Jump to content
Родени в България

1984

Модератор
 • Мнения

  140
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  38

1984 последно спечели на 27 Май

1984 получи най-много харесвания!

Относно 1984

 • Ранг
  Главен модератор

Обща нформация

 • Град
  Саксония
 • Страна

Контакт

Последни посетители

3268 профилни разглеждания
 1. Както се вижда най-долу, информацията е актуализирана последно през 2016 г. Ние не сме медицински справочник, който има претенциите да поддържа ежедневно актуална информация. Разчитаме на помощта на участниците във форума ни. Моля ви да кажете конкретно кои данни не са верни и ще ги коригираме.
 2. В неделя (18.07) ли тръгвате от Чехия? Вариантът остава тест в Чехия или евентуално Словакия. Имам колеги и от двете държави. Ако ми пратите на лично съобщение приблизителното място, където ще отседнете в Прага, ще ги помоля да ми намерят адреси на тест центрове. Като алтернатива мога да помоля и за тест-центрове в Братислава. В най-лошия случай, ако не успеете да си направите тестове по пътя, ще се наложи да останете първите 1-2 дни под карантина в България, докато си направите тестове и ви дойдат резултатите. Това е валидно, ако Дания остане в зелената зона, докато влезете в България. Ето това е източника на информация, вижте т.4.1 и нейните две подточки: Желая да пътувам за България
 3. Нещо не разбирам. Щом имате болничен, защо сте напуснали работа?
 4. Коронавирус

  Споделям тук една петиция. Тя е срещу плановете на немското правителство за задължително ваксиниране срещу SARS-CoV-2 на децата в училищна възраст. https://www.change.org/p/jens-spahn-keine-corona-impfpflicht-für-kinder Аз я подкрепих, но не защото съм антиваксър или плоскоземец. Просто си зазадох въпроса как един ден ще погледна децата си в очите, ако след време се окаже, че тези, все още експериментални ваксини, са ги увредили по някакъв начин? Мога ли да се оправдая с това, че съм се съгласил, защото съм бил притиснат и твърде слаб, за да се противопоставя?
 5. Привет и на вас, Borislav Neshev! Преместих питането ви във вече съществуващата тема по въпроса? Ако все пак смятате, че мястото на мнението ви не е тук, пишете ми и ще направя нещо по въпроса.
 6. Двойни семейни детски надбавки

  Привет lyubenovagyula1, какви са тези "двойни семейни" - детски надбавки ли са или майчински?
 7. Една вметка и от мен. Когато дадена администрация в Германия изисква някакъв формуляр, тя или вече е публикувала неговия електронен вариант на сайта си, или го изпраща на хартия по пощата. Щом като ви искат KG 53-BG, който го няма никъде в електронен вид, значи или трябва да ви го изпратят по пощата, или просто трябва да отидете до местния филиал на Familienkasse и да помолите да ви го дадат. Ще бъде много полезно, след като получите формуляра, веднага да го сканирате и да ми го пратите, за да го сложа в секцията с документи за сваляне. Предварително ви благодаря!
 8. Привет simona.g.ivanova, точно този въпрос е един от най-дискутираните "особени" случаи около получаването на Kindergeld. Краткият отговор е - възможно е да се получават Kindergeld и за дете от предишен брак, но трябва да са изпълнени редица условия. Запознайте се с историите mancheff, chukche, tonito, planish и така ще разберете кой докъде е стигнал с неговия случай. Някои от тях все още посещават форума ни и се надявам да споделят как са се развили нещата при тях.
 9. Привет Petia26, преместих мнението ви във вече съществуващата тема за детските надбавки в Австрия. По отношение на въпроса ви - тази част на формуляра се попълва от регионалната Дирекция "Социално подпомагане", според местожителството ви в България. Ако имате предвид, че точно те са ви отказали да попълнят формуляра, не ви остава друга възможност, освен да помолите австрийските власти да изискат тази информация по служебен път, а не с хартиен формуляр. Такива са правилата от много години и би трябвало австрийските чиновници да ги знаят и спазват. Успех!
 10. На 4 април 2021 се провеждат парламентарните избори в България. Ние, българите зад граница, отново ще имаме възможност да гласуваме. Понеже има доста неясноти по отношение технологията на изборния процес в чужбина, ще се опитам да внеса малко яснота. Според изборното ни законодателство се допуска да бъдат разкривани изборни секции извън територията на посолствата. В страните извън Европейския съюз техният маскимален брой е ограничен на 35. В страните от ЕС няма ограничения, така че теоретично във всяко едно населено място в Австрия, Германия, Италия, Испания, Франция и т.н. може да бъде открита изборна секция. За да стане обаче възможно това: 1. Местната българска общост трябваше до края на м. февруари да предостави на българското посолство в съответната държава информация за помещението, в което предлага да се проведе гласуването, както и да посочи имената на членовете на местната изборна комисия. 2. Следващата стъпка е одобрените от МВнР населени места да се съберат поне 60 Заявления за гласуване в секция извън страната. Тук има следната особеност, която не се разбира и хората се объркват. Одобряванието от МВнР на дадено населено място не означава, че там автоматично ще се разкрие изборна секция. Необходимо е също така да се подадат и поне 60 бр. заявления. От друга страна - дори и да се съберат 160 заявления за дадено населено място, ако то не е вече предварително съгласувано с МВнР и местните власти, в него няма да се разкрие секция за гласуване. 3. В момента всеки един от нас, който се интересува от възможността да гласува трябва да отдели време и да намери най-близкото до него населено място, за което нашето МВнР е отправило молба към германската страна за разрешение. При положителен отговор от страна на германското външно министерство изборни секции ще има още в: Аахен (Aachen) Ерфурт (Erfurt) Магдебург (Magdeburg) Аполда (Apolda) Есен (Essen) Майнц (Mainz) Аугсбург (Augsburg) Фрайбург (Freiburg) Манхайм (Mancheim) Бремен (Bremen) Хамбург (Hamburg) Мюнстер (Münster) Бремерсхафен (Bremerhaven) Хановер (Hanover) Ноймюнстер (Neumunster) Дармщат (Darmstadt) Йена (Jena) Нюрнберг (Nürnberg) Дортмунд (Dortmund) Карлсруе (Karlsruhe) Папенбург (Papenburg) Дрезден (Dresden) Констанц (Konstanz) Регенсбург (Regensburg) Дуисбург (Duisburg) Кьолн (Köln) Щутгарт (Stuttgart) Дюселдорф (Düsseldorf) Лайпциг (Leipzig) Вилделсхаузен (Wildeshausen) 4. Когато подавате заявления е много важно да не посочвате в тях като ваш избор населеното място, в което живеете, а населено място от списъка по-горе, което ви е удобно. ПП: В зелено съм маркирал градовете, за които са събрани необходимия брой заявления. Единственото неизвестно е дали немските власти ще разрешат провеждането на изборите в тези градове или ще направят услуга на послушните си партньори в Бзлгария и ще забранят, оправдавайки се с епидемичната ситуация.
 11. Регистрация в Jobcenter

  Привет, как се казва документа, който са ви дали?
 12. Привет NightEllf, позволих си да слея темата ви е една друга, вече съществуваща подобна тема. Може би ще решите, че старата тема не е съвсем като това, което ви интересува. Но дори и да бях оставил темата ви като отделна, няма начин да получите полезни отговори. Начинът, по който поставяте въпросите си, предполага една лична консултация от А до Я или поне от А до Щ. Едва ли във форума има някой, който да ви отговори кратко и ясно на всички тези въпроси. Но пък имаме много хора, които в годините назад са споделяйли опита си и по този начин са давали отговори на едни или други въпроси. Ангажиментите ми към този форум налагат да го познавам на едно прилично ниво и мога да ви уверя, че на всеки един от поставените ви въпроси вече има отговор. Просто трябва да отделите време и да се самоинформирате. Само две мнения по-горе съм дал вече група линкове към теми, с които може да започнете. Като минете през тях, ще имате отговор на поне 90% от въпросите си. Приятно четене! За да не ви се стори, че не искаме да ви помогнем, в знак на добронамереност ви давам кратки отговори на вашите въпроси, които обаче едва ли ще ви бъдат полезни: Няма смисъл. Няма смисъл. Да, ако успеете да го направите. Да, бракът просто е важен. Да Да И двата варианта имат предисмтва, но и недостатъци. Отговорът ми е - зависи какво сте готови да пожертвате. Там, където ще бъде обичано (не просто обгрижвано!) и ще има възможност всеки ден да се радва на любовта на родителите си. Ще има веднага, щом и вие получите. http://rodenivbg.com/index.php?/topic/22-bezplatni-konsultacii-na-blgarski-ezik-po-vprosi-ot-ezhednevieto-na-imigrantite/ Kindergeld, Elterngeld, Kinergeld plus (при някои условия), Kinderzuschlag (при някои условия), Wohngeld (при някои условия), ALG II (при някои условия), Wohneigentumsbildung (при някои условия), Baukindergeld (при някои условия) Няма как да се отговори категорично, при положение, че правилата се променят почти ежеседмично, поради ситуацията с Ковид-19
 13. Документи - KG55a-bg / KG 55a-bg

  Уважаема JIVKA77, прегледах написаното от до момента и оставам с впечатление, че топката е във вашето поле. Предпоследното ви мнение завършва с текст, който подсказва, че приемате условията на @Крякащата тайфа. Не става ясно дали сте изпълнили обещаното от вас. Най-вероятно не сте и по тази причина все още не сте получили нищо. За сметка на това развивате свръхзвукова скорост, когато решавате да обиждате
 14. Преместих мнението ви във вече съществуваща подобна тема. Ако не сте я чели, погледнете написаното по-горе. Самият аз съм учуден колко много полезна информация се е натрупала през годините. Това са другите теми, които задължително трябва да прегледате: Не разчитайте много, много на помощта на този или онзи, а се самоинформирайте и няма да имате проблемите, които имат 90% от семействата в подобна ситуация. http://rodenivbg.com/index.php?/topic/197-kak-se-sluchiha-i-prodlzhavat-da-se-sluchvat-neshhata-pri-nas/ http://rodenivbg.com/index.php?/topic/30-dokumenti-neobhodimi-na-vas-i-detsata-vi-predi-da-trgnete-za-germaniya/ http://rodenivbg.com/index.php?/topic/269-koga-imam-pravo-na-kinderzuschlag/ http://rodenivbg.com/index.php?/topic/441-pravo-na-wohngeld-v-germaniya/ http://rodenivbg.com/index.php?/topic/590-podavane-na-dokumenti-za-detski-nadbavki-kindergeld-v-germaniya/ http://rodenivbg.com/index.php?/topic/22-bezplatni-konsultacii-na-blgarski-ezik-po-vprosi-ot-ezhednevieto-na-imigrantite/
×