Jump to content
Родени в България

Люси

Потребител
 • Мнения

  16
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  2

Люси последно спечели на 12 Октомври

Люси получи най-много харесвания!

Относно Люси

 • Ранг
  Член

Обща нформация

 • Град
  София
 • Страна
 1. KG55a-bg / KG 55a-bg

  Много благодаря ,след дълго търсене намерих го тук.
 2. вече го намерих, благодаря ви. Но дали е все още актуален този формуляр, който е от 2013 г?
 3. Здравейте скъпи хора. Не мога да намеря формуляр KG55a-bg Удостоверение за посещаване на училище и висше учебно заведение извън Германия. Срещнах в търсачката ,че на този сайт го има. Много моля: помогнете да го намеря спешно. Нужен е да го дадем за попълване в български университет, където следва 1 курс
 4. Искам да поздравя всички вас, които помагате на сънародниците си. Отговори на сложни въпроси намерих точно тук в форума. Отскоро получихме от Фамилиенкасе едни формуляри за да подадем отново на детски. Странно. Може би защото дъщерята ни навършва 18 г. Със съпруга ми се чудим какво да пишем в Антграга там ,където се изисква да попълниш данните от коя фамилиенкасе до сега си получавал детски.. Но ние никъде не го намерихме. Пиши в формуляра така: От коя каса за семейни надбавки (Детски добавки № , служебен номер?) Може би още някой получи подобни. Благодаря. Моля помогнете да разберем какво трябва да се пише.
 5. Поздравявам всички. Получихме пореден въпросник за правото на получаване на детски. Писмото е получено от адреса на фамииенкасе Майнц. Обаче в отдясно горе в писмото са посочени данните на фамилиенкасе Саарбрюкен. Малко съм объркана на кой адрес трябва да се изпрати въпросника? Мисля ,че всички българи получаващи детски от Германия са получили такъв въпросник.
 6. О ,благодаря Ви за отговора. Значи от моя страна не са нужни никакви действия? А от къде ще знаят в Фамилиенкасе ,че ние не получаваме детски в България? може трябва да им пратя напомнително ,за да поискат по служебен път?
 7. Много благодаря активните участници на форума. Наистина , голяма помощ получавам. Темите са много информативни. Малък въпрос имам към знаещите. Получаваме детски в Германия, тъй като съпругът ми там работи от няколко години. Децата ни са в България. Преди една година подадохме една бележка в Фамилиенкасе ,че не получаваме детски в България с посочени данни за определен период , и молбата ни беше да ни изплати разликата за посочения период. След време Фамилиенкасе изплати разликата. А тази година отидох отново в Соц. подпомагане за същата бележка, отговора беше: от началото на новата година тези бележки се изискват от немската соц. служба по служебен път. Не ми дадоха бележка. Обаче , в такъв случай КАК да стане цялата процедура? Съмнявам се ,че Фамилиенкасе ще има инициатива да поиска такава бележка за децата ни. Въпросьт ми: как да се получи разликата от детските и тази година?
 8. Крякащата тайфа, е , благодаря Ви за толкова изчерпващ отговор. Вие винаги отговаряте правилно, с което много помагате. Бог да Ви благослови в живота...
 9. Добър ден. Сега сме пред избор какъв да изберем мобилен интернет с много мегабайти. с възможност да се правят излъчвания на живо, от различни градове в DE. Съпруга ми предпочита да избере план от Водафон. Струва ли се? Тук в форума пишеше. че тази компания е била като мтел в БГ. А доста си имахме горчив опит с мтел. Бих желала да чуя мнението ви. Благодаря.
 10. Сьщо ме интересува подаването за детски в Австрия, при условие чё жената работи на трудов договор. Можем ли да споделите какьв е Реда на подаването. Благодаря.
 11. Здравейте, мили участници. Отдавно чета форума ,и много информация от тук вече приложихме на практика. Исках да вляза в форума и да попитам един въпрос ,но системата отговори че нямало таково потребителско име. Наложи се да се регистрирам отново, но съм стар участник. Вчера и днес прерових всичко, където е възможно за да изтегля формуляр Е 402 в формат pdf Имам го изтеглян във формат уорд ,но в него има пропуски. МНОГО моля участниците за помощ, може някой ще ме упъти откъде да го изтегля. Благодаря сърдечно.
 12. Люси

×