Jump to content
Родени в България

Класация на потребителите


Популярно съдържание

Най-харесвано съдържание от 30.10.2022 във всички раздели

 1. 1 point
  Бланки за детски надбавки на български език Kindergeld Formulare in bulgarischer Sprache Линк към документите или си ги дръпнете оттук. Последна актуализация: 16.12.2020 г kg51r-auslandrentnerwaisen-bulgarisch.pdf kg1-anlagekind-bulgarisch.pdf kg1-bulgarisch.pdf kg51-ausland-bulgarisch.pdf merkblatt-kindergeld-bulgarisch.pdf
 2. 1 point
  peshko86

  Документи - KG 53 BG

  KG 53 BG Към файла KG 53 BG.pdf Качен от peshko86 Качен на 25.11.2022 Категория Документи и формуляри  
 3. 1 point
  Според мен - не. През септември пътувах от Варна за северна Германия. Извън активния летен сезон се пътува много лесно. Особено след като си избрал да пътуваш през Румъния през вечерта. Тръгнах в 17:00 от Варна, като целта ми беше да мина околовръстното на Будапеща преди 06:00, за да избегна сутрешния трафик по М0 в Унгария. През нощта в Румъния пътуват само камиони и няколко автомобила. Съвсем спокойно се минава, без никакви притеснения. Таксата на Дунав мост посока Румъния е 2€, а в посока България - 3€. Ако им дадеш 5€ ресто не връщат.
 4. 1 point
  Здравейте, Попаднах на тази тема днес и ми стана доста интересна. Благодаря на всички за споделената полезна информация. Предстои ми пътуване по маршрут Варна - Братислава - Виена - Будапеща - Варна. Прави ми впечатление, че повечето от вас описват пътуване през Сърбия, а не през Румъния. Това е защото живеете в западна България ли или има друга причина? През последните 3 години ходих два пъти до Унгария и двата пъти минах през Сърбия. Вторният път наотиване от Варна минах през Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия и влязох в Унгария от запад понеже беше по време на пандемията и имах информация, че влизането в Унгария откъм Австрия е много по-лесно. И действително беше така. А и крайната ми цел беше град, разположен на 10 км от границата с Австрия. Този път обаче обмислям да мина през Румъния (през Русе) понеже разстоянието е по-кратко, румънската винетка е по-евтина от тол таксите в Сърбия, горивото в Румъния също май е по-евтино. Т.е. като цяло очаквам по-малко пътни разходи, ако пътуваме през Румъния. Ще пътувам със съпругата ми. Планът е да тръгнем на 10ти декември около 18ч, за да пристигнем в Братислава до обяд на другия ден. Има ли нещо, което трябва да ме притеснява при пътуване през Румъния през нощта? Не планираме да спираме за спане, само много кратки почивки за тоалетна по бензиностанциите. По принцип нямам проблем с продължително шофиране. Личният ми рекорд засега е 2500 км в Щатите и Канада.
 5. 1 point
  AinStein

  Работа в Германия

  Защото попита и писа откровено без шикалкавене ще ти пиша подробно. За варианта не чрез бг фирма. Мъжът ти трябва да бъде "дръпнат " от познати, приятели или роднини.При които ще се регистрира и да бъде при тях.Трябва да почне някаква работа, да не бездейства, а на теб ще се плащат детски в България.После трябва да си намери квартира, което е доста трудно, защото на нас не гледат с кеф или някой да му съдейства за квартирата.Тогава веднага идваш с децата.Имаш ли и ти регистрация вече ще си спокойна.Регистрация в бюрото по труда -задължително.Децата на училище , а вие на работа - без право на социал една година.От тук нататък остава само да работите. Запомни - РЕД, ТОЧНОСТ, ЧИСТОТА. Забравяш българския нрав и обноски.Социала за да разбереш ще ти го опиша.Това са пари от 1 - 3800 евро, според доходите и разходите дето ги иматеМъжът ти взима 1500евро чисто, а ти 900 евро,400евро детски за две деца.Общо 2800евро.Признати разходи Квартира 1000 евро.Остават ви 1800.Ти, мъж и две деца според социала трябват ви 1780евро , а вие имате 1800.Тогава не сте одобрени за социал.За нуждаещите е социала.Ако дохода след разхода ви бе 1600,щяха да ви дадат само 180евро, но сте в статистиката социални и ще имате възможност за безплатни екскурзии за учениците ти платени от социала.Държавата не ви държи без работа.Намира ви работа, курсове, практики.До ника ти има шивачка.Първо ще работиш при някои турци.Те държат ателиетата тук.Ако си добра и оправна после ще си отвориш ателие и ще целуваш учителите, които са те учили в текстила, защото ще си богата с труда си и няма и за социал да помислиш.Тук с труда си от занаята, който владееш може да станеш истински богат.
 6. 1 point
  veronik_veronik

  Работа в Германия

  Няма как просто да дойдете в Германия и да си намерите квартира ей така. Не стоят нещата, както си ги представяте. За мен вариантите са два, или да отидете при някого и той да ви съдейства или да си намерити работа от България и съответно фирмата да ви осигури работа, квартира и съдействие в първите стъпки по настананяването. При нас случаят беше такъв. Изчетете детайлно целия форум и ще си се изяснят много неща.
 7. 1 point
  Здравейте благодаря ви за този форум много е полезен .Имам един въпрос , съпруга ми работи в Германия от ноември 2016 аз и децата ни сме в България за сега.Подадохме документи за детски последното което ни поискаха бяха бележки от училищата където учат нашите деца и адресните ни регистрации . Искам да попитам проблем ли е че аз и децата ни сме на различни адресни регистрации от съпруга ми.
 8. 1 point
  Здравейте, много ми е приятно харесва ми всичко тук, съжалявам само че не съм ви открила по-рано.
×