тръгнали на гурбет именно за да погасяват дълговете си. Всичко това се дължи на една безумна система довела до масово заробване на обикновените хора.

Аз също изплащам кредит. Наскоро установих, че банката (Пощенска банка) е постъпила крайно некоректно с мен, увеличавайки лихвата по кредита без мое знание до 18%!!! И от години плащам лихви, които до сега са надхвърлили два пъти размера на кредита, а главницата е спаднала едва с една пета! От една страна, да, банките са лоши. Те се възползват от нашето незнание, от това, че им се доверяваме в трудни за нас моменти и най-вече от това, че се възползват от нашата беззащитност пред безумната система, която защитава банките от нас.

Всъщност темата не е за лошите банки, а за начина по който да се защитим и да потърсим правата си. Вече почти два месеца се занимавам с това. Все още съм на етап търсене на подходящ адвокат. Наскоро, за себе си, открих нещо, което допълнително ме отврати от безумната система. Събирайки информация в интернет, попаднах на множество адвокати, които в различни интервюта се пенявят и обясняват колко са лоши банките и колко е лесно да заведем и спечелим дело. До този момент издирих четирима от тях. Оказва се, че всичко е вятър. Номера е да се привлекат клиенти, които отново да си дават парите срещу обещания за защита на интересите. Предполагам, че повечето хора в моята ситуация мислят същото. Повечето адвокати се възползват по същия грозен начин от нас. Първата адвокатка, с която говорих в момента в който разбра, че съм в Германия отсече хонорар 2000 евро и почваме. Всичко било сигурно и после съм щял да си възстановя парите. Друг ми поиска 75 лв. за да прецени дали има смисъл да почваме. После поиска още 250 за друго и т.н. Трети поиска 2000 лв. Сега отново чакам становище от четвърти. Попаднах на интересно твърдение в интернет според което банките плащат на адвоката за да увъртат и скриват възможностите пред клиентите си. Не знам дали това е така, но това, което знам със сигурност, е че колкото са гнили банките толкова са гнили и адвокатите като цяло. Нима не е очевидно когато има нередност от страна на банки? Защо няма две еднакви становища от страна на адвокати? Защо няма две еднакви тарифи? Какъв е начина да намерим свестен адвокат или да се защитим от такъв когато ни подвежда?

Ако някой има опит в тази тема нека сподели, че аз определено се обърках, а имам нужда от конкретни действия срещу измамниците от Пощенска банка. Също така идеята ми е да направим списък с адвокати, на които можем да се доверим.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Системата е толкова прогнила, особено в малките населени места.

Този клип е отражение не само на нивото на банковата система, но и на българският масов работодател. За мен потресаващо.

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Цитат

 

Здравейте, отварям тази тема защото засяга хиляди българи не само в България, а и по света. Не е тайна, че всеки втори или трети дължи пари на някоя банка... Наскоро установих, че банката е увеличила лихвата по кредита без мое знание до 18%..

Повечето адвокати се възползват по същия начин.. Защо няма две еднакви становища от страна на адвокати? Защо няма две еднакви тарифи? Какъв е начина да намерим свестен адвокат или да се защитим от такъв когато ни подвежда?

Тука забелязвам, че са засегнати 2 (огромни) въпроса. 1) Банките и 2) адвокатите. По първото бих искал да задам един въпрос. В договора, който е бил подписан с тая банка - имало ли е точка, която да засяга тоя въпрос? Дали и кога банката може да изменя - какво?

По тема "банки" ще разкажа и за един случай. Преди доста години, ми се наложи да работя за един човек, който търсеше решение на един друг въпрос. Тогава не знаех (все още), немския език - в тая сфера. Както и нямах решение на неговия проблем. Но се опитах да му помогна. Решение на въпроса не намерихме, както и не намериха - неговите адвокати. Но засегнатия (негов) проблем - беше интересен. Накратко - човека е бил взел кредит, и е почнал да санира много жилища. В един голям немски град. Става дума за милиони (евро). След което обаче, от банката се усещат - и променят условията така, че той да не може да изпълни исканото от банката. Как и защо - в случая няма значение. Става дума и за период от няколко години. И в крайна сметка, човека е трябвало да преотстъпи на банката тия сгради, които е бил "купил" - на евтино - и със средства на тая банка. Които после сами завършват тая идея - с печалба за тях.

Що се отнася до адвокатите, то за тях не искам да казвам нищо :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата е интересна.

Първо,адвокатите са като докторите-хем трябва да са свестни хора,хем да си разбират от работата-обикновено са или едното,или другото.Отиваш при тях,когато си вече много зле и изкушението да ти смучат парите е много голямо-почти никой не може да му устои)Ако доктора може да го съдиш,то адвокат как се съди не знам))

Второ,ако си чел договора от банката,то ти трябва не адвокат,а магьосник)Аз съм от малкото луди дето си четат договора от край до край и мога да ти кажа,че няма точка,за която да се захванеш,че да ги осъдиш,Поне пет адвоката са го писали и още пет са го проверили.

Като цяло бих те посъветвала да си спестиш парите от адвокати и да помислиш как да се отървеш от кредита по-рано ако можеш.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване


×