Jump to content

Какво да сложим в куфара когато потегляме?

Recommended Posts

Публикувано

Купили сме билетите, знаем къде ще се установим, но какво да сложим в куфара? Споделете вашия опит. Кое е най-необходимото за начало?

Има ли смисъл да си пращам(или някой да ми прати) багаж като палетна пратка(примерно)? Това да са нещата, които могат да ни изпратят и без които не можем, но не сме в състояние да вземем с нас в самолета. Или да си чекирам само куфарчето и там постепенно да се "обзавеждаме"?

• Отговори 2
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Отговор

Не знам дали има "правилен" отговор на този въпрос. Аз дойдох преди 5 години само с лична карта и малко дрехи. Най-важното е човек да има здрави гащи, останалото е лесна работа.

• 4 weeks later...
Отговор

(1) Някои допълнителни документи, чиято важност хората обикновно подценяват. Говорили сме вече по този въпрос в темата Документи, необходими на вас и децата ви, преди да тръгнете за Германия

(2) Ако първоначално ще отседнете при познати или жилището,което ще наемете  е (полу)обзаведено, или разполагате с достатъчно пари, тогава си чекирате само куфарчетата и купувате необходимите неща от Германия. За първоначално обзавеждане (вкл. кухня с уреди, без фризер, като тази или тази) на апартамент за семейство с деца ще са ви нужни поне 2500 €, ако електроуредите за кухнята и матраците за леглата са в ниския ценови клас.

(3) Ако ще се нанасяте в необзаведено жилище и нямате въпросните 2500 € за обзавеждане, тогава има смисъл да организирате палетна пратка. Аз бях направил така и ми донесоха някои мебели (в оригиналните пакети), завивки и спални комплекти (стандартите в Германия са по-различни, а цените тогава ми се виждаха убийствени), домашни потреби (много дреболии, които са необходими още от първия ден, а човек няма време да тича напред-назад и да си ги набавя).

(4) Струва си да се транспортират с палетна пратка и някои по-скъпи и не много обемисти неща като техника (компютър/дисплей/лаптоп, фотоапарат/видеокамера/конзоли) или електроуреди, защото при липса на оборотни средства и невъзможност за купуване на изплащане поне през първите 3-6 месеца може за дълго време да останеш без основни неща.

(5) Аз лично транспортират с палетната пратка повечето си лични електрически и ръчни инструменти. Трябват още от първия ден.

(6) Някои лекарства според ситуацията. Аз и семейството ми имаме списък с няколко задължителни медикамента на свободна продажба в България, които не могат да бъдат купени в Германия или цената на аналозите им е твърде висока.

До скоро ...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..