Jump to content

simeon simeonov

Потребител
  • Мнения

    3
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    1

simeon simeonov последно спечели на 27 Февруари 2023

simeon simeonov получи най-много харесвания!

Обща нформация

  • Град
    Sofia
  • Страна
    BG

Постиженията на simeon simeonov

  1. Да, сега вече се уточнихме. Благодаря Ви много. Даже отново като приказвах преди малко за работата, ще бъда назначен на договор 1900 или 2100 бруто, от които ще ми се правят удръжки данъци и т.н, а реално ще заработвам повече, които заради лошата връзка не разбрах как точно ще ми се плащат, но човека който ми съдейства ми е роднина, и казва че на месец ми се връзват към 2500-2800. И той е на мнение, че заради високото майчинство през първата година няма според него да взимам помощи за наема, също и родителска помощ, а само детската надбавка. Благодаря Ви за информацията, след време ще пиша как е протекло всичко и т.н. Живи и здрави!
  2. Може би и аз правилно да не се изразих, жена ми след 1 седмица трябва да е родила и тепърва ще получава майчинство от работата си в БГ, докато е по майчинство (две) години искам да живеем в Германия. Следователно тя през тези две години няма да работи само ще гледа детето. Аз ще си работя, но договора ми ще е към 2000 бруто. Имаме брак и т.н. И като заявим и майчинството което е 900 евро мислех, че ще мога да се класираме за помощи, но доста изчетох и нещо взех да не се ориентирам май правилно в нещата.
  3. Здравейте на всички! Изчетох доста от форума и не намирам отговор на моя въпрос, а той е следния. Съпругата ми ще взима майчинство за бебето от България. В Германия ще бъдем на един адрес и само аз ще работя на трудов договор. Въпроса ми е трябва ли да кажем за майчинството от България или да си замълчим? ще бъде ли пречка за получаване на детски, които не намирам горе долу в какъв размер ще бъдат и как се изчисляват? Благодаря на всеки, който отгооври.
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..