Jump to content

Безплатен софтуер за попълване и подаване на Данъчна декларация

Recommended Posts

• 1 година по-късно...
Отговор

Здравейте,с уважение и призната некомпетентност се обръщам към Вас за информация относно следното:

Пристигнах през юли 2016г. да работя като болногледачка,наета от немска фирма.С недобър комуникативен немски още първите дни ме заведоха и регистрираха "гевербе" на мое име.Предстои ми окончателно завръщане в БГ.Искам да приключа окончателно дейността на т.н.самоосигуряващо се лице тук,в Германия.Разбрах,ще отида и ще се отпиша.Но,днес получих писмо,с което от наелата ме фирма ми предлагат да подадат данъчната декларация за 2016 г. срещу "скромната"сума от 238 евро.За 5 1/2 месеца работа .А за тези 2 1/2 м.през настоящата 2017 г-още вероятно толкова през 2018г.Въпросът ми е:Ако откажа да платя тези пари на фирмата,която ме нае на работа/и която,между впрочем беше точна и коректна с изпращане на фишове за заработка и удръжки/ и тя ми изпрати документите,има ли откъде да изтегля данъчна декларация за да я попълня и подам,без да плащам тези пари,които искат от мен за тази услуга.

Опитах се да бъда максимално кратка и предварително благодаря за отговора.

с поздрав.Лидия

Отговор
Преди 1 час, Lidia Draganova написа:

Здравейте,с уважение и призната некомпетентност се обръщам към Вас за информация относно следното:

Пристигнах през юли 2016г. да работя като болногледачка,наета от немска фирма.С недобър комуникативен немски още първите дни ме заведоха и регистрираха "гевербе" на мое име.Предстои ми окончателно завръщане в БГ.Искам да приключа окончателно дейността на т.н.самоосигуряващо се лице тук,в Германия.Разбрах,ще отида и ще се отпиша.Но,днес получих писмо,с което от наелата ме фирма ми предлагат да подадат данъчната декларация за 2016 г. срещу "скромната"сума от 238 евро.За 5 1/2 месеца работа .А за тези 2 1/2 м.през настоящата 2017 г-още вероятно толкова през 2018г.Въпросът ми е:Ако откажа да платя тези пари на фирмата,която ме нае на работа/и която,между впрочем беше точна и коректна с изпращане на фишове за заработка и удръжки/ и тя ми изпрати документите,има ли откъде да изтегля данъчна декларация за да я попълня и подам,без да плащам тези пари,които искат от мен за тази услуга.

Опитах се да бъда максимално кратка и предварително благодаря за отговора.

с поздрав.Лидия

Здравейте, вероятно ще ви рзочаровам, но сумата е абсолютно нормална, дори ниска. Можете и сама да подадете декларация, но има опасност от грешки. И все пак ако знаете какво правите и имате необходимите знания или някой с такива под ръка можете да идете до Финанцамт и да поискате формуляр. Там винаги са много учтиви и биха могли да ви дадат съвет.

Отговор

Следващата година също се задължавам да подам такава за отработените тази година месеци,нали?За което,разбира се ще ми е нужен отново формуляр/но за 2017 г./Затова попитах за попълване онлайн.И,разбира се,закриването на "гевербето "не е обвързано с приключването ми на отговорността по подаване на данъчна декларация за извършена дейност.

сърдечно благодаря

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..