Jump to content
Родени в България

Цялата активност

Този поток се обновява автоматично     

 1. Today
 2. Krasimira Dukinova

 3. Последната седмица
 4. Не е ли по-лесно просто да отидете някъде наблизо и някой да ви придружи и превежда, със сигурност имате около вас, който да ви помогне и това е по-лесния вариант.
 5. jordanova111

 6. Jeneta

 7. Както се вижда най-долу, информацията е актуализирана последно през 2016 г. Ние не сме медицински справочник, който има претенциите да поддържа ежедневно актуална информация. Разчитаме на помощта на участниците във форума ни. Моля ви да кажете конкретно кои данни не са верни и ще ги коригираме.
 8. Извинете но тези номера дето са на Българси Педиатар са фалшиви звния им и нищо пълна лъжа
 9. Teditodeva

 10. По-рано
 11. Vilplam

 12. Предпочитаният от вас маршрут с автомобил на път за България

  Аз използвам за влизане в Сърбия един от двата ГКПП: Tompa-Kelebija или Bácsalmás-Bajmok. Намират се на около 30 км. един от друг и не съм чакал повече от 30-40 мин, дори и в най-натоварения сезон. Опашките на Калотина ги избягвам, като влизам през ГКПП Стрезимировци. Но минаване през него не препоръчвам, ако пътува само една кола. Просто последните 10-15 км. в Сърбия са планински слабо населен рейон. Големи участъци са без покритие на мобилните оператори. За тези, които все пак изберат ГКПП „Стрезимировци“ давам следния съвет. От магистралата се се слиза на Vladichin Han. В никакъв случай по-рано! Мисля, че съм го обяснявал по-напред в темата.
 13. Здравейте отново, по последна информация от преди 2 дена, влизането в Сърбия от Унгария е било 7-8 часа на границата. после на Калотина 1-2 часа. Въпрос, някой минавал ли е скоро през Румъния и Видин? Дали ситуацията няма да е по-добре. Знам за състоянието на пътищата, че няма как да се мерят с магистралата в Сърбия, но все пак с деца да киснем по границите....просто вече търся алтернативи.
 14. Yulia

 15. Много негативно подхождате, не ви упреквам. Успокойте се и първо прочетете, как ефективно да учите език, със сигурност ще откриете нещо ново и нова насока, аз доста грешки си открих. Гледайте видеа, пишете и си създайте система за да има ефект. Регистрирайте се в Бюрото по труда, според вашият случай може да ви платят курса. Курсовете са всеки ден по половин ден, интензивни. Аз посещавам съботен курс, към Volkshochschule, има го във всеки град, предлагат различни курсове. Курсът ми струва за 6 месеца, под 300 Евро. за половин ниво според Европейската езикова рамка. Ще започнат отново края на Септември. Има и вечерни два пъти в седмицата. Друг вариант ви е онлайн курс "Кабината" в България. Във форума има много информация и всичко е много ясно представено.
 16. Въпросче за детски надбавки в DE Мъжът ми е от август 2020г. В Германия, а ние с децата пристигнахме преди около месец при него. Подадохме документи за детски, и сега ни искат куп други. Въпросът ми е дали ще получим детските със задна дата при положение, че в БГ НЕ получавах детски и съм представила документ от БГ.
 17. Получаване на разрешение за интеграционен курс

  Здравейте! Съвсем нова съм в темата,а и в Германия. Много съм объркана, нишо не ми е ясно, а уж четох толкова много в Бг преди да дойда, но тук сякаш всичко е съвсем различно. Искам да започна курс за език, че много е трудно да гледаш в очите на хората,които ти обясняват нещичко. Постоянно си пускам видеа от ютуб, но нещата не се получават. Та дайте ми моля съвет къде да отида за да се запиша на курсове и коя точно институция би ми помогнала с финансиране на курса, че само мъжа ми работи а аз съм вкъщи с малкия. От около месец съм тук с децата, а мъжът ми от почти година. Моля без упреци и благодаря на всеки отзовал се със съвет!
 18. Севда Савова

 19. В неделя (18.07) ли тръгвате от Чехия? Вариантът остава тест в Чехия или евентуално Словакия. Имам колеги и от двете държави. Ако ми пратите на лично съобщение приблизителното място, където ще отседнете в Прага, ще ги помоля да ми намерят адреси на тест центрове. Като алтернатива мога да помоля и за тест-центрове в Братислава. В най-лошия случай, ако не успеете да си направите тестове по пътя, ще се наложи да останете първите 1-2 дни под карантина в България, докато си направите тестове и ви дойдат резултатите. Това е валидно, ако Дания остане в зелената зона, докато влезете в България. Ето това е източника на информация, вижте т.4.1 и нейните две подточки: Желая да пътувам за България
 20. Eто това ми изплю гугъл транслате . Като го прегледах набързо, ми се струва разбираемо. Аз бих избрал някое място където ще ти направят бърз антигенен тест за 15 минути. Този антигенен тест има валидност 72 часа което според мен е достатъчно да се стигне до България. Възможности за тестване на летище Вацлав Хавел Преди престоя си пътниците трябва да изяснят дали настаняването им предлага съоръжения за тестване. Ако случаят не е такъв, въздушните пътници могат да се тестват на летище Вацлав Хавел. В публичната част на летището има терминал за изпитване между терминал 1 и терминал 2 (отворен всеки ден от 4 сутринта до полунощ). Има и друга опция за тестване в непубличната част на Терминал 1 (отворен всеки ден от 7:00 до 19:00). Не е необходима предварителна регистрация. И на двете места пътниците могат да направят PCR тест за еквивалента на 32 евро. Резултат може да се очаква в рамките на 48 часа. Тест за антиген на площад Вацлав На площад Вацлав 824/29 има и тестова станция. Това е отворено всеки ден между 8:00 и 18:00. В допълнение към извършването на PCR теста, има възможност и за провеждане на тест за антиген в тази тестова станция. След това резултатът е достъпен в рамките на 15 минути. Най-евтиният вариант на антигенния тест струва около осем евро. Среща може да бъде уговорена на уебсайта на GHC Genetics. Плащане само с карта - тест за антиген за около осем евро Има и други опции за провеждане на тест за антиген в пражкия квартал Smíchov, на Lidická 337/30 (отворен всеки ден между 8:00 и 15:00 и 18:00 и 22:00) и в Новия град на Прага в Hybernská 1033 (всеки ден отворен между 8:00 и 13:30 и между 14:00 и 22:00). И на двете места се изисква предварителна регистрация на http://www.scimed.cz/en/antigen-testing/. Ако обаче не се регистрирате, можете да вземете антигенния тест в близост до Националния музей в Краковска 804/26 на първия етаж (отворен от понеделник до петък между 8:30 и 16:00 и между 17:00 и 20:30, в почивните дни между 9 сутринта и 16:00 и 16:30 и 20:00). Тестът за антиген също струва около осем евро на тези три места и плащането може да се извърши само с карта.
 21. Здравей Мr. T, Като цяло мисля, че е добре да се осведомиш за възможностите за подновяване на корона-теста ти в Прага. Ако го направите преди там преди да тръгнете за България, би трябвало да ви удължи прозореца. Не знам как си с немския, но намерих тази статия : https://www.landesecho.cz/index.php/gesellschaft/1798-wo-kann-ich-als-tourist-in-prag-einen-corona-test-machen Ако се затрудняваш с немския, по-късно ще се опитам да намеря време да преведа каквото те интересува Поздрави и лек път
 22. groza

 23. ani_shumen

 24. Здравейте, на много места в нета намерих форуми и въпроси и отговори, но никой не ми вдъхва доверие. Някак си тук информацията ми се струва доста по-точна и актуална. Надявам се да успея да получа отговор на моят въпрос. Утре (16.07.21) пътуваме с кола Дания - България (с 2 малки деца 3,7). Тъй като пътуването за тях ще е трудно, ще направим 2 нощувки в Прага. До тук добре, но това автоматично означава че ще сме с изтекли COVID тестове до БГ.... Някакви идеи или съвети? Предполагам че няма да има значение през коя граница ще влезем в БГ. И през Румъния(Дунав мост 2) и през Сърбия все ще сме с изтекли тетове. Предварително благодаря!
 25. irena_drenkova

 26. Mr. T

 27. mevlya

 28. marcata

 1. Зареди още активност
×