Jump to content

Собствен бизнес

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

какви са предпоставките и условията в Германия, ако си намериш ниша, да започнеш нещо свое? Не говоря за мулти-корпорация и ставането на милионер, ами за някакъв малък до среден бизнес в сферата на услугите, който да ти позволява да се издържаш и да водиш някакъв приличен живот.

По-конкретно искам да попитам какви са нагласите на германците към спорта?  Жена ми има идея да се занимава с Йога, Пилатес и други по-акробатични спортове като Зумба, суперджъмп и тн., т.е. да става инструктор. Смятате ли, че има "мегдан" за такова нещо? Какви са нагласите на германците към такъв вид спорт? (Дори и като някакъв вид допълнителни доходи, изкарвани от хобито ти.)

Братовчеда, дето учеше там по Еразъм за два семестъра, казва че има повече смисъл в маникюр и ноктоплсатика. Как мислите?

Задавам тези въпроси за най-общия случай. Ясно е, че ще има и частни случай и изключения, но по мое мнение, ако имаш идея, кадърен си и бачкаш здраво условията да започнеш свой бизнес са доста по-добри от тези в България. Ако не съм прав ме поправете.

Благодаря!

• 2 months later...
  • Отговори 2
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни в темата

Отговор

Явно с теб сме се насочили не само към един и същи град (Магдебург), но и към самостоятелен бизнес. За жалост аз все повече се разубеждавам от тази идея, поне на този етап. Съветвам те да отложите зумбата с няколко години. Това не е лесно начинание в България, камо ли в чужда страна. По-правилно е първо да се установим и да свикнем с езика и уредбата и после да сбъдваме професионалните си мечти.

Отговор

Ами при нас се оказа че всъщност ще сме в Dessau-Roßlau, като ще съм командирован често в Магдебург. Те са на около 50 км. един от друг.

Честно казано не мисля жената да чака няколко години. В момента в който свърши интеграционния курс, съм намерил вече място където търсят инструктори и съм сигурен че ще я вземат. Успоредно с курса ще изкара и кетап при една българка в Берлин - и това е уредено. Пречката за момента е само езика. В момента в който се отпусне да говори, вече е готова. Ще побачка една-две години като инструктор при друг, докато натрупа доволни клиенти и после ще и направим собствено студио в което ще издърпа клиентите си. успоредно с това ще се развие като изкара още един-два кетапа за нещо от което се интересуват там. Така стават нещата в тая сфера. Единствено виждам проблем, че германците се скъсват от бачкане и евентуално имат време да ходят на такива "допълнителни занимания" само вечер - демек през деня няма да има много желаещи за спорт. Но да идем, да видим как стоят нещата и тогава ще говорим пак.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..