Jump to content

За да не остане доброто незабелязано ...

Recommended Posts

Публикувано

Днес попаднах на информация за нещо изключително положително, което много ме разведри. Понеже описаната случка е събитие на фона на стотиците други сиво/черни новини от България, публикувани през последните дни, реших да потърся още и още информация за нея. Е, не успях, макар че действието се е развило още в петък. Вместо тази новина да бъде разпространена незабавно по печатните и електронните медии, на нейно място ни пробутваха облъчваха със "арести-марести", "есемеси-месемеси", "кризи-мризи", "янки-мянки" ...

Ясно ми е, че ако новината беше "Ученичка преби гаджето си в тролейбус", тогава щеше да бъде отразена в 100% от изданията, защото е скандална и от това падат кинти. Аз пък мисля, че направеното добро не трябва да остава незабелязано и не бива с лекота да бъде обречено на забвение. По тази причина пускам настоящата тема и препечатвам първата новина:

Ученичка свести припаднал шофьор на тролейбус в Стара Загора

Петнадесетгодишната Мария Звездева е спасила шофьор на тролейбус, след като на него му е прилошало. Той е успял да спре превозното средство, а кондукторката е извикала за помощ, това разказа момичето пред "Дневник". Мария, която е пътувала в тролея, се е притекла на помощ.

Пърноначално БТА съобщи, че момичето е предотвратило катастрофа на тролейбус в Стара Загора, като е успяла да спре превозното средство, след което е направила изкуствено дишане на припадналия зад волана шофьор.

Инцидентът е станал в петък миналата седмица, а днес Мария Звездева ще бъде наградена на специална церемония в спортното училище "Тодор Каблешков", където учи, съобщиха от учебното заведение.

Мария се е прибирала от училището в социалния дом, където живее, с тролейбус 36, когато шофьорът припада на волана. За секунди тя успяла да спре движещия се тролей и да свести шофьора му, след като му направила изкуствено дишане. Така е спасила от по-тежък инцидент и гражданите, които са пътували в тролейбуса.

Прочети цялата новина

• 2 години по-късно...
  • Отговори 3
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни в темата

Отговор

Пускам тази публикация, макар и посмъртно. Пускам я в памет на дядо Добри от с. Байлово, защото доброто трябва да се помни и предава. Едва ли има някой, който да не е чувал, чел или гледал нещо за него. Няма смисъл да пиша за него каквото и да е повече, защото и без това ще бъде недостатъчно.

Почина Дядо Добри, най-големият дарител на храма "Св. Александър Невски"

zx860y484_2298620.jpg

Отговор

Няма особен драматизъм или саможертва около следващата новина. И в същото време смятам,  че заслужава да получи поне още малко внимание, преди токсичния информационен поток да я удави и потопи.

Величко, бъди жив и здрав!

Гимназист от дом за деца върна чанта с пари на собственика й

velichko-.jpg

Отговор (Редактирано)

Животът на подобни новини в българското медийно пространство е безкрайно кратък. Сигурно това е в реда на нещата ... Е, аз не приемам този ред и си позволявам отново да изтъкна направеното добро, за да остане поне още малко информацията за него в публичното пространство.

Българка от Австралия завеща 1,84 млн. лв. на Националната художествена галерия

ZAA--

Редактирано от Крякащата тайфа

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..