Jump to content

Предложение за работа - бране на гъби

Recommended Posts

Публикувано

Фирма Rheinland-Champignon GmbH (една от най-големите немски фирми в бранша) търси жени и мъже за бране на гъби в Германия.

Изисква се опит. С предимство се ползват кандидатите, придобили опита си в Белгия или Холандия.

Работа с трудов договор при часова ставка 8,00€ (бруто).

За повече информация на български език: 004915233782785 - Емил Огнянов

• Отговори 2
  • Съдадена
  • Последен отговор

Най-активни в темата

Най-активни дни

Най-активни в темата

Най-активни дни

Отговор

Това е хубаво, но минималната часова ставка не е ли 8,50 EUR (бруто) за цяла Германия? Освен това тази работа е доста тежка и изисква голяма прецизност. Не мисля, че заплащането е реално. Работил съм подобна работа на 9,50 EUR.

Отговор

Това е хубаво, но минималната часова ставка не е ли 8,50 EUR (бруто) за цяла Германия? Освен това тази работа е доста тежка и изисква голяма прецизност. Не мисля, че заплащането е реално. Работил съм подобна работа на 9,50 EUR.

Аз нямам представа от този тип работа и само препредавам обявата, получена от познат.

По отношение заплащането - проверих го и няма конфликт с въведената минимална часова ставка (Mindestlohn) от 8,50 €.

За този отрасъл, както и за някои други отрасли/браншове има договорени преходни периоди (Übergangsfristen).

И това са предимно отраслите, в които са ангажирани чуждестранни работници - тъжно, но е факт  :(.

Ето и справка за преходния период по отношение на минимална часова ставка в този бранш:

Mindestlohn за Land- und Forstwirtschaft sowie Gartenbau:

01.01.15 bis 31.12.15:  West - 7,40 € / Ost - 7,20 €

01.01.16 bis 31.12.16:  West - 8,00 € / Ost - 7,90 €

01.01.17 bis 31.10.17:  West - 8,60 € / Ost - 8,60 €

01.11.17 bis 31.12.17:  West - 9,10 € / Ost - 9,10 €

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..