Jump to content

peter_petrov

Потребител
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Sliven
  • Страна
    BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на peter_petrov

  1. Разгледах проложение Anlagen AUS.Ако можете да ми кажете къде точно ще съм Ви много благодарен .Отворих ЕЛСТЕР документа който е подаден към Финанзамт и там няма данни за заплати които аз имам от същата година в документа издаден от НАП България./за съпругата ми/. Дали не вземат данни по служебен път от българия.
  2. Здравейте на Всички От три години съм в Германия от две години ползвам счетоводител за данъчната си декларация.съпругата ми е в България и работи там .Всяка година тя взима от НАП така нареченото удостоверение за доходите.Там има една или две суми които са в лева -една от заплати и друга ако имате други доходи .Имам акаунт в Elster и тази година реших да попълня сам декларацията си .Като прегледах данъчните декларации от миналите години /от счетоводителя/ никъде не видях дохода на съпругата ми от декларацията която ми праща.Има само нейни лични данни -адрес ,данъчен идентификатор в германия и нищо друго.Въпроса ми е къде се вписва нейния доход или Finanzamt го изисква по служебен път от България. Като започна да попъвам в Elster ми иска заплата на съпругата ми в Евро - превръща ли се по официалния курс евро лев. Иска да се попълни данък общ доход,пенсионни,здравни,осигуровка а безработица.За мен всичко е добре тези данни ги взимам от lohnsteuerbescheinigung който дава работодателя ,но за съпругата ми откъде да взема тези данни-в деклаацията както казах има само две суми . Проверих и в отделен софтуер WISO STEUER по същия начин иска да се въведат данните в евро и всичко останало. Ще съм благодарен на всяко мнение и съвет.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..