Jump to content
Родени в България

veronik_veronik

Потребител
 • Мнения

  330
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  76

veronik_veronik последно спечели на 16 Юли

veronik_veronik получи най-много харесвания!

Относно veronik_veronik

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  I
 • Страна

Последни посетители

4873 профилни разглеждания
 1. Не е ли по-лесно просто да отидете някъде наблизо и някой да ви придружи и превежда, със сигурност имате около вас, който да ви помогне и това е по-лесния вариант.
 2. Много негативно подхождате, не ви упреквам. Успокойте се и първо прочетете, как ефективно да учите език, със сигурност ще откриете нещо ново и нова насока, аз доста грешки си открих. Гледайте видеа, пишете и си създайте система за да има ефект. Регистрирайте се в Бюрото по труда, според вашият случай може да ви платят курса. Курсовете са всеки ден по половин ден, интензивни. Аз посещавам съботен курс, към Volkshochschule, има го във всеки град, предлагат различни курсове. Курсът ми струва за 6 месеца, под 300 Евро. за половин ниво според Европейската езикова рамка. Ще започнат отново края на Септември. Има и вечерни два пъти в седмицата. Друг вариант ви е онлайн курс "Кабината" в България. Във форума има много информация и всичко е много ясно представено.
 3. Работа, заплащане, условия...

  В Германия има толкова много работа и фирми, не се хващайте, като "удавник за сламка", за тази очевидно некоректна фирма. Има много фирми особено в почистващия бранш и особено в момента търсят много активна персонал, заради отпуски и лятно основно почистване, прозорци и т.н. Езика също не е кой знае какъв проблем, трябва ви малко, предполагам, че съпругът ви се справя. Бъдете гъвкави и не се борете с "вятъра", просто няма смисъл, има толкова много алтернативи.
 4. Чек за 28 000 лева

  Като сме на тема политика, аз попаднах на това.
 5. В ютюб намерих, една поредица, показващи различните професии, заплащане и т.н..Дори и да не знаете много добре език, пак ще научите много, към професията която сте се ориентирали. https://youtube.com/c/Lohntsichdas Ще се радвам и други да споделят какво им е направило впечатление, трудности и т.н. За мен най-страното е, че масово работата започна прекалено рано, да станеш в 4 за работа за мен е абсурдно, да пътуваш много също, но тук е факт. От друга страна, като положително е, че има почасова заетост и особено за жените не е нужно да работят на пълен работен ден, за възможността за мини джоб и т.н.
 6. При една година имате право доколкото знам на обезщетение, но първите три месеца, няма да получавате нищо, защото твърде късно сте подали документи за обезщетение. Вижте тук, може да се обадите за съвет на български език. https://www.faire-mobilitaet.de/beratungsstellen/++co++e9fa7fd2-6e55-11ea-a0d1-52540088cada Моля, пишете какво става, нека споделяме повече, защото някой след нас минава същия път.
 7. Jobcenter или Wohngeld

  При този доход, вие също ще получавате от бюрото по труда, после и детски около 200 Евро месечно, по-скоро не биха ви подпомагали. Може ли да кажете при вашата ситуация, какво се случва с майчинството ви, ще имате ли право или ще взимате Elterngeld.
 8. https://www.telerikacademy.com/school Виж и тук, имат много обучения и са на ниво. Искаха да правят университет, но защо ли не стана? Там наистина ще научиш нещо.
 9. Обадете се в България в Технически университет София, имат немски факултет дори и попитайте. За работа според мен също имате шанс само с този аусбилдунг, защото излизате предполагам със солидни знания. Може.да се обърнете към големи посреднически фирми за информация, как е пазара на труда в България. Примерно Адеко. Важно е да си намерите сериозна международна компания, съответно със сериозни доходи. Сещам се случай на върнали се в България, но след това заминаха отново. Едното момиче, беше започнало в агенция за преводи, съответно заплащане, ниво не беше добре, ако беше търсила сериозна компания можеше да е в България още.
 10. По време на бременност не може да чистите с препарати, бани, да се качвате на високо и т.н., затова са ви дали болничен, но всъщност дават директно забрана за работа.
 11. Договорът ви е до 22.07., трябвало е да си подадете документите в арбайтсамт 3 месеца, преди датата на изтичане на договора, това е законово положение. Сега най-вероятно първите три месеца, няма да получавате обезщетение, но ще сте здравно и пенсионно осигурена. Пишете как се развиват нещата при вас, вашият случай е често срещан и така ще помогнете и на други във вашето положение.
 12. Jobcenter или Wohngeld

  Предпоставка за допълнителна помощ е доходът му. Вие с какъв статут сте в момента, осигурена ли сте? Отново ви препоръчвам търсачката. Хубаво е да описвате детайлно вашата ситуация, за да може да ви се даде и по-точен отговор.
 13. Ако сте работила и вече не работите, регистрирахте ли се в Бюрото по труда. Напишете в търсачката и ще получите повече информация, вече е писано по въпроса много.
 14. Правилно са ви посъветвали да отидете на място, наистина така става по-бързо. Незнам дали сега започнат вече курсове, но в момента поне так където аз живея са само онлайн и другият месец приключват. За мен е много добре онлайн обучението, желаещите са малко и курсът ни е 4 човека към VHS.
 15. Информация за немските здравни каси

  Вие имате ли трудов стаж от България, вижте във форума има информация, при какви условия, може да се регистрирате в Бюрото по труда, ако имате регистрация ще бъдете здравно осигурена. Сетих се и за още един вариант, тук може да получите информация на български език. https://www.faire-mobilitaet.de/bg/beratungsstellen
×