Jump to content
Родени в България

ayshesabri1988

Потребител
 • Мнения

  4
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  2

ayshesabri1988 последно спечели на 18 Октомври 2020

ayshesabri1988 получи най-много харесвания!

Относно ayshesabri1988

 • Ранг
  Новак

Обща нформация

 • Град
  Добрич
 • Страна
 1. Свидетелството за граждански брак е многоезично от общината, аз просто от бързане не съм го уточнила и се извинявам! Всеки ден следя темите в този форум, и съм благодарна,че попаднах тук! Прочетох за данъчните класове в Германия, но нашият случай е малко по различен. Съпругът ми след като е представил всички нужни документи във Finanzamt и са го определили клас 3, как е възможно да му удържат данък от клас 6. Знам,че има доста неща които не са ми ясни, и поради тази причина се обърнах към Вас! Благодаря Ви все пак! Все ще намерим начин да се справим с трудностите. Не всеки отива в Германия перфектно подготвен, така че и ние ще ги научим нещата щом сме тръгнали по този път. Лек ден!
 2. Здравейте! Съпругът ми работи от септември в Германия и този месец за първи път получи фиш и заплата. Оказа се,че са объркали данъчният клас вместо 3 те са му удържали от 6'ти клас. Още в началото той представи свидетелство за граждански брак преведен на немски, и са го направили клас 3. Искам да попитам какво трябва да направим сега? Възможно ли е това да се поправи и ако да, ще му върнат ли парите за септември? Аз с двете ни деца сме все още в България, но в най скоро време и ние ще се преместим при него.Прощавайте за невежеството, но все още сме в началото на емиграцията.
 3. Искам да емигрирам, моля за съвети

  Сърдечно Ви благодаря! Страшно полезна тема! Бъдете живи и здрави!
 4. Искам да емигрирам, моля за съвети

  Здравейте! Създавам нова тема със опасението, че ще бъда нападната, но изчетох доста теми, а никъде не намерих отговори на въпросите си. Та работата при нас е следната. Мъжът ми замина преди две седмици за Германия- Lübeck, от една седмица е на работа. Назначен е на 10.50евро на час за 8 часа на ден. Чисто за месеца щели да му останат след удръжките около 1300-1400евро на месец. След месец-два мислим и ние да ходим при него( аз и двете ми деца на 12г. и на 3г.) Въпросът ми е как ще се оправим с тази заплата, докато аз науча езика и осигурим децка градина за малкия, при положение,че квартирите са много скъпи? Имаме ли право за детски надбавки при положение,че мъжът ми е от скоро там? А някакви помощи( при такава заплата на мъжът ми), аз докато изкарам курс за езика и докато малчо почва на градина? Поне помощ за квартира нещо ще ни се полага ли? Моля Ви, не ме разбирайте погрешно, не искам да разчитам или да се възползвам от помощи, но в началото незнам как ще се справим, докато си подредим нещата!
 5. ayshesabri1988

×