Jump to content

ID3960

Потребител
  • Мнения

    5
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    4
  • Дарения

    0.00 EUR 

Всичко публикувано от ID3960

  1. Не съм се интересувал, но може да се попита.
  2. Днес ходих да превеждам в AA и жената каза, че през BAMF може да се получи Zuschuss, лично не съм се интересувал, но явно има възможности. А за тези на Jobcenter знам, защото преди години "пращахме" една позната на курс така.
  3. Трябват усилия, да и това е така, не им се прави всичко наготово, помагам там, където има затруднения заради езиковата бариера. Чисто информативно отговарям на специфичните въпроси, като често аз самия трябва да се консултирам с гугъл. Колкото до писането тук - голяма част от нуждаещите се не знаят за съществуването на този форум, а от това, което прочетох и по-добре - само се засилва така или иначе наличната несигурност на много от новодошлите. Убеждават се, че са твърде нежелани и едва ли не, нямат абсолютно никакъв шанс за просперитет тук. Усилието, което всеки един трябва да положи е да научи немски и не говоря за hochdeutsch, а колкото да ги разбира и да може да отговаря, тоест криво-ляво да се справя без чужда намеса.Тези на Jobcenter имат варианти за безплатен курс по немски, финансиран от Джобс-а, другите имат възможност за финансово подпомагане чрез BAMF. И се отварят други врати, когато не си вече чужденеца, който не може да си каже името, а този, който може да води разговор без особени затруднения и притеснения. И да им се избие от главата, че са нежелани, вместо да се набива все повече и повече. Така сме устроени, където и да отидем, българина си мисли, че все него искат да опънат. Видиш ли от всички чужденци в Германия, той е най-натакован.
  4. Има една приказка "Който каквото си надроби, това ще сърба". Както има мързеливи немци, така има и мързливи българи, чужденци като цяло. Проблема на някои професии, че няма много немци, които да ги упражняват е заради огромния наплив от чужденци, които са съгласни да работят за по-малко пари. Немеца си има стандарт, не иска да работи за жълти стотинки, това го правят чужденците, които не знаят немски и нямат желание да го научат или имат желание, но вечно се оправдават, че нямат време. Общо взето винаги съм се чудил защо българите са с толкова негативно мнение за немците, а то било защото отделни субекти са твърде негативно настроени към тях и всячески се опитват да си наложат мнението. Видиш ли като чужденец си прецакан отвсякъде, германия не те иска и бла-бла.
  5. Добър ден, някои от Вас може да са видяли публикацията във Фейсбук на българите в Берлин, но да пусна и тук. Ако някой има нужда от немскоговорящ за превод на място и/или попълване на документи, обаждане в институции и прочие, общо взето каквото е нужно, за да Ви се помогне. Заплащане не изисквам, тоест "работя" безплатно. Не всичко е пари. Тъй като цялата процедура се случва в свободното ми време, при евентуална нужда се съобразявам с работния ми график. До края на месец Май съм свободен, освен на 23.05 между 8:45 и 11:00 (приблизително), както и на 24.05 11:30 до не зная колко ще отнеме. От съображения за сигурност, първоначален контакт се осъществява чрез имейл - ivaylo.dorovski123@gmail.com, споделяте за кога става дума, ако съм свободен ще оставя телефон за връзка. (За тези, които са в групата на българите в Берлин, могат да ми пишат лично съобщение там). На кратко за мен: Казвам се Ивайло на 32 години съм, живея от малък в Берлин (2005), тук съм завършил училище, както и професия. Работя, бил съм и на джобса, имал съм и аз вземане-даване с разни институции, което е неизбежно по принцип. Взимам активно участие в подпомагането на бездомните в Берлин, доброволно. Не помагам финансово. Не предлагам адресна регистрация, нито квартира. Общо взето с нищо материално, чисто и просто - превод. Обяснявам, ако има конкретни въпроси и това е. Става дума за Берлин и околността. Шофьор не съм, но се справям добре и с обществения транспорт. Съвета, който давам на всички, с които се срещам - учете немски. Срещах се с хора, които са тук от 10 години и все не намират време да го понаучат. Няма място за оправдания, време се намира, стига да има желание, а немски Ви трябва. Не се притеснявайте да го говорите. Берлин е мултикултурен, не сте единствените, които не знаят добре немски. Колкото толкова. Благодаря за вниманието и приятен ден!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..