Jump to content
Родени в България

AinStein

Потребител
 • Мнения

  228
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  31

AinStein последно спечели на 24 Януари

AinStein получи най-много харесвания!

Относно AinStein

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  SF
 • Страна
 1. Напускам квартира !

  Три пъти съм съдил немци.Само веднъж загубих.После ответната страна ми каза, че адвоката ми не е за тази професия и ако беше някой друг щели да загубят! Щом викаш, че няма да ми върнат кауциона.И трябва две любовници опц квартири едновременно да ги издържам.Има вариант чрез съда да спечеля или загубя.Или пък, ако чуе дъртия му козел да даде парите-кой знае!
 2. Напускам квартира !

  Никъде не намерих образец текст жалба за намаляне на наема, която без адвокат мога да му я изпратя.Ако наемодателя не е съгласен се води дело и съдията решава и да види аджеба 60кв. гол апартамент и калт да му плащам 1280евра!Доколкото знам има си регламент на цените!
 3. Напускам квартира !

  Именно за това иде реч.Идва нов наемател и оня не губи нищо. Значи всичко става с тет-а-тет разговори и писане в уатсап.Забелязвам, че ги трие но аз им правя скриншот.Другите наематели си мълчат, защото са от руските републики и не са, като нас. Отчитането на вода, той колкото каже, електричество също, парно също.През цялото време прави ремонт в съседния апартамент и ме караше да му спирам тока, защото там работели.Същото е с водата за 6 месеца ми поиска 240евро вода. Парното тази година изобщо не работи и се налага да пускам радиатор.Сина му казва просто газовата компания намалила а и вече било скъпо.Истината е че той ти казва, какво да плащаш и колко.Ти нямаш дума.Синчето еврейче е същия кат дъртия евреин.Чичкото с мустачки хубаво окастряне е правил.Определено е имал причина. Та синчето ме кара да плащам топлоизмерителния уред на парното.Струвал 120евро, но не го платих. После веднъж ми вика тока трябва да го плащам на новите съседи.През тях минавал моя ток.И те имали право да ми го спрат.Естествено не им платих, но никой не ми и спря тока.Пак отказах да платя и забележете-те ми спряха тока. Бойлера работеше и един контакт от него имаше ток, а те не знаеха.Така почти три седмици.После го пуснаха. Значи затова съм ербап за съд.Водата не се отчита, като хората,електричеството също и парното. Тук има държава, ако посмее да иде в съд и докаже, че дължа ще платя калционите и другите неща! Дали ще посмее този сръбско еврейски чорбаджия!
 4. Напускам квартира !

  И все ще си потарям докато плащам тези наемите - "Зверчета стояха около плета, по тях стреляха и те умираха" - бр. Стругацки Значи апартамента винаги тряба да е нает.През тези 3 месеца хазяина да търси друг наемател.Един влиза друг излиза.Няма празно.Явно няма да ги платя и ще се стига до съд.Причината за напускане е некоректно отношение на хазяина от еврейски произход - не е немец.През деня парното не работи и пускаме електрически радиатор.Уж си плащаме.Колко пъти сме говорили все тази.Хазяина нека ме съди, но дали ще спечели.Преди години толкова свободни и евтини квартири имало и не са правили проблеми при напускането, защото мож да доведеш някой наемател.
 5. Напускам квартира !

  Смятам да напуснем квартирата.Но искам да ми върнат калциона. В договора пише три месеца предварително да му кажа на хазяина.Ама другата квартира не чака. Мога ли да му намеря нов наемател и да ми върне калциона. Ако не желае новия наемател хазяина трябва ли да ми върне калциона?
 6. Брак в Германия

  Тогава изобщо не влизай 5години в Германия. Преди беше 5 години сега Шолтци и зелените го направиха 7години.Влезнеш ли.Полиция те вкарват за 3години в затвора, докато си изплатиш дължимите здравни суми.Относно такива избегали 400евро е вноската на месец. Стой си в България с приятеля/ка си и се обичайте на воля.
 7. Брак в Германия

  Пари и изгода? Никъде не съм писал това. Значи, за да родиш в Германия ти трябва здравна карта или да си бежанец с такава. Тя се получава безплатно по пощата. Тук е въпроса как ще си плащаш зравните.С труд или кеш. Някоя асоциация или институция, ако ти поемат таксите пак си раждаш без пари! Но разбери все някой плаща. Не може да живееш в България, а да искаш да родиш тук на своя глава. Поне без здравни-аз не знам! Пътя е следния.Идваш тук работиш.Имаш регистрация. Сегиз-тогиз отскачаш до любимия/та и се връщаш малко позабременяла. и се започва социализма!
 8. Брак в Германия

  Тук не е социализъм, като при Живков. Чист капитализъм си е! Имаш задължения и после права! Това, че сте подписали брак в Германия ни най-малко ви отменят данъци, такси, брошури и куп бумащина. Не искаш социал, а раждането все някой трябва да го плати! Тук няма социалистическа държава, а институции които спазват законите. А истината е. Казано честно трябва да има кой да плати независимо кой
 9. Брак в Германия

  От държавата- т.е да имаш регистрация! вероник подробно ти писа
 10. Брак в Германия

  И според теб ще ти позволят да родиш в Германия? Ако работиш -Да иначе те пращат в България. А замислила си се следнот. В България детето в даскалото ги питат пред съучениците си. Как се казва татко ти и какво работи. Все пак сме България:) Сещам се за едни цигани дето кръстили детето си Серко, та се смеехме още от даскалото ще го подхванат Серко Посерко!
 11. Брак в Германия

  Това да се чува! Успех!
 12. Брак в Германия

  Заповядай! Това ми е първото благодаря от форума и аз благодаря.Всичките други чакат на готово без дори да благодарят:) Ко да ги правим забързали се да вземат социалните кинти и после да лепят на черно плочките в басейна на немеца:)
 13. Брак в Германия

  Отиваш на този линк https://www.standesamt.com/ после на бутона Standesämter което значи служби по вписванията и ти излизат всички служби по провинции в Германия и си избираш:) И определено детето да е с българско име, защото немските имена след време ще са чужди за немците:)
 14. Брак в Германия

  За първото.Казваш ми града.Давам ти адреса и им пишеш. За второто съм на простамол иначе не отказвам на сънародници, а само на немкините. ето ориентировъчно инфо. Колко струва гражданският брак? Германските граждани плащат от 40 до 60 евро за регистрация. Негерманските граждани трябва да платят от 65 до 120 евро и нагоре . Има и разходи за удостоверение за неомъжена на човек (около 12 евро - разходите варират в Германия). Можете да получите брачното свидетелство за 12 евро.
 15. Брак в Германия

  За брак ли или детето:)
×