Jump to content
Родени в България

Класация на потребителите


Популярно съдържание

Най-харесвано съдържание от 28.01.2023 във всички раздели

 1. 1 point
  Хм, някой така като започне да ми пуска такива видея за Германия или други източно европейски страни се чудя дали е пътувал из България. Аз, като човек който е живял в повече от 5 града по повече от година в България, смея да кажа, че имам опит...и картинката прави всичко което се вижда по-горе да изглежда като разходка в парка...Има места където е просто БРУТАЛНО. Работата ми беше свързана с много пътуване и просто се нагледах на за съжаление тази омразна за мен дума МИЗЕРИЯ и ИЗРОДИ. Тези изнасилвания, побоища, боклуци, градове на "Живите мъртви", не са сценарии или просто нещо рядко срещано на 1-2 места, а са масови прояви и места в цяла България....Райони като М.Търново, Радомир, Лом, някой села в централен Балкан и в Родопите...гледките са направо потресаващи...Като караш иначе само по "новите" магистрали всичко изглежда сякаш тъкмо е потръгнало....
 2. 1 point
  Е всичко е въпрос на гледна точка и две видеа не са критерии. Зависи къде живееш в Германия, защото разликата е огромна, все едно в България да сравниш София с някое гето. Важно е къде се чувстваш добре, къде имаш работа и спокойствие. Какви са приоритетите ти.
 3. 1 point
  Росен Арабаджиев

  Документи - KG80 / KG 80

  Към файла KG80 / KG 80 Декларация за съгласие за получаване на електронни писма от Familienkasse Качен от Росен Арабаджиев Качен на 27.01.2023 Категория Документи и формуляри  
 4. 1 point
  Значи в моя роден град поради многотоооо наплив на селяци с очукани и селтаци гурбетчии със скъпи коли,кмета решил да въведе синя зона за някои части на града. Ок дотук добре.Повечето от мойте познати с коли псуваха, левчето скъпо им било.Начина на държане ме учуди.Замислих се ейй и азе бех, кат тех хайдутин ама таз Германия ме промени.Да съм дисциплиниран.Имам права и задължения.Като се замисля, като Мойсей дето разкарвал евреите 40 години и после ги връща по родните места с друг свободен дух народ.Така и всички българи да идат в Европа да спазват законите и да се върнат в България с друго мислене.Тогава със сигурност България ще е Щвейцария на балканите :)един запомнен рефрен от демокрацията.
 5. 1 point
  Аз сигурно започвам да губя връзка с реалността, но представите ми за водене на успешен бизнес и изобщо благосъстояние са малко по-различни. Действително споменатото от теб отразява до голяма степен реалността в глобалния свят - подобряване на личното благо (финансово, политическо, здравно и т.н.) за сметка на чуждото страдание. Парадоскът е, че световният елит, който и без това имат почти всичко, не спира да иска още и още ... И тук идва въпросът - какво следва. Ясно е, че това състояние на непрекъснато трупане на печалби и непрекъснат стремеж към ръст на икономиката е ненормално, защото всичко това в основата си разчита на суровини и ресурси, които са ограничени. От всичко това неизбежно следват катаклизми (нямам предвид процесите в природата). Има цяла една математическа теория по темата - "Теория на игрите" и свързано с нея "Равновесие на Наш". Твърдението на Джон Наш е представено по доста лесен за разбиране начин във филма "Красив ум". Без да преминавам в подробности, ще спомена само най-важното: в игра (живота), в която всички участници действат задружно и се интересуват от напредъка на останалите участващи, се получава така, че крайният резултат за всеки един участник ще бъде по-добър от случая, в който всеки участник в играта (живота) действа сам за себе си и не се интересува от напредъка на другите около него. За съжаление почти не са останали общества, които да функционират по подобен начин. Това твърдение не е нещо ново. Ако погледнем по-назад във времето намираме аналогично послание. В Евангелията са записани думите на Исус Христос: Правете на другите това, което искате те да правят на вас... Просто и ефикасно! Но както отбелязваш, нещата в действителност не се случват по този начин, особено в България и подобни на нея територии.
×