Jump to content
Родени в България

yordanov63

Потребител
 • Мнения

  12
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  2

yordanov63 последно спечели на 22 Ноември 2019

yordanov63 получи най-много харесвания!

Относно yordanov63

 • Ранг
  Член

Обща нформация

 • Град
  Добрич
 • Страна
 1. Здравейте, работя в Германия и началото на Август правя 6 месеца. За сега не знам дали ще ме задържат на работа (работодателя е германец). Ако ме освободят и отида на борсата, дали ми се поалага някакво месечно обезщетение и какви права имам?
 2. Оказа се, че службата пропуснала да й изпрати документи за моите доходи в България. Сега ще ги попълваме и пак ще чакаме.
 3. Здравейте, Съпругата ми си е подала данъчна декларация за 2016 г. (по-точно счетоводителката) още декекмври 2017 г., но вече 6 месеца няма отоговор от финанцамта. Питала счетоводителката колко ще чака, тя и казала да чака. За колко време трябва дойде отговор от службата, и както в случая се бавят какво може да се направи?
 4. Здравейте, търся в нета и не мога да намеря формуляра KG 55a-bg в PDF формат (удостоверение за посещаване на училище и висше учебно заведение извън германия). Някой може ли да ми помогне? Благодаря предварително
 5. Помогнете ми с превода ...

  Здравейте, съпругата ми е получила писмо от Famillienkasse, ето какво са й писали: Kinder geld nach dem Einkommensteuergesetz Sehr geehrte Frau Yordanova, über Ihren Anspruch auf Kindergeld kann nicht bzw. noch nicht encht endgultig entschieden werden, weil noch die Vorlage folgenden Unterlagen erforderlich ist: Laut den uns vorliegenden Unterlagen leben Ihre Kinder Bulgarien. In wessen Haushalt leben Ihre Kinder? Reichen Sie uns hieruber einen Nachweis ein. Bitte teilen Sie uns mit, ob der Kindesvater eine Erwerbstätigkeit ausubt oder eine Lohnersatzleistung bezieht und reichen Sie uns hierüber einen Nachweis ein. Bitte beantworten Sie dieses Schreiben bis zum 28.02.2018. Sollten Sie bis zu dem genannten Termin nicht antworten oder Hinderungsgrunde Angeben, wird nach Aktenlage antschieden. Dies kann auch dazu führen, dass bereits gezahltes Kindergeld möglicherweise von Ihnen zu erstatten wäre. Fur die Anwort konnen Sie den beigefugten Vordruck verwenden. Anlage(n) От целия текст не можах да разбера подчертания пасаж. Може ли някой да ми помогне, какъв документ трябва да представя в доказателство, че работя (аз работя и съм държавен служител)? Предварително благодаря.
 6. yordanov63

 7. Това е формуляр за Fragebogen zur Prüfung des Anspruchs auf Kindergeld - Въпросник за проверка правото за получаване на детски надбавки. Също така получиха и решение, че със задна дата (но от датата на адресна регистрация на децата в Германия) ще получи детските, т.е. за около 2 месеца. Begründung: Ihre Kinder leben seit dem 21.08.2017 in Deutschland. Anspruch auf volles Kindergelde besteht ab dem Folgemonat der Einreise. Die Bescheinigung der bulgarischen Behörde über die Nicht-Zahlung des Kindergeldes wegen mangelnder Antragstellung ist nicht ausreichend für den Anspruch auf volles deutsches Kindergeld (es muss eine aussagekräftige Begründung vorliegen, weshalb kein Anspruch auf bulgarisches Kindergeld besteht, z.B. Anspruchsvorrang von Deutschland nach EU-Verordnung, oder Überschreiten der bulgarischen Einkommensgrenze). Причина: Вашите деца живеят в Германия от 21.08.2017. Правото на пълна надбавка за дете съществува към момента на вписването. Сертификатът на българските власти за неплащане на издръжка на дете поради липса на заявление не е достатъчно (за придобиване на право на пълни немски детски надбавки, той трябва да бъде със съдържателно обяснение, защо нямате право на български издръжка на дете например, претенция за приоритет от Германия нормативните разпоредби на ЕС или надхвърлящо границата на доходите в България). Тук превода е мой. А наистина не знам защо изискват такъв документ за неполучаване на пенсия, и двамата сме в работоспообна възраст.
 8. В момента съпругата ми е получила въпросник, за проверка на правото за получаване на детски надбавки, заради новата регистрация на децата в Германия. И все едно кандидатстваме отново за детски, като изискват и още един документ от социалните в БГ (Kopie des Ablehnungsbescheides über die beantragten Rentenleistungen des Rententrägers in Ihrem Heimatland - копие от отказа за получаване на детски във Вашата страна. Поне така си го преведох). Ако е тази служебна бележка за която си мисля, то тука я издават лично срещу лична карта. От къде мога да си изтегля формуляра KG 71-bg в PDF формат за да го попълня?
 9. Това е мейла на фамилиенкасе в Майнц. Familienkasse-Rheinland-Pfalz-Saarland.F12@arbeitsagentur.de, и Телефон: 0800 4 5555 30.
 10. Здравейте, съпругата ми работи от близо две години в Германия, а аз работя в България. До преди месец и половина децата бяха в БГ при мен, а сега са при нея. Подадохме документи в Германия и тя получава детски за двете деца, но в намален размер. Когато подаваше документи в Германия, бяхме подали и за това че не получаваме детски тук в БГ (на практика никога не сме получавали детски в БГ). Децата са регистрирани на адреса на съпругата ми, копия от адресните регистрации са изпратени в Майнц, но до момента детските са в намален размер. Какво трябва да направим, за да разрешим този проблем?
 11. Благодаря Александър, за бързия отговор. Нямам никакво намерение да се възползвам неправомерно от немската осигурителна система. От здраве не мога да се оплача. Вчера се прибрах от Баргтехайде, където съпругата ми работи и по-обзаведохме новата квартира, където смятаме да живеем. А идеята ми е когато се установим при нея по-най бързия начин да си намеря работа, естествено напълно законна за да не бъдем в тежест на съпругата ми. Та затова и ровя в нета да понауча някой неща. Още веднъж благодаря.
 12. Здравейте Александър, Нов потребител съм. Имам въпрос, съпругата ми работи в Германия от 1,5 години като флеге за немски работодател, с договор и осигуряване по немското законодателство, в момента работи в близост до Хамбург. Края на лятото планираме с децата ни да се преместим при нея. Дъщеря ми е 20 годишна (студентка в България), сина ми е 11 годишен съпругата ми ще го запише на училище в града където е установена. Първоначално мога ли аз и дъщеря ми да се запишем в джобцентър и в последствие да започнем курс по немски език., можем ли да кандидатстваме за някакви социални помощи?
×