Menu

Покажи публикации

Разделът показва всички публикации, направени от този член. Имай предвид, че виждаш само публикациите, направени в раздели, до които имаш достъп.

Покажи публикации Menu

Публикации - veronik_veronik

#1

Не е много приятно пътуването, останете да преспите някъде. Ние тръгваме обикновено в неделя или делничен ден, за да избегнем трафика. Не минаваме през Унгария, а през Хърватия.

#3

Обадете се в посолството и обяснете ситуацията, на нас ни дадоха термин след няколко дни само по телефона. Мъжът ми се обади, обясни ситуацията за спешност и просто казаха, елате. Ставаше въпрос за загубен паспорт, издадоха посаван с 6 месечна валидност.

По принцип и година по-рано може да смените паспорт, лична карта така човек си спестява много стрес.

От нотариус го знам, генерално пълномощно няма, пълномощното е за всеки конкретен случай. Прежалете се и се обадете, защото всеки си прави, каквото си иска и изискванията за вашата община може да са различни от прочетенето от вас. Освен това изрично беше написано в общината, че в пълномощното трябва да пише, както за подаване, така и за получаване на паспорт, внимавайте с текста.

#4

Ще се радвам ако периодично, като ви попадне нещо го споделяте тук. Бях на постановката \"Камикадзе на кръстопът\" на Кр. Лафазанов и за съжаление не беше пълна залата. Ето линк за другите му участия;

https://www.eventim-light.com/de/a/60f7f53bfd5c7b2524ae840e/?fbclid=IwAR0WieiDXrDTnXCQXOevZd7k9rlzLFhlpVKtJOjynYL9smXG_PMTim3CU9Q\" rel=\"external nofollow\">https://www.eventim-light.com/de/a/60f7f53bfd5c7b2524ae840e/?fbclid=IwAR0WieiDXrDTnXCQXOevZd7k9rlzLFhlpVKtJOjynYL9smXG_PMTim3CU9Q

Беше много хубаво.

#5

Вижте видеата на адвокат Расташки.

#6

Лично аз бих направила всичко възможно за проверя дали наистина имам право, https://europa.eu/youreurope/citizens/work/unemployment-and-benefits/unemployment/index_bg.htm\" rel=\"external nofollow\">https://europa.eu/youreurope/citizens/work/unemployment-and-benefits/unemployment/index_bg.htm

Вижте тук и се свържете за консултация, проекта \"Справедлива мобилност\" също, Омбудсман бих пуснала официално запитване навсякъде, където могат да ми помогнат, потърсете и адвокат, ако щете пишете на хора, който правят видеа по въпроса, колкото повече информация толкова по-добре. Когато наистина сте изчерлали вариантите и ако не става, не става, но все пак съм склонна да вярвам на своеволия от страна на държавната администрация. Бих се обадила в Бюрато по труда в по-големи населени места, в София в различни общини със сигурност ще получите и от там някакъв отговор и актуална информация.

#7

Отидете на място и разпитайте. 

#8

Александър абсолютно си прав, но се въздържах да го напиша. В България дори и да си здравно осигурен раждането се плаща, нивото, условията в Германия са много добри, но всеки си знае кое е най-добре за него. 

#9

Намери къде да се регистрираш адресно, за да получаваш писма, майчинство, детски и т.н. напуснеш ли държавата, мисля, че много неща се променят. Варианта за евтина малка квартира някъде, пък стой си в България. Раждането го обсъди с касата, както и в България със здравното заведение, към което си се насочила. Не мисля, обаче, че е толкова лесно и просто всичко. Ако си от София се свържи с болница Токуда, там поне приемат немските карти, защото на много места не знаят продедурата. 

#10

Е как никъде не са написани законите. Някой ми казваше за подобен случай и се беше обърнал към адвокат и получи обезщетението.

#11

Исках да ви обърна внимание по този въпрос, ако не знаете много от Касите имат тази политика, бланката се изтегля от сайта на касата и профилактичен преглед, стоматолог, почистване на зъбен камък, ваксинация спорт, курсове в областта на здравната тематика ви носи финансово изражение. Поставят се печати, изпраща се на Касата и ви превиждат парите по сметката. При някой каси трябва този доход да се приложи към данъчната декларация при други не. При нас всеки печат е 30 Е.

#12

Декларация за пътуване на дете в чужбина само, заверено пред български нотариус, посолството или в общината ако живеете в  Германия, съгласие от двамата родители по принцип, ако не е друг случая. Има двуезични бланки, мисля, че бях дала линк някъде из форума  на ADAC в сайта ги има. 

#13

Много странно, ако напускате Германия, не ги интересува какво следва от тук нататък.  Интересува ги само, ако се водите адресно регистрирана в Германия, но нямате за това време здравна застраховка в Германия. Тогава Е 104 от България ще ви свърши работа. 

#14

Нищо не разбрах, на кой какво да доказвате. Тръгвате си от Германия, отписвате  се адресно, взимате Е 104 и се прибираме в България, представяте в НАП. Иначе от България Е 104 не се превежда, давате го във вида, както са ви го дали от българската здравна каса, и го представяте на немската каса. Задайте по-ясно въпроса си, защото не се разбира. 

#15

А за този отказ дали да ползвам приложения от тях формуляр

Für Ihre Unterlagen zum Download gemäß § 356 Abs. 4 Nr 2b BGB:

https://auskunft.digitalantragsservice.de/wp-content/uploads/2023/08/Widerrufsbelehrung-1.pdf\" rel=\"external nofollow\" style=\"background-color:transparent;color:#4285f4;\">Widerrufsrecht.pdf | 

или някакъв друг, все пак това от тях се предлага, да няма нищо \"подхлъзващо\" и само това това ли се изпращаше или и нещо допълнително. 

При проблеми с логванете кликнете върху "Забравена парола"!