Jump to content
Родени в България

1984

Модератор
 • Мнения

  153
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  40

1984 последно спечели на 17 Май 2022

1984 получи най-много харесвания!

1 Последовател

Относно 1984

 • Ранг
  Главен модератор

Обща нформация

 • Град
  Саксония
 • Страна

Контакт

Последни посетители

4064 профилни разглеждания
 1. Дали да не разделим темата на две - покупка на нов автомобил и покупка на употребяван автомобил? Като за начало мисля просто да преименувам темата, като тази остане за употребявани автомобили. Съгласна?
 2. Връщане на социалните помощи.

  Първо кажете от каква помощ се нуждаете.
 3. Премествам в правилния подфорум, защото калкулаторът е за Австрия.
 4. Отварям - бюро справки.

  AinStein, заключвам темата, преди някой да е приел сериозно предложението ти Ако имаш някакви възражение, използвай темата Право на отговор
 5. Да си кажа и аз мъката - колкото федерални провинции, поне толкова различни германци. Дори в някои провинции като Байерн или Баден-Вюртенберг има разлики в манталитета, традициите, културата на германците в отделните части на провинцията. И въпреки, че нацията е доста шарена, все пак има някои водещи отличителни характеристики. Интересно ми е да видя около какви неща ще се обединим, които смятаме, че са характерни за повечето германци.
 6. Получи се леко отклоняване от темата за Minijob и здравното осигуряване, така че отделям мненията в нова тема. Приемам предложения за по-оригинално заглавие
 7. Добавяне на опция

  След като отвориш профила на даден потребител на компютър, горе в дясно на черната лента има бутон "Вих неговата активност". Излиза ти страница, в която може да си избираш какво от дадения потребител да видиш - теми, мнения, качени файлове и какво ли още не. При отваряне на телефона се натиска най-десния бутон под полето с профила на потребителя, при което ти се появява полето "Тип съдэржание", което ти отваря падащо меню. От него избираш какво от потребителя да гледаш.
 8. Предполагам, че на малцина е направило впечатление обновяването на структурата на подфорума "България". С настоящата тема използвам възможността да обява, че бяха създадени нови раздели и структура. Това е естествен етап от развитието на сайта "Родени в България" и го направихме основно в помощ на българите от чужбина, избрали да се завърнат в България. Аз лично се надявам, че с течение на времето темите тук ще надминат по брой и разнообразие темите от другите подфоруми. Силно се надявам да е така!
 9. Здравейте AinStein, мнението ви обхваща доста въпроси, но като че ли темата за регистрацията на участниците е основната и по тази причина го премествам тук. Дали политиката на форума в тази връзка трябва да бъде променена е въпрос, по който може да се дискутира. Само че и тук няма кой знае колко много желаещи за дискусия. Аз мисля, че липсата на активност, открито заявяване на позиция, защита на мнение и т.н. е болест на съвременното общество. В случая на нашето, българското, просто ни оставиха без гръбнак. За радост виждам наченки на промяна.
 10. Това не е правилната тема, в която да търсите отговор на въпроса си. По тази причина не сте намерили никаква информация. Отворете темата Подаване на документи за детски надбавки (Kindergeld) в Германия. После в полето за търсене горе вдясно напишете разведен и ще ви излязат всички мнения на потребители, имали подобен въпрос. Според мен вече е даде отговор какво се прави. Просто трябва да отделите време и да го намерите. А коа все пак остане нещо неясно, питайте пак, но този път в другата тема.
 11. Според актуалните промени в законодателството ще получите детките само за 6 месеца назад от датата (месеца) на подаване на първоначалните документи. Както изглежда, детските за няколко месеца ще останат подарък за бюджета на Германия
 12. Привет! В посоченото от вас населено място не се е отбелязал никой друг от участниците във форума. Но в близост до вас има поне няколко човека. С помощта на картата на сайта може да ги намерите и при желание да се оптате да се свържете с тях. Успех!
 13. Здравейте luckyvaillo, Просто си изберете от списъка по-горе. А ако научите, че има и други, кажете ни и ще актуализираме списъка.
 14. Както се вижда най-долу, информацията е актуализирана последно през 2016 г. Ние не сме медицински справочник, който има претенциите да поддържа ежедневно актуална информация. Разчитаме на помощта на участниците във форума ни. Моля ви да кажете конкретно кои данни не са верни и ще ги коригираме.
 15. В неделя (18.07) ли тръгвате от Чехия? Вариантът остава тест в Чехия или евентуално Словакия. Имам колеги и от двете държави. Ако ми пратите на лично съобщение приблизителното място, където ще отседнете в Прага, ще ги помоля да ми намерят адреси на тест центрове. Като алтернатива мога да помоля и за тест-центрове в Братислава. В най-лошия случай, ако не успеете да си направите тестове по пътя, ще се наложи да останете първите 1-2 дни под карантина в България, докато си направите тестове и ви дойдат резултатите. Това е валидно, ако Дания остане в зелената зона, докато влезете в България. Ето това е източника на информация, вижте т.4.1 и нейните две подточки: Желая да пътувам за България
×