Jump to content
Родени в България

veronik_veronik

Потребител
 • Мнения

  502
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  100

veronik_veronik последно спечели на 22 Август

veronik_veronik получи най-много харесвания!

1 Последовател

Относно veronik_veronik

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  I
 • Страна

Последни посетители

6419 профилни разглеждания
 1. Домашни любимци в Германия

  Отидете в общината, от там ще ви дадат пълна информация. Знаете, че трябва да го регистрирате, да плащате данък, дали е позволено домашни любимци ако сте под наем и т.н.
 2. Връщам социалните пари или щрафт..

  Ще чакаме да споделиш причината за връщане, все пак има такава. Иначе гледни точки много, предположения също.
 3. Връщам социалните пари или щрафт..

  Пари от социал не се връщат, когато вече си на работа и си добре. Това не е заем. Има друга причина. Отиди с накой, който много добре говори немски и разбери причината. Сещам се за връщане само, когато открият, че имаш друг доход а си получавал социал. Сещам се и за още нещо, ако имаш собственост в България, принципно нямаш право на социал, макар, че масово имат и получават. За мен причината е друга, а не да връщаш, защото сега си добре.
 4. Важно!!! Първо четете - после питайте!

  Това имах впредвид. Има хора, които наистина са болни в безизходица, на масовия случай не е такъв. Не е нужно езика да ти е перфектен за да учиш нещо. Особено ако е свързано с нещо с техника с прилични познания ще се справиш. И без особена квалификация и с не кой знае какви познания по езика има добри шансове, стига да попаднеш в добра фирма.
 5. Работа в Германия

  Няма как просто да дойдете в Германия и да си намерите квартира ей така. Не стоят нещата, както си ги представяте. За мен вариантите са два, или да отидете при някого и той да ви съдейства или да си намерити работа от България и съответно фирмата да ви осигури работа, квартира и съдействие в първите стъпки по настананяването. При нас случаят беше такъв. Изчетете детайлно целия форум и ще си се изяснят много неща.
 6. Важно!!! Първо четете - после питайте!

  Браво за усилията! Поздравления! Аз съм на мнение, че няма нищо по-добро от това да НЕ си на социал. В крайна сметка в Германия може и да ти взимат много данъци, но пак се печели добре, има и много алтернативи. Да, зависи къде си в Германия определено , но с постоянство, според целите и възможностите за желаната длъжност и съответното ниво на езика човек може да си намери мястото, да е добре и да върви напред.
 7. Закони в Германия

  Отговорила съм, но доуточнявам имаш ли договор имаш право на болничен и първите 6 седмици се плаща от касата, след това от работодателя.
 8. Единственото, което се сещам е да се Обадите на Справедлива мобилност и да получите консултация на български език. Вие сте бременна нали така? Ако правилно съм разбрала в това състояние как ще си намерите работа? Така, че майчинство не знам как може да получите от Германия, но имате право на такова от България, както и да ви плащат болничните? Вие здравно осигурявате ли се в Германия? Щом имате адресна регистрация е възможно ако не се осигурявате тук да получите фактура за дължими суми за здравно осигуряване. Надявам се Справедлива мобилност да дадат отговор на всичките ви въпроси и да споделите тук. Освен това проучили ли сте въпроса когато живеете в Германия и сте данъчно задължени лице на Германия, трябва да декларирате доходите си от България в Германия.
 9. Закони в Германия

  Доколкото знам първите 6 седмици се плаща от касата, след това от работодателя. Винаги при болничен изпращайте болничните листове задължително на касата дори и след тези 6 седмици, затова ви дават 3 екземпляра, един за вас с диагнозата, един за касата и един за работодателя. На касата може и по имейл да се изпрати, на работодателя е добре по пощата със Sendungsnummer, като доказателство, че е изпратен. Трябва да се обадите по телефона или писмено да ги уведомите, а болничния да изпратите до 3 ден от датата на получаването му.
 10. Закони в Германия

  На колко години е синът ви, работил ли е в България? Ако е работил проверете в бюрото по труда. Не виждам връзка между неговото идване и това, че ще ви отрежат парите. Дайте повече подробности.
 11. Търся личен лекар Хамбург

  Така зададен въпроса не става ясно къде е проблема, не може да намерите, търсите с български език или може би детски личен лекар. Освен това Хамбург е голям град, би било добре лекарят да е наблизо.
 12. Пенсии-Мечти-Дюни.

  Как го измисли това със зелето. Сега по същество, скъпи съфорумници вече отпуската мина, пишете, бъдете по активни, споделяйте и нека запазим този форум, предавайки опита и знанията си, помагайки си отделяйки малко време от забързаното ни ежедневие.
 13. Пенсии-Мечти-Дюни.

  В тази връзка да добавя нещо, ако сте работили в Германия в някоя фирма, която ви е внасяне допълнително пенсионно осигуряване, един ден, като се пенсиониране не забравяйте, че там някъде имате едни пари, които ви очакват, но само ако вие се задействате, те няма да ви подсетят, всъщност ще се надяват да забравите. Ако сте работили във фирма, която ви е внасяне допълнително пенсионно осигуряване и се преместите в друга, която също внася допълнително пенсионно осигуряване на служителите си, може да прехвърлите дяловете си към фонда на новото ви работно място. Имайте впредвид, че понякога може да има някаква такса за това. Ако имате такова осигуряване към работодателя си, може и вие да внасяте допълнително някаква сума по ваше желание. Когато се пенсионирате имате право да получите сумата накуп, но дължите данък или да я получавате на части всеки месец. AinStein ти къде се загуби толкова време.
 14. Търся квартира в близост до HAW Berliner Tor HAMBURG

  Единя е www.ebay.de, а другото е пак eBay, за обяви основно от частни лица. Два различни са.
 15. Търся квартира в близост до HAW Berliner Tor HAMBURG

  Вижте тук; https://m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeigen/auf-zeit-wg-hamburg/c199-l9409 Може и да си пуснете обява, че търсите.
×