Jump to content

Така е в Германия или някои любопитни неща от немското законодателство

Recommended Posts

Публикувано

Изминаха няколко години от пристигането ми в Германия и вече бях започнал да си мисля, че е трудно нещо да ме изненада. Но уви, една случка от преди няколко дни ме хвана неподготвен. Докато си чаках на опашката в магазина да маркират продуктите на човека преди мен, чух онзи сигнал, който алармира касиерката, че стоката е с възрастово ограничение. Жената погледна купувача и каза, къде на шега, къде на истина "Не е нужо да ми показвате лична карта". Стоката беше един вид бонбони, аналогични на добре познатите ни "Пияни вишни".

Стана ми любопитно и се поразрових за повече информация. Оказа се, че бонбоните с ликьор попадат под ударите на Jugendschutzgesetz (JuSchG), §9 Alkoholische Getränke (1), 1 и такива бонбони могат да бъдат продавани само на лица, които са навършили 18 г. Не се наемам да коментирам причината, поради която законодателят позволява младежите на 16 г. да могат да си купуват бира, но да не могат да си купуват "Пияни вишни".  :o

Просто исках да споделя с вас този интересен за мен факт и се надявам някои друг да продължи темата.

• Отговори 0
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..