Jump to content

Данъчно облагане и здравно осигуряване - двойно домакинство Германия-България

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте. След почитане на всички разпоредби и закони имам интересен случай, за който имам нужда от съвет.

Работя от месец в Германия на редовен трудов договор. Съпругата ми работи в България и е здравно осигурено лице. Главоблъсканицата е породена от възможностите за данъчните тежести и здравното осигуряване. След месец тя ще се пренесе в Германия. но ще продължава да работи и да се осигурява в България. Питането е по няколко линии:

- има ли право на kostenlose Familienmitgliedmitversicherung с Bescheinigung 106 ако не се регистрира като постоянно живуща в Германия?

- ако сега се anmeld-не, ще имаме ли след време правото да получаваме майчински от България при бременност на базата на това, че се е осигурявала в България?

- аз съм Steuerklasse 3, но след като и тя плаща данъци в България, възможно ли е това ако остане нерегистрирана?

- ако и тя се регистрира в Германия имаме ли право на doppelter Haushalt, защото имаме апартамент в България, за който плащаме данъци и сметки или трябва тя да не се регистрира в Германия?

Много ще съм благодарен да стартираме дискусията и да обсъдим всички опции по отношение на данъчното облагане и здравните застраховки.

По-ясно заглавие на темата (ред. 1984)

• Отговори 0
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..