Jump to content
Родени в България

AinStein

Потребител
 • Мнения

  261
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  37

AinStein последно спечели на 3 Май

AinStein получи най-много харесвания!

Относно AinStein

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  SF
 • Страна
 1. Не, напротив.Точно такива, като мене не успяха в живота.Учеха ни на едно, а се озовахме в друго.Думата частник ни бе втълпена за мръсна дума.Просто моето поколение не бяхме готови за демокрацията. Девиза бе"Учи за да не работиш". Имам съученик повтори 7ми клас.Питам го какво ще работиш.Все нещо ще има за мен му бе отговора.В момента той дето не бе закрепостен към идеите на социализма има ресторант в Хамбург, а аз давам съвети за законни помощи от Социалзамта
 2. Благодаря и ще предам съветите ти на този който ме помоли да попитам. Иначе моите познания са в сферата на законните социални права. Защото тук много наблягат с рефрена "Колко е срамно да си на социал" а аз им опонирам с таксите в заплатата. Преди години дойдох с мисълта, че само в България се става от работа гърбав. Та, идвам тук амбициран да покоря....., ама после разбрах, че всички познати, приятели или роднини на познати по някакъв начин са свързани със социала и евтините субсидирани жилища.Чукат филтъра и женките им бачкат по два часа, за да идат на шварцарбайта. А мен ми повтаряха думите казвай в бюрото по труда. Дошъл съм тук да работя..... да,да,да Път ще се прокарва тук през канарите. "Каменарче" Пеньо Пенев
 3. Значи това, което учих в България и карах с двойкаджиите матури е един голям атестат, че немската гимназия за живковите ученици е едно обикновено училище. Сега малко история.Бях най-големия незнаещ и неучещ хулиган и пакостник в училище.Дори по милост минах първи клас. После ме преместиха в друго училище, но там ядох бой от даскалката в занималнята.Беше студентка от тези дето са ги скъсали на ликвидациите и трябва да изкарат една година в някое училище.Би ме с шипкова пръчка и то заслужено.Пакостта бе неосъзната и доста голяма, но даскалката определно носеше отговорност или нещо са я мъмрили.След доста години си мислих, как е можела тази девойка да бие малко дете, дори виновно. Със сигурност е от тези дето мразят децата и е не е за учител.А може и мома да си е останала.Колко много даскалки има стари моми. След този запомнен бой лудориите вече бяха премислени.Но най-същественото е:) В четвърти клас имах имах огромния късмет и щастие да ми бъде класен ръководител човек, чийто призвание бе да бъде учител.До 6 клас ми бе класен.Три поредни години нашият клас бе първенец на училището.Всички други класове ни завиждаха.Усещахме и у другите даскали неприязън към нашия клас.Все едно сме натегачи!А ний бяхме щастливи и радостни, направо си летяхме.Не разбирахме тогава завистта на големите и некадърни даскали. Тя никога не крешеше, а най-малкото да бие.Тя само с думи те караше да се засрамиш за постъпката си.Да те мотивира.Персонално към всеки намираше език. За мен думите бяха-"Умен си, но си мързелив.Ти можеш!". Винаги, когато чуя песента на Росица Кирилова "Учителко любима" се сещам за нея.Определено тази жена ме направи човек.Вече няма такива даскали. Отдадени на каузата.Затоа винаги съм казвал много зависи от даскала.Единия бие, а другия любов ти поднася. Този, който чрез отношението си да успее да преоткрие жланието и предаде знания на хулигана или неискащите да учат. Наближава 24 май нека да си спомним за нашите даскали и им блаодарим.
 4. Аз ти рукам едно ти си знаеш своето. За да идеш във висшето трябва да си бил в гимназия след това матури и чак тогава на коловозо за висшисти.На Германия не и трябва 80% висшисти, както в България, дето една шайга хляб не могат да разделят на едно взводно отделение. Тук им трябва работници немислищи.С един чужденец роден и израснал в Германия постоянно си общуваме.Питам го какво е учил. Реалшуле и стругар по професия.Дори дъщеря си насочва към рреалшулито.Няма смисъл от гимназия.Там много се учи.Ей ме на 5800евро вече взимам и псувам войната.Та същия понякога в разговори е като в небрано поле.Дори се извинява, че не знае неща от историята и географията.Но не бях обърнал внимание затова докато и с една жена не общувах.Тук ги учат да работят, а не да мислят. Матура карах по литература и математика преди демокрацията и никой не влизаше във висшето с оценки от матурите, а се явяваше на приемен изпит плюс бала от дипломата ти.Сега е директно с матурите.Ужас! Станахме, като немците незнаещи и немислещи!
 5. Работя в България към фирма и шефа ме осигурява здравно в България. Решавам да си отворя едно гевербе в Германия.И ми искат адресна регистрация в Германия. Правя си регистрация в Германия.Откривам си гевербе и поставям българин да ми работи. А аз се връщам в България да работя, защото работата ми е скъпо платена. Тъй като се осигурявам здравно в България, защо германската здравна каса ми иска пари?
 6. Ти изобщо в чужбина ли живееш или пишеш от България. Казваш нямало работа за неграмотни. Ела при нашите в DHL да видиш най-отличният им разтоварач на пакети от тирове е български циганин без образование.Иска се сръчност, мускули и желание, а не ядрена физика.Немското образование е направено така, че умни и мислещи да няма. Само 20% тръгват след средното към висшето, а от тях само 10% го завършват. Миналата седмица ремонтираха някаква повреда на канализацията. Повечето бяха румънски цигани с немец шеф.Свършиха си работата стриктно и чисто, дори не знаеха елементите от менделевата таблица в асфалта. Ама, като те гледам си от тези родени след демокрацията и изобщо не си в час с някои неща. Служил съм в строителни войски. Бях във взвод с 100 човека.От които 5 турчета и 5 българчета. Всичките други неграмотни цигани.Ама такива неграмотници дето не си мислил, че има в България.Не знаят да пишат и четат български, камо ли да ги питаш - кой е Аспарух.Тъй, като бях комсомолски и писар не работех, съботите провеждахме часове по образование на циганите. Та същите неграмотни цигани, като ги "пое" казармения живот къде "со кратце, къде с кютек"след 2 години станаха майстори, но в истинския смисъл на думата. Ето това бяха неграмотниците.Работливи и вече със занаят. Аусбилдунг дето уж му викаш.
 7. Явно този учител по немски не е искал или не е можел да вземе сертификата и работеше, като чистач. След доста години работа учителите психясват. Този учител-чистач колкото и да работи повече от 1600 евро няма да изкара.Затова се примирява работа за 800 евро за 4 часа и другото от социала.Струва ли си за останалите 800 евро да бъхти-ами не.Тук говорим когато работиш и не ти стигат парите прибягваш до социал. Ако квартирата е 700евро, остават за ядене 100. И социала дава още 400евро за ядене. Пълния социал е докато ти намерят някаква работа. Във Вест-фалия болшинството немски турци са на социал и работят шварц арбейт.Тях никой не ги сочи! А нашите анатемосват българите дето лазят или пълзят в Германия поради липса на парични средства и взимат пари от социала. "Колко срамно е да си на социал" Когато сложиш неговите цървули и изминеш неговия път в сълзи, несгоди и немотия.Тогава имаш право да ги съдиш. В България почти винаги ме харесваха и после използваха , заради знанията и честността ми. И после разбираш изигран и използван. Тук тези качества не вървят.Тук негласно си от втора ръка. Затова, като си видиш фиша от заплатата имаш удръжка данък социално подпомагане.Твое право е да се възползваш.
 8. Пълни глупости пишеш. Тези неграмотните ще работят там дето не се иска ценз.Точно за това ги вкарват, защото немците не им се работи. Или искаш да видиш български учител по немски работещ в чистотата, защото не признават дипломата и 28 години стаж в България.Дори български инжинер работещ, като куриер.Примери много. А социала се пълни от данъците, колкото повече печелиш, повече плащаш. Някъде четох от 80 милиона в Германия, чужденци са 10% с тези от ЕС.На помощи са 3,78%. Истината е, че Германия не е толкова социална. Класиране по даване на пари от социала:) 1.Норвегия 2.Финландия 3.Дания 4.Швеция 5.Чехия забележете 6.Германия скоро го писаха от Брюксел извадка Така, че младите ориентирайте се към по-социални държави!
 9. Мммммм да след твойта тирада от думи в стил ала Меркел ОСТАВАМЕ В ГЕРМАНИЯ и в този ред на мисли, имам пълното право да се възползвам от тяхното богато и спокойно черноморие - Социала:)
 10. Народът дори при корупция ще се завърне, единствено, ако вдигнат заплатите и социала. Пример мъж и жена, работят и им остават след наема и другите разходи към 1500 евро.Това прави 3000 лева. В България, ако взимат общо 3000лева няма смисъл да е тук. Годините минават в посока къщи - работа - къщи, и в един момент старините наближили. Говорих с познат.Скоро щерката роди. Как е зетя? Абе само на работа е над 3000 заплата взима. Ех жал ми е да ги гледам нямат никаква компания и развлечение. Само еднообразие.Аз на тяхните години от заведенията не излизах. Дори и бз пари с приятели се виждахме. Ех други времена, дори и на социала да си трябва приятелче!
 11. Как всъщност се получават социални?

  Един човек да се похвали за достойното плащане, да не мрънка за големите данъци и щрафтове , а да е доволен от това. Колко са, като вас? Някаква мижава бройка сънародници, защото предишните умни и начетени избягаха от България веднага след 89г. Та чак до 2000г, когато България загуби третото място в света по образование. Зимата се прибирам и в автобуса наши сънародници говорят гласно, кой колко печелил и т.н.Викам си аз ли съм с такава никаква заплата сред тези с големите заплати. Писна ми и ги попитах - Има ли сред вас, агроном, инжинер, адвокат, счетоводител и т.н. Всички млъкнаха - Е тогава не ми говорете за заплати. Ний сме роби там. Почти всички бяха в сферата на чистотата .Само едно момче беше стругар. Завършил основното и средното с професия в Германия. Болшенството сме, като другите, но стойките големи. Логично е всеки във форума търси помощ за социал или подобно. Умния интелигентния, дори и без знания по немски ще си намери и преведе в нета. Не съм прочел някой да пита във форума, кога ще има концерт на Васил Петров в Германия:)
 12. Джоб центъра харчи хиляди евро за безсмислени мерки и в същото време ви изпраща писма, че сте получили 16 евро повече. Научаваш, че можеш да имаш истински проблеми, ако не последваш „покана“ за работа. Вече не познавате радостта от пощенската кутия. Научавате се да се преструвате, че наистина се интересувате от нископлатена работа с лоши условия на труд. Още на първо число на месеца знаете, че парите няма да стигнат. От друга страна, не знаете какво трябва да правите с всички специални разходи, например колело за детето, нови зимни ботуши, лекарства, които здравната каса няма да покрие, пердета за дограма или нов хладилник. Постепенно губиш доверие в себе си, вече не си ти, човекът с най-разнообразни способности и интереси и характеристики, трябва да бъдеш превърнат в нещо безлично, което може да бъде натикано някъде в нископлатения сектор. Ако не обръщате внимание, ако не си казвате всеки нов ден, че сте добре, не сте направили нищо нередно, не бягате, дошли сте на този свят, за да бъдете щастливи, а ставаш тъп, вцепенен и безсилен. Не е просто тормоз, не, има открити заплахи, че вие и вашите деца ще бъдете лишени от средства за живот, ако не играете по правилата. Системата е като в "Полет над кукувиче гнездо" - целта е не по-малко естествената ти съпротива да бъде пречупена и да си адаптиран. Целта не е да намерите работа, която ви удовлетворява и ви дава финансова гъвкавост, а да бъдете малки. Пътят на получателя на социални води надолу и това е умишлено.
 13. Запомнете! Вие сте нежелани в Германия!

  Явно не харесва работливите, но тук се плаща и сигурно му преизпълняваш петтилетката. А заради това в България им викат натегачи:)Със сигурност има санкции за него, за да него осъдят.Всичко е до штрафта.
 14. Запомнете! Вие сте нежелани в Германия!

  В Германия се спазват законите, за разлика от България. Пример В немско си паркирал неправилно.Идват да те глобят, опс твой съученик от даскалото с който сте изкарали до 10 клас заедно. Поздравявате се и ти пише штрафта. В България същия сценарий.. Ооооо ти ли си дъра-бъра.Обади се някой ден и няма штрафт. Мисълта ми при писане заглавието на темата бе да се осъзнае и този факт, а не да ми пишат работете не стойте на социални. Аз пък единствено си "рекламирам" помощите тук и сред познати. И не се срамувайте да кандидатствате за тях. ТОВА Е ВАШЕ ПРАВО СЛЕД, КАТО СТЕ РАБОТИЛИ ИЛИ РАБОТИТЕ В ГЕРМАНИЯ,затова сте плаща ли данъци. Тъй като дойдоха много инженери и ядрени физици от Сирия в Германия след 2016 промениха законите за гражданите на ЕС. Ако си работил повече от една година/някъде пише година и половина/ имаш право на социални пари. Ако не си работил изобщо чак след 5-тата година от регистрацията в Германия имаш право на помощи. Но, ако си немски гражданин веднага! Ако си немски гражданин може да откажеш работа за 21 евро на час, защото те мързи, а ние за 12 дори нямаме право да отказваме. Затова и нашите и другите ще шмекеруват. От 400 хиляди българи само 60 хиляди са на социал. Водят ни поляците 90к, после Италианците 80к, после румънците 70к. А пред всички са сирийци 1милион, афганистанци и други половин милион, а пред тях са 1,5 милиона турци немски граждани а пред тях са 2,5 милиона немци немски граждани. Статистиката бе на ДВеле преди да влезнат желаните украинци.
×