Jump to content

Zlateva

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    1

Zlateva последно спечели на 14 Март 2019

Zlateva получи най-много харесвания!

Обща нформация

  • Град
    Gmund
  • Страна
    DE

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на Zlateva

  1. Здравейте,и на нас ни изплатиха само от датата на подаване,след известно време получихме писмо от Фамилиекасе,че за да ни изплатят за три месеца на зад,трябва в срок да им изпратим документите които бяха пратили-Приложение чужбина и Удостоверение за семейно положение,заверено в България.Документите ни ги пратиха на български език ,с пролижено указание към тях.
  2. Здравейте на всички отзовали се и много благодаря за помоща.Попълнихме документите които те ни бяха пратили,заверихме в България само този който трябваше,пратихме им ги и след около 20 дни ни преведоха парите.Още веднъж благодаря,че ви има .
  3. Здравейте ,искам да споделя с вас и няшият казус.Мъжът ми работи в Германия от миналата година,но не е получавал детски от там ,тъй като детето ни е с телк и си получавахме обещетението от България.Август месец се преместихме и ние с детето в Германия,регистрирахме се и всичко както си му е редът.Септември подадохме документи за детски надбавки и началото на октомври получихме отговор ,че ни отпускат детски от септемри месец.До тук добре,но след две-три седмици получихме писмо от Familienkasse,че трябва в срок да изпратим Удостоверение за семейно положение и Приложение Чужбина към молба-декларация за германски детски надбавки, които трябва да се заверят в България(така ни го преведоха по компетентни хора от нас).Та по повод това имам няколко въпроса,защо ми искат това Приложение Чужбина след като детето е тук в Германия ,дори ходи на училище?И къде в Бг трябва да го заверя,тъй като се обадих в Дирекция социално подпомагане и от там ми казаха ,че не заверяват такива приложения,правели заверка само на формуляри F401,411.Благодаря предварително и се извинявам, ако се повтарям,но изчетох много по темата за Kindergeld и никуде не намерих отговор на моите въпроси.Публикувам и писмото от Familienkasse.
  4. Няма конкретна причина,просто исках да знам как се случват нещата,ако някога ми се наложи.Много благодаря за отговора,до скоро.
  5. В случай че ми се наложи,какъв е начина за освобождавяне на детето ми от училище?Благодаря предварително за отговорите .
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..