Jump to content

Увеличаване размера на българска пенсия при работа в Германия

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Пенсионирана съм в България, имам 9 месеца стаж в Германия. Откъде трябва да ми се преизчисли добавка към пенсията и къде следва да подам документи?

Редактирано от 1984
Преформатиране на текста (главни букви)
Отговор
Преди 21 часа, plachkova48 написа:

Пенсионирана съм в България, имам 9 месеца стаж в Германия. Откъде трябва да ми се преизчисли добавка към пенсията и къде следва да подам документи?

Ако междувременно не Ви бъде отговорено, предлагам Ви да се възползвате от възможността и да си направите консултация след месец със специалисти в тази област. Вижте информацията, която е публикувана в темата Германо-български консултации за пенсиите. Уверявам Ви, струва си разкарването до София, защото в зависимост от размера на осигуровката, която сте имали в Германия ще добавите поне 10-15 лв. към българската пенсия. А може и 40-50 лв, знае ли човек ...

И да не забравите след това да споделите какво се е случило, за да знаем и ние!

• 3 months later...
Отговор
На ‎8‎/‎30‎/‎2016 at 17:32, plachkova48 написа:

Здравейте plachkova48,

не сте писали в темата и не е ясно дали сте се възползвали от безплатните консултации в края на септември. Аз знам единствено, че трудов стаж в Германия при пълен работен ден и плащани пенсионни осигуровки, който е по кратък от 5 г., не носи немска добавка към българската пенсия, а просто се прибавя като време към трудовия стаж в България.

Поздрави ...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..