Jump to content
Родени в България

MilenaSlavena

Потребител
 • Мнения

  5
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  4

MilenaSlavena последно спечели на 15 Юни 2017

MilenaSlavena получи най-много харесвания!

Относно MilenaSlavena

 • Ранг
  Новак
 1. А, ако родителят, който е в България с детето, е на трудов договор, но е вече повече от шест месеца в неплатен отпуск за отглеждане на дете и ще бъде още шест месеца в такъв, вписва ли се някъде? Т.е. това има ли някакво значение?
 2. Мислех си, че понеже сега мъжът ми живее на един адрес и е към една каса, а в последствие, преди и ние да отидем, ще се премести в друго жилище, съответно към друга каса, и не знам дали няма да стане някакво объркване...
 3. Не, не, аз съм наясно с документите. Благодаря и на ptpetrova, но аз съм изчела всичко публикувано от Крякащата тайфа . Това, което питам е следното: Мъжът ми работи в Германия на трудов договор, ние с детето стоим тук и го чакаме да ни повика . Т.е. ние вече имаме право да си подадем документи за детски. Но аз решавам, че не искам да ги подавам сега, а когато и ние отидем да живеем при него. Да, но в този случай, аз ще имам претенции за детски и за периода, в който сме си били в БГ. Тъй като в единия случай трябва KG51, а в другия не, аз искам да знам: да си подготвя ли два набора от едни и същи документи, с разлика в KG51, за двата различни периода, за да ме разгледат по-лесно от Фамилната каса ?
 4. Крякащата тайфа, това е изумително. Аз не съм виждала, абсолютно никъде другаде, някой да отговаря, толкова подробно, толкова търпеливо и толкова изчерпателно на всички въпроси. Думи нямам. Всъщност веднъж ми бяха отговорили в един форум за компютърни програми, хехе. Сериозно, адмирации. Шапка ти свалям. Искам да попитам, когато човек реши да подаде документите за детски надбавки след като пристигнат с детето в Германия (като единият родител вече работи там от еди колко си време), т.е. след като са възникнали двата периода за получаване на такива (преди и след регистрация на детето в Германия), два набора от документи ли трябва да се подготвят - едни с KG51 и едни без него?
 5. Аз многократно попаднах на информацията за тези многоезични извлечения, но след като вече бях извадила дубликат на актове за раждане с правоъгълен печат на гърба за чужбина. Така ме посъветваха от преводаческата фирма да направя, и аз го направих. Сега това нещо няма ли да ми свърши работа, защото да ви кажа едно такова ходене до тези институции си е време, а и пари
×