Jump to content

irena.nusheva

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Sofia
  • Страна
    DE

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на irena.nusheva

  1. Бланката за ЕСГРАОН и на нас ни изпратиха “ Удостоверение за семейно положение за отпускане на детски добавки”. Обаче на последното писмо, наистина не знам какъв документ да предоставя. Прилагам отговора. „noch die Vorlage folgender Unterlagen erforderlich ist: Bitte reichen Sie uns für den Zeitraum Juli und August 2019 entsprechende Meldebeschei- nigungen für Sie selbst, Ihrem Ehemann und Ihren beiden Kindern der bulgarischen Behör- den ein, aus denen hervorgeht, dass Sie für den vorgenannten Zeitraum mit Ihren Kindern und Ihrem Ehemann einen gemeinsamen Haushalt in Bulgarien hatten. Bitte erledigen Sie dieses Schreiben bis 18.06.2020“ Благодаря Ви!
  2. Благодая Ви много за този подробен отговор. В момента имаме друг проблем... оказа се че нивото на НЕ на големия син, който е в гимназия не е достатъчно. Получихме препоръка с 3 опции: 1. Да го преместим в гимназия с Vorbereitung класове 2. Gemeinsamschule 3. Да остане там с риск да преповтори годината. Естествено че детето не иска местене отново, вече има приятели и се чувства добре...включихме допълнителен немски и помощ за домашните по НЕ. Разбира се, за нас е важна средата особено в тези години. Не знам какво да изберем ...дайте съвет. Благодаря Ви!
  3. Здравейте, ние получихме същото приложение за заверка от ГРАО и след като го представихме отново получихме писмо. Искат документ от БГ, който да покаже че имаме един и същ адрес. Предполагам че документа трябва да бъде издаден от ЕСГРАОН...Вие получихте ли нещо подобно?
  4. Здравейте, Майка съм на две деца в 7 и 3 клас в Германия. Преместихме се преди 7 месеца тук и честно казано малко съм потресена от ниското ниво т.е нямат домашни, по математика учат толкова елементарни неща сравнено с БГ. Записахме големия син в гимназия 7 клас, а малкия в 3 клас Grundschule. Бих искала да ви помоля, ако имате възможност да споделите помагала и сборници за допълнителна работа в къщи. Благодаря Ви.
  5. Здравейте! Благодаря Ви от сърце на всички хора които сте писали тук! След 3 месеца, от датата на подаване, одобрени сме и вече имаме и частичен превод на парите. Наложи се да се обадя за проверка на статус, тъй като почти 2 месеца нямахме отговор. Срока за отговор по принцип е 6 седмици - така каза служителя с когото говорех. За периода преди да дойдат децата тук, имаме писмо в което се казва, че обработката се препраща към друг офис на касата (от тук разбирам че е нормално). Смятам да изчакам 2 седмици и да се обадя за проверка, дано да отговорят по-рано. Успешна година на всички!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..