Jump to content

Грижа за дете в Германия

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,Моля ви за помощ относно документите за регистрация и емигриране в страната за постоянно.Имам сестра на 14г.за,която се грижа аз.Имам решение на съда тя е настанена в моето семейство по съдебен път защото майками почина а баща ми не се грижи за нея даже не я търси.От дъжд на вятър изпраща по 50евро и така не се занимава.Въпросът мие ако замина с нея за германия документите от България ще важат ли там за да мога да я регистрирам да има право на лекар защото е със епилепсия и двустрана луксация на тазобедрените стави има телк.Имам същои пълномощно от бащами да я изведа извън граница както и да упражнявам неговите права и да го представлявам пред всички институции.

Отговор

Здравей Sennur,

съдебните решения от България за твоя случай важат и в Германия. Ще трябва основната информация от тях да се даде за превод на немски език. Ако ти си намериш работа и се установиш тук, немската държава ще ти помогне много за да расте сестра ти без да изпитвате и двете каквито и да е трудности. Но е важно ти да се оправяш с немския и да имаш работа.

Почти 100% съм сигурен, че решението на българския ТЕЛК няма да важи и момичето ще трябва да бъде наново прегледана в Германия, но тази процедура е много опростена.

Ако имаш каквито и да е други въпроси, не се притеснявай да питаш.

До скоро ...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..