Jump to content

Vilma79

Потребител
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    3

Vilma79 последно спечели на 1 Декември 2019

Vilma79 получи най-много харесвания!

Обща нформация

  • Град
    Плевен
  • Страна
    BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на Vilma79

  1. Здравейте, Благодарение на всичко което изчетох в темата успяхме да получим детски надбавки (макар и частично за момента). Съпругът ми работи от 8 м. е Германия, а аз и децата сме в България. Юли месец изпрати документите по пощата, като приложи следните неща: адресна регистрация в Германия, данъчен номер, копия на лични карти, многоезично извлечение от акт за сключен граждански брак, многоезично извлечение от акт за раждане за всяко дете, служебна бележка преведена на немски за всяко дете, че посещава училище, договор за работа на съпругът ми, извлечения за изплатените заплати, документ, удостоверяващ здравноосигурителния статус След 2-3 седмици му изпратиха писмо, с което искаха удостоверение за семейно положение и документи от социални за какъв период съм получавала детски в БГ и в какъв размер. Документите ги изпратих ме септември (само преведени) и на 04.10. му преведоха детските за 8 месеца. Изплатиха 341 евро за двете деца, приспадат българските детски(които аз от февруари не получавам в България) и сега ще изпратим документ, за това че са прекратени от 01.02.2019, за да се преразгледа. Дори и да не получим цялата сума се радвам, че всичко се случи много бързо. Благодаря Ви.
  2. Здравейте, Съпругът ми работи от 7 месеца в Германия, а аз съм в България. За да му променят данъчния клас на 3 искат да предостави Antrag auf Behandlung als unbeschränkt einkommensteuerpflichtiger Arbeitnehmer nach § 1 Abs. 3, § 1a EStG für 201_ (Anlage Grenzpendler EU/EWR zum Antrag auf Lohnsteuer-Ermäßigung) прикачва файл с документа. Ако може някой да ми каже къде трябва да го заверя в България, написано е в данъчното, но ми се струва малко невъзможно те да заверят документ, с който удостоверяват моя постоянен адрес и доход. bulgarisch (2).pdf
  3. В рамките на следващата година - година и половина ще остана в България. Бележката ще я преведа, но ме притеснява, че в нея не пише каква е причината да не вземам детски. За да получа отказ от нашите социални трябва да подава тук документи, което също си е голяма бюрокрация и не съм сигурна дали ще ми откажат. Мисля да ги пратим с тази бележка, която имаме (преведена) и каквото стане. Благодаря.
  4. Здравейте, Прочетох всичко в темата и благодаря за полезната информация, но имам следния въпрос: Мъжът ми от 3 месеца е в Германия, а аз и децата сме в България. При заминаването съм му дала многоезични актове за раждане на децата и свидетелство за сключен брак, както и бележка от социални, че от 01.02.2019 г. не получавам детски. Преди две седмици е отишъл с шефа си(т.като не говори добре немски и не би се оправил сам) да подаде докумети и не са му ги приели, защото искат в бележката от социални да пише защо не получавам детски. Въпроса ми е - не са ли длъжни да приемат докуметите и след това да искат допълнителни неща и след като бележката от социалните е на български, как веднага разбраха, че не пише причината да не получавам? Има ли смисъл да подготвя документите и той да ги изпрати по пощата, без тази бележка или пак ще ги върнат?
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..