Jump to content

Recommended Posts

Публикувано

Здравейте,

Искам да споделя нещо, което силно ме притесни и възмути. Синът ми, който е в 4-ти клас, наскоро се прибра от училище и много развълнувано ми разказа, че в часа са говорили за „лоши хора, които искат да изгонят чужденците от Германия и се опитват да вземат властта“. Когато го попитах кои са тези хора, той ми отговори: AFD.

Тук не става въпрос дали някой подкрепя или не дадена партия, а за това, че според мен е абсолютно недопустимо в начално училище да се правят политически внушения и да се формира мнение у малки деца по такъв манипулативен начин.

Учителите имат отговорността да възпитават в ценности като уважение, свободно мислене и обективност, а не да създават страх и омраза към политически партии, независимо кои са те.
Това е несправедливо към децата, към родителите и към самата идея за демокрация и плурализъм.

Политиката няма място в учебните часове на 9-10 годишни деца. Още повече, когато информацията се поднася едностранчиво и със внушение „кой е лошият“.

Бих искал да попитам имали ли сте подобни ситуации с вашите деца? Ясно е, че всичко върви "надолу", но тази случка доста ме притесни.

Поздрави,

• Отговори 0
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..