Jump to content

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте!Не съм си правила застраховка допълнителна за здраве или правна.Тук наистина трябва да си застрахован за всичко. Имам проблем и искам да попитам къде как каква застраховка,от кога действа.Не знам как е при вас,но на мен ми съсипаха живота тези немци.4 пъти бях в болницата и 4 пъти ме изписват болна.Как не можеш да осъдиш нито лекар нито болница.Нито искат да ме лекуват .Мисля ,че повечето правят така само с чужденци.Знае ли някой каква застраховка да си направя да осъдя болницата?

Отговор

Здравейте, @Adriyana,

Конкретният отговор на въпроса ви е Rechtsschutzversicherung или правна застраховка. Имайте предвид, че тя не може да бъде използвана за случаи със задна дата и обикновено има гратисен период – през първите три месеца от началото на договора застраховката не важи. Също така е важно да уточните какъв точно вид застраховка ви е необходима, тъй като има много разновидности, а някои може да не покриват текущия ви проблем. Например Verkehrsrechtsschutzversicherung е правна застраховка, която обхваща само правни спорове, свързани с пътнотранспортни произшествия. Съществуват и комбинирани застраховки, които предлагат защита в няколко области – това трябва да се изясни при избора на застраховател. Необходимо е да отделите време, за да проучите внимателно възможностите. Цената, която плащахме като семейство за подобна застраховка, беше около 35 евро на месец.

Конкретно за вашата ситуация:
Емоционалната реакция едва ли ще реши проблема ви. Независимо дали имате застраховка или не, шансовете за успех в такъв случай са нищожни. Освен това, подобен правен спор може да ви коства години време и нерви. Съществува и въпросът – защо не обмислите смяна на болницата? Обикновено личният лекар насочва към конкретно лечебно заведение. В ситуация като вашата той може да ви предложи алтернатива – друго лечебно заведение или различен подход.

Като пациент имате доста права, но правният спор трябва да бъде последната опция, която избирате.

Всъщност, правилният път е следният:
Свържете се със здравната си каса и представете проблема. При влошаване на здравето вследствие на неправилно или грешно лечение здравната каса е пряко засегната, тъй като тя поема всички разходи. Такива ситуации са добре познати и отработени. Ако касата прецени, че имате основание, те могат да ви изпратят на Medizinische Begutachtung (медицинска оценка на състоянието ви). Ако резултатът е във ваша полза, касата ще поеме ангажимент да предприеме най-добрите възможни действия за вас.

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..