Jump to content

veronik_veronik

Потребител
 • Мнения

  587
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  110

Скорошна репутация

 1. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to F.Dimitroff in Шуфа заявяване онлайн, как се прави или трябва ли отказ   
  Аз използвам същото и също съм "доволен". От това да плащам по 4€ месечно.... гадовете им мръсни
 2. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to F.Dimitroff in Продажба на автомобил с немски номера към България   
  Здравейте,
  вероятно повечето са запознати, но. Тъй като намерих информация само как да докараме кола в Германия, а на мен ми се наложи да направя обратната процедура понеже си продадохме немската кола в България. Реших да напиша кратко за"преживяването".
  Процедурата е проста и не изисква кой знае какво.
  Така в случай, че продавате кола с немска регистрация в България или друга страна от ЕС и тя ще пътува на собствен ход към страната ви трябва:
  1. Малък талон
  2. Голям талон
  3. Старите номера на колата
  4. Договор за покупко продажба
  5. Запазен термин в избраното от Вас Zulassungsstelle за:
  отписване на автомобила (Auto abmelden/asuerbetrieb setzen) издаване на Ausfuhrkennzeichen ТРЯБВАТ ВИ ОТДЕЛНИ ТЕРМИНИ ЗА ДВЕТЕ УСЛУГИ - внимавайте, защото, ако бюрото което сте избрали изисква отделен термин за всяка услуга може да ви се наложи да отидете и друг ден.  6. Купувача заедно с личната му карта. (принципно, ако му носите документа със себе си мисля, че може да стане и без той да присъства, но...въпрос на риск)
  7. Докумети за TUV - за да си тръгне колата на ход е нужно да има валиден преглед!!!
  Самите стъпки
  Отивате в уговорения час и първо отрегистрирате автомобила. Това според мен е единствения правилен и единствен начин да продадете автомобила. Не отлагайте за по-късно защото, ако стане инцидент с колата да не ви занимават вас. След отрегистрирането, отивате в някой от не малкото места на които изваждат регистрационни табели и си правите застраховка за период който прецените. Във всички случаи хората там знаят какво правят и е нужно само да им кажете, че колата ще се изкарва от Германия и ще ви трябват транзитни номера и застраховка. Трябва да платите и данък за периода на застраховката, защото се приема, че автомобила е в Германия до края на застраховката. Отивате на термина за Ausfuhrkennzeichen и им давате документите със застраховката. В общи линии служителите си вършат всичко, а от вас се иска само да си платите таксата и да се върнете когато са готови. Трае около 15-20мин. Когато са готови Ви изпращат към тези които правят регистрационни табели (същите които ви направиха застраховката по-рано) Вземате си табелите и се връщате да им сложат печат. След печата отивате за вече готовите документи с новите имена на собственика и сте готови. Лично на мен доста спретнато и без моткане ми отне около 30-45мин цялата процедура. Като се има в предвид, че я правя за първи път и не съм питал никой какво и как да правя. 
  Не забравяйте да си вземете копие от договора за покупко продажба и да го изпратите на застраховката си за да не плащате. Данъка автоматично ще бъде преизчислен и възстановен. 
   
  ПС пълномощни не се изискват. Ние продадохме колата на жена ми, а цялото прехвърляне го направих аз без никой да ме пита каквото и да е. Малко си е глупаво това, но...хората си имат явно доверие...
   

   
 3. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to Aleksander in Шуфа заявяване онлайн, как се прави или трябва ли отказ   
  Според мен опитай, но след многократно прочитане и чекване с транслатор мисля, че са си оставили вратичка и няма как да се избегне плащането. Казват, че е според § 356 Abs. 4 Nr 2b BGB. Чукни го в гугъл и ще ти излезе точният текст на закона, а те са уточнили т. 2 където са си вързали гащите. 
  Аз в такива случаи си поемам дълбоко въздух, пия една чаша студена вода, плащам на измамниците и засичам времето преди голямото псуване. Колкото е по-дълго, толкова силен се чувствам. 
  Преди време бях в подобна ситуация когато платих за свидетелство за съдимост и срещу парите си получих емайл с инструкции, че трябва да отида в общината и да си го поръчам срещу същата сума. Разбира се всичко беше законно. 
  Заради експеримента - попълни формуляра и го прати. Те ще кажат да, ама вече сме почнали изпълнението. 
  Срещал съм и съм се парил десетки пъти от подобни схеми. Просто Германия е страна на измамниците. 
 4. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to Aleksander in Шуфа заявяване онлайн, как се прави или трябва ли отказ   
  Аз пия директно от извора - meineschufa.de, много мили копеленца, за пари всичко правят. Хубаво е, че без тях не може, защото иначе досега да са (сме) ги изтрепали по особено нехуманен начин. 
  Ето, това ползвам и съм "доволен":
  https://www.meineschufa.de/de/produkt/meineschufa-kompakt
 5. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to Aleksander in Шуфа заявяване онлайн, как се прави или трябва ли отказ   
  При тези meine-onlineauskunft.de  има нещо гнило. Имитират сайта на шуфа, цената, която искат е същата както ако си го поръча човек директно от (тъпата) Шуфа. Между другото имам абонамент към (боклуците от) Шуфа. Плащам 3 евро и нещо на месец и имам постоянен поглед върху запитвания, точки и т.н. Аз бих попълнил формуляра за отказ. 
 6. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to 1984 in Застраховане в Германия   
  Здравейте г-н Кочев,
  хубаво е, че сте решили да ни посетите. Фактът, че предлагате да преведете потребителите ни през немската застрахователна джунгла, ме кара да затворя едното си око за изцяло рекламния характер на публикацията ви.
  Ако намерите време да хвърлите поглед на публикуваните по-горе мнения и ни кажете като експерт например дали те съдържат грешна информация, тогава ще затворя и другото си око за направената от вас реклама.
  Надявам се, че ме разбирате
 7. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ma.ko in Застраховане в Германия   
  Здравейте ,
  aко някой има нужда от каквито и да било застраховки или професионална консултация на български език, може да се обърнете към мен.
  Работя в зaстрахователна компания LVM и предлагаме всякакъв вид застраховки както и здравни застраховки.Бюрото се намира в Bielefeld но нашите услуги ги предлагаме във цяла Германия.

  За повече информация може да се свържете с мен :

  Марян Кочев
  LVM Versicherung Blehm & Neb
  Sennestadtring 13
  33689 Bielefeld
  GSM: 0176 240 58 961
  Раб.време
  Пон - Чет от 09:00 - 13:00ч. и от 14:00 - 18:00ч.
  Петък от 09:00 - 16:00ч.
  Събота от 10:00 - 14:00ч.
  тел.: 052059154898
  факс.: 52059155917
  ma.kochev@blehm-neb.lvm.de
 8. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to Росен Арабаджиев in Как да намалим ненужните разходи в Германия?   
  Случвало ли ви се е след като дадете пари за нещо да се плеснете по челото и да си кажете "Хей, а не можеше ли да го направя така и така"? Лично на мен и моето семейство ни се случваше много често през първите 1-2 години на престоя ни в Германия да даваме пари за стоки и услуги, които е можело и да не даваме. Тук нямам предвид разточителното харчене и купуване на безсмислени неща. По-скоро се оказа, че едни и същи неща като качество се предлагат на много различни цени.

  Ето една темата, в която да можем да споделим какви законни начини използваме, за да избегнем безсмисленото харчене на пари. Няма значение дали става въпрос за 2 или 200 евро - споделете своя опит.

  До скоро ...
 9. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to F.Dimitroff in Предпочитаният от вас маршрут с автомобил на път за България   
  Пътя е по-приятен. Щях да напиша, че в Унгария магистралата е по "мека" и "равна", но след тази година състоянието и е като на нашите магистрали на доста участъци.
  Принципно съм ги минавал и двата маршрута и винаги ще предпочета през Виена - Будапеща - Белград. По-красиво ми е
  А и по-плавно ми минава прехода от чистото към нашата си кочинка...иначе директно като влезна в Хърватска и започвам да се депресирам
 10. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to F.Dimitroff in Предпочитаният от вас маршрут с автомобил на път за България   
  Ух, доста се забавих с репорта, но...хиляди задачи..
  Та тази година счупих всички рекорди за бързо прибиране, без да превиша нито една табела за ограничение. Имам и доказателство. На границата на Калотина бях след по-малко от 14 часа. 
  Минаването ми беше от Мюнхен през магистралата към Залцбург, Виена, Будапеща, Томпа, Белград (околовръстното), Калотина. 
  На Томпа минах за точно 10мин. Следих камерите без спиране от Будапеща, като първоначалния ми маршрут беше през Румъния(Арад) и Видин, виждайки обаче, че малко преди Хоргош на Томпа няма никой (на Хоргош беше ЛУДНИЦА) директно хванах разклона и се отказах от Румъния. Във всеки друг случай, щях да мина през Румъния. 
  За ограниченията гарантирам, защото карах само на автобилот с  Fahrassistent и разчитане на знаците. (за съжаление в България е почти невъзможно да се ползва, а в Сърбия на магистралата бива. )
  На Калотина е някакво бедствие. Митничарите ни са типични мундари и мързели. Самия пункт е в окаяно състояние и все пак минах за под час. 
  На връщане ще пътуваме с няколко нощувки във Видин и Будапеща та рапорт няма да има.
   
  Лек път на всички и тръгвайте само отпочинали и заредени с добро настроение. Само тогава си гарантирате приятно пътуване.:))

 11. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to Mitaka FU in Предпочитаният от вас маршрут с автомобил на път за България   
  Не съм писал тук отдавна...
  Пътувах преди 7 дни, и минах в 11 часа Хоргош точно за 45 минути - рекорд за сега... На Калотина от 17 до 21:30   часа...Беше ужасно, но знам, че се чака и по 6-7 часа....Та така- за на връщане към Германия, ще наблюдавам обстановката, и Румъния я имам като вариант
  Успех в пътуванията
 12. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to F.Dimitroff in Предпочитаният от вас маршрут с автомобил на път за България   
  Живи и здрави, на 02.08 тръгвам в посока София.
  Все още не съм решил дали през Хоргош или да мина през Румъния - Видин...на камерите тази година и много плаващо положението...Някой дни никакъв трафик по 20-30 коли, някога гигантски опашки...не знам как ще е. Със сигурност ще следя най-вече влизането в България от Сърбия, защото се очертава там да са големите тапи. Ако е лудница отбивам през Румъния.
  Мисля, че след миналата година, въпреки по-високите цени на полетите доста хора се пренасочиха и няма да пътуват с колите...
  Отчет като мине пътуването ще дам
 13. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to val6 in Pod naem   
  Imam svobodno miasto za manikur,kozmetik v Berlin Mitte v rayona na Wallstr.
  Molia za razbirane che ne poblikuvam mobilen za vrazka neka parvo e s Email:valyorvel@gmail.com
  Blagodaria vi za vnimanieto.
 14. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to hqcorp in Как всъщност се получават социални?   
  пропуснах няколко, после зарад пандемията ги отмениха за 2 год но накрая някога ще отида на концерт на RAMMSTEIN
 15. Харесва ми
  veronik_veronik got a reaction from F.Dimitroff in Как всъщност се получават социални?   
  Както забелязваме темата да детските е най-посещаваната.
  Освен това не вярвай на българите, говорят много, хвалят се, каква е реалността е друга тема. И в крайна сметка пак ти казвам, не е нужно да си инж......и т.н. за да си с висока заплата. Други качества са важни.
  Освен това начина на харчене е много важен, пушиш, пиеш и ядеш на вън е няма как да ти стигат парите. Купуваш скъпи дрехи, парите просто изчезват за глупости. 
 16. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to IZETOVA in Търся автомонтьори   
  Здравейте, имам нужда от български автомонтьор в град Карлсруе или областта. Ако може да ми помогнете, благодаря сърдечно! 
 17. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ID3960 in Помощ за незнаещи немски   
  Не съм се интересувал, но може да се попита. 
 18. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ID3960 in Помощ за незнаещи немски   
  Днес ходих да превеждам в AA и жената каза, че през BAMF може да се получи Zuschuss, лично не съм се интересувал, но явно има възможности. А за тези на Jobcenter знам, защото преди години "пращахме" една позната на курс така. 
 19. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ID3960 in Моите впечатления от германците   
  Има една приказка "Който каквото си надроби, това ще сърба". Както има мързеливи немци, така има и мързливи българи, чужденци като цяло. Проблема на някои професии, че няма много немци, които да ги упражняват е заради огромния наплив от чужденци, които са съгласни да работят за по-малко пари. Немеца си има стандарт, не иска да работи за жълти стотинки, това го правят чужденците, които не знаят немски и нямат желание да го научат или имат желание, но вечно се оправдават, че нямат време. 
   
  Общо взето винаги съм се чудил защо българите са с толкова негативно мнение за немците, а то било защото отделни субекти са твърде негативно настроени към тях и всячески се опитват да си наложат мнението. Видиш ли като чужденец си прецакан отвсякъде, германия не те иска и бла-бла. 
 20. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ID3960 in Помощ за незнаещи немски   
  Трябват усилия, да и това е така, не им се прави всичко наготово, помагам там, където има затруднения заради езиковата бариера. Чисто информативно отговарям на специфичните въпроси, като често аз самия трябва да се консултирам с гугъл. Колкото до писането тук - голяма част от нуждаещите се не знаят за съществуването на този форум, а от това, което прочетох и по-добре - само се засилва така или иначе наличната несигурност на много от новодошлите. Убеждават се, че са твърде нежелани и едва ли не, нямат абсолютно никакъв шанс за просперитет тук. 
  Усилието, което всеки един трябва да положи е да научи немски и не говоря за hochdeutsch, а колкото да ги разбира и да може да отговаря, тоест криво-ляво да се справя без чужда намеса.Тези на Jobcenter имат варианти за безплатен курс по немски, финансиран от Джобс-а, другите имат възможност за финансово подпомагане чрез BAMF. И се отварят други врати, когато не си вече чужденеца, който не може да си каже името, а този, който може да води разговор без особени затруднения и притеснения. 
  И да им се избие от главата, че са нежелани, вместо да се набива все повече и повече. Така сме устроени, където и да отидем, българина си мисли, че все него искат да опънат. Видиш ли от всички чужденци в Германия, той е най-натакован.
 21. Харесва ми
  veronik_veronik got a reaction from Aleksander in Помощ за незнаещи немски   
  Явно имате желание да помагате, но аз съм на мнение, че и от другата страна трябва усилия. Апела ви за учене е чудесен, но чут от малцина. Внимавайте с помощта! Апелирам ви да пишете тук, да споделяте опита си, ако няма тема по даден въпрос, създайте нова, така не само се трупа информация на едно място, но и хората могат да четат и да се опитат сами да си справят. Не веднъж ми се случвало да посоча тема, където ако човек отдели време, почете и сам ще се справи. Пример детските в Германия, е даде ама ако може на готово, без усилия.
 22. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to ID3960 in Помощ за незнаещи немски   
  Добър ден,
   
  някои от Вас може да са видяли публикацията във Фейсбук на българите в Берлин, но да пусна и тук.
   
  Ако някой има нужда от немскоговорящ за превод на място и/или попълване на документи, обаждане в институции и прочие, общо взето каквото е нужно, за да Ви се помогне.
  Заплащане не изисквам, тоест "работя" безплатно. Не всичко е пари. 
  Тъй като цялата процедура се случва в свободното ми време, при евентуална нужда се съобразявам с работния ми график. До края на месец Май съм свободен, освен на 23.05 между 8:45 и 11:00 (приблизително), както и на 24.05 11:30 до не зная колко ще отнеме. 
   
  От съображения за сигурност, първоначален контакт се осъществява чрез имейл - ivaylo.dorovski123@gmail.com, споделяте за кога става дума, ако съм свободен ще оставя телефон за връзка. (За тези, които са в групата на българите в Берлин, могат да ми пишат лично съобщение там).
   
  На кратко за мен:
  Казвам се Ивайло на 32 години съм, живея от малък в Берлин (2005), тук съм завършил училище, както и професия. Работя, бил съм и на джобса, имал съм и аз вземане-даване с разни институции, което е неизбежно по принцип. Взимам активно участие в подпомагането на бездомните в Берлин, доброволно. 
  Не помагам финансово. Не предлагам адресна регистрация, нито квартира. Общо взето с нищо материално, чисто и просто - превод. Обяснявам, ако има конкретни въпроси и това е. 
  Става дума за Берлин и околността. Шофьор не съм, но се справям добре и с обществения транспорт. 
  Съвета, който давам на всички, с които се срещам - учете немски. Срещах се с хора, които са тук от 10 години и все не намират време да го понаучат. Няма място за оправдания, време се намира, стига да има желание, а немски Ви трябва. Не се притеснявайте да го говорите. Берлин е мултикултурен, не сте единствените, които не знаят добре немски. Колкото толкова.
   
  Благодаря за вниманието и приятен ден!
 23. Харесва ми
  veronik_veronik got a reaction from rodenivbg in Има ли смисъл от завръщане в България   
  Шестиците в училище, не означават шестици в живота. Точно хора, като теб успяват да се справят с живота. 
 24. Харесва ми
  veronik_veronik reacted to asenbg in Има ли смисъл от завръщане в България   
  Орбан много хубаво го каза - миграцията в Германия - има ли Германеца страх че Африканеца/Сирийеца ще му вземе работата??? "НЕ, значи всичко ви е ясно"..
  В Германия има такова гигантско преразпределение от работещите и продуктивните към цялата сган която се изсипва всеки ден в Германия че просто никой не иска точни числа да обяви - тогава ще стане тя една... Просто случаите с по 3-4 Съпруги и 7-11 Деца - там са 8-9 хиляди Евро социални помощи всеки месец - без да имат образования и без да работят... смятай...

  Германеца има страх че източно-европейеца ще му вземе работата.. но вече има толкова много позиции че никой не се притеснява  - на 100 възрастни бейби-буумъра идват около 60 млади (като от тези млади една трета не става за нищо и са "мигранти" или техните деца... та на 100 кадърни идат около 30-40 млади - дето не са като бейби-буумърите..)

  Професор Gunnar Heinsohn: DIE WELT BIS 2071
  https://heinsohn-gunnar.eu/mt-content/uploads/2021/04/welt-bis-2071-heinsohn-18-04-2021-1.pdf  
  Това е най-добрoto и кратко описание на бъдещето - Професора почина - но има някои силни видеa
  78 Prozent mehr Flüchtlinge, aber keiner will für sie zahlen ...
  In den ersten vier Monaten des Jahres wurden in Deutschland laut Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (Bamf) 101.981 Erstanträge auf Asyl gestellt. Das waren 78 Prozent mehr als im Vorjahreszeitraum. Würde sich diese Entwicklung fortsetzen, wären dieses Jahr mehr als 300.000 Asylanträge möglich – nach 218.000 Erstanträgen im vergangenen Jahr. Diese Menschen müssen in den Kommunen untergebracht werden – neben den rund eine Million Ukraine-Flüchtlingen.
  https://www.berliner-kurier.de/politik-wirtschaft/78-prozent-mehr-fluechtlinge-aber-keiner-will-fuer-sie-zahlen-li.346611
 25. Благодаря!
  veronik_veronik reacted to AinStein in Има ли смисъл от завръщане в България   
  Ти изобщо в чужбина ли живееш или пишеш от България.
  Казваш нямало работа за неграмотни.
  Ела при нашите в DHL да видиш най-отличният им разтоварач на пакети от тирове е български циганин без образование.Иска се сръчност, мускули и желание, а не ядрена физика.Немското образование е направено така, че умни и мислещи да няма.
  Само 20% тръгват след средното към висшето, а от тях само 10% го завършват.
  Миналата седмица ремонтираха някаква повреда на канализацията.
  Повечето бяха румънски цигани с немец шеф.Свършиха си работата стриктно и чисто, дори не знаеха елементите от менделевата таблица в асфалта.
  Ама, като те гледам си от тези родени след демокрацията и изобщо не си в час с някои неща.
  Служил съм в строителни войски.
  Бях във взвод с 100 човека.От които  5 турчета и 5 българчета.
  Всичките други неграмотни цигани.Ама такива неграмотници дето не си мислил, че има в България.Не знаят да пишат и четат български, камо ли да ги питаш - кой е Аспарух.Тъй, като  бях комсомолски и писар не работех, съботите провеждахме часове по образование на циганите.
  Та същите неграмотни цигани, като ги "пое" казармения живот къде "со кратце, къде с кютек"след 2 години станаха майстори, но в истинския смисъл на думата.
  Ето това бяха неграмотниците.Работливи и вече със занаят.
  Аусбилдунг дето уж му викаш.

   
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Terms of Use.