Jump to content

waterkris

Потребител
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    1

Всичко публикувано от waterkris

  1. Благодаря за препоръките F.Dimitroff. Май по-скоро клоня към варианта пътуване през Румъния и в двете посоки. Наотиване ще е през нощта, така че може би ще се върнем пак оттам, за да можем все пак да видим нещо от природата през деня. Не съм голям любител на шофирането по магистрали. Доста по-лесно е, но пък и по-скучно. А на нас всяко пътуване ни е като пътешествие, както ти го нарече. Разглеждаме природата, населените места, през които преминаваме, дори и да нямаме време да спираме много. Винаги се заричам да се наспя добре преди дълго шофиране, но в крайна сметка никога не се случва. Напротив, всеки път съм недоспал и изморен още при тръгването
  2. Здравейте, Попаднах на тази тема днес и ми стана доста интересна. Благодаря на всички за споделената полезна информация. Предстои ми пътуване по маршрут Варна - Братислава - Виена - Будапеща - Варна. Прави ми впечатление, че повечето от вас описват пътуване през Сърбия, а не през Румъния. Това е защото живеете в западна България ли или има друга причина? През последните 3 години ходих два пъти до Унгария и двата пъти минах през Сърбия. Вторният път наотиване от Варна минах през Сърбия, Хърватска, Словения и Австрия и влязох в Унгария от запад понеже беше по време на пандемията и имах информация, че влизането в Унгария откъм Австрия е много по-лесно. И действително беше така. А и крайната ми цел беше град, разположен на 10 км от границата с Австрия. Този път обаче обмислям да мина през Румъния (през Русе) понеже разстоянието е по-кратко, румънската винетка е по-евтина от тол таксите в Сърбия, горивото в Румъния също май е по-евтино. Т.е. като цяло очаквам по-малко пътни разходи, ако пътуваме през Румъния. Ще пътувам със съпругата ми. Планът е да тръгнем на 10ти декември около 18ч, за да пристигнем в Братислава до обяд на другия ден. Има ли нещо, което трябва да ме притеснява при пътуване през Румъния през нощта? Не планираме да спираме за спане, само много кратки почивки за тоалетна по бензиностанциите. По принцип нямам проблем с продължително шофиране. Личният ми рекорд засега е 2500 км в Щатите и Канада.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..