Jump to content

Гълъбов

Потребител
 • Мнения

  20
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  2

Гълъбов последно спечели на 18 Септември 2018

Гълъбов получи най-много харесвания!

Обща нформация

 • Град
  Niedersachsen
 • Страна
  DE

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на Гълъбов

 1. Купи си винетки предварително онлайн: Австрия - https://www.asfinag.at/maut-vignette/vignette/ От тази година се предлагат еднодневни винетки с цена €8,60. Унгария - https://nemzetiutdij.hu/en Румъния - https://www.scala.ro/en/rovinieta Маршрут - https://maps.app.goo.gl/7TN4zVgxQhScLxTv7 Щом не искаш да зареждаш в Унгария, то тогава трябва да заредиш на някоя от последните бензиностанции в Австрия: OMV - https://maps.app.goo.gl/VNTU899QBm6wRUBG9 JET - https://maps.app.goo.gl/P4TFrTyJ5uqyc7nc8 Shell - https://maps.app.goo.gl/9xvDAVhon3LdwiR86 До първия Rompetrol в Румъния са около 430км - https://maps.app.goo.gl/34WKXBSU8s4jA68D8 Понеже не си написал от къде ще тръгваш, то няма как да ти се препоръча къде да почиваш, а за да ти се напише къде да зареждаш, то трябва да кажеш колко километра изминаваш с един резервоар. Аз съм спирал за почивка навсякъде - Германия, Чехия, Словакия, Унгария, Австрия, Хърватска, Словения, Сърбия и Румъния. Проблеми не съм имал никъде. Все пак това са все европейски страни и в последните 3-4г престъпността по пътищата е почти нулева. Преди да приключи построяването на магистралата от Дрезден до Прага и после обновяването на магистралата от Прага до Бърно и аз не предпочитах пътя през Чехия. Обаче от няколко години минавам главно през Чехия. Трафика е много по-малък, няма комплексирани австрийци и се пътува по-кратко и по-леко спрямо минаването през Австрия. Единствения недостатък е, че трябва да се избягва минаване през Прага в час-пик. Хамбург-Варна през Чехия и Румъния е 2250км - https://maps.app.goo.gl/34WKXBSU8s4jA68D8 Хамбург-Варна през Австрия и Сърбия е 2620км - https://maps.app.goo.gl/8ohvxVwTY5s5YTac8 Аз също избягвам да зареждам в Унгария. Но по време на вируса, имаше един период със субсидирано гориво и тогава с удоволствие си пълних резервоара за 1.30€/л. Когато минавам през Чехия, след като тръгна с пълен резервоар от Германия, зареждам в Словакия (https://maps.app.goo.gl/gNqcwvdY1gzU3HAWA) и после в Румъния (https://maps.app.goo.gl/yYUAz7cPfJVFi4au9). Досега на лошо гориво (дизел и бензин) не съм попадал никъде. Обикновено почивам в Румъния - https://maps.app.goo.gl/g1PN89u337Zwfxdi7 или https://maps.app.goo.gl/yYUAz7cPfJVFi4au9, в зависимост къде се чувствам уморен, но винаги преди да мина прохода през Карпатите.
 2. Това, според мен, не е задължително, защото Zulassungsstelle-то информира застрахователната компания, когато дадено МПС е отрегистрирано.
 3. А защо не поръчвате безплатната версия - Datenkopie nach Art. 15 DS-GVO – die kostenlose Selbstauskunft https://www.meineschufa.de/de/datenkopie?etcc_cmp=schufa.de&etcc_med= Link/Referrer-schufa.de&et_cmp_seg5=themenportal&et_cmp_seg4=dako
 4. Според мен - не. През септември пътувах от Варна за северна Германия. Извън активния летен сезон се пътува много лесно. Особено след като си избрал да пътуваш през Румъния през вечерта. Тръгнах в 17:00 от Варна, като целта ми беше да мина околовръстното на Будапеща преди 06:00, за да избегна сутрешния трафик по М0 в Унгария. През нощта в Румъния пътуват само камиони и няколко автомобила. Съвсем спокойно се минава, без никакви притеснения. Таксата на Дунав мост посока Румъния е 2€, а в посока България - 3€. Ако им дадеш 5€ ресто не връщат.
 5. Аз бих избрал този маршрут. Пътува се главно по магистрали (А1 в Румъния) и скоростни пътища (DN5 Букурещ --> Русе). По-добре си купи две седмични винетки - по 3€. Дунав мост в посока Русе също е 3€, а на обратно - 2€. Пътя е много добър. Понякога се случват малко задръствания при слизане/качване на магистралата в липсващия участък - https://goo.gl/maps/dnrtvLK5t1ArM4dB6 Добър хотел с много добър ресторант - Hotel Clasic - https://goo.gl/maps/kzEbhzMdV1HyNoCz9 В Румъния винаги зареждам преди да мина Карпатите - https://goo.gl/maps/o8jrXyQ4PpvXwQ4V7 Миналата седмица успях да премина през Унгария без да купувам винетка - https://goo.gl/maps/AxvEQpbjRJ7UEjzd9 За целта ми трябваха точно 5 часа - в 07:22 минах сръбско-унгарската граница, а в 12:22 заредих на бензиностанцията.
 6. Нещо подобно ми се случи и на мен, но преди няколко месеца. С тази разлика, че аз подмамен от никаквия трафик в Сърбия и заради това, че бяхме само 3 коли на сръбската граница си мислех, че ще вляза много бързо в Унгария. Уви, чаках точно 4 часа. Също така заради постоянните катастрофи и задръствания в Унгария все по-сериозно обмислям да преминавам Унгария без да използвам пътищата с винетка. В тази връзка може ли някой пътуващ да ми каже дали има камера за проверка за унгарска винетка между граничния пункт Rajka (HU) и първия изход на М15 (изход 14), ето тази отсечка - https://goo.gl/maps/VV1b74psqTxXTKN4A Целя преминаване през Унгария по този маршрут - https://goo.gl/maps/9NVpvWrW2eZ6AsyG8
 7. На мен българския служител ми поиска и му показах директно на телефона отрицателен резултат от бърз тест.
 8. На нито една граница не искат паспорт, минава се с лична карта също. Спира се само на границите когато се напуска влиза в Шенген, т.е. унгарско-румънска и румънско-българска или унгарско-сръбска и сръбско-българска. Ако се минава през Словения (не съм минавал много отдавна) сигурно се спира и на хърватско-сръбската и словенско-хърватската, но нека да сподели пътуващ по този маршрут.
 9. Аз бих минал през Румъния. Участъците с липсващите магистрали в Румъния са три: - Гюргево Giurgiu - А1 Букурещ: 70км - Piteşti - Sibiu: 148км - около Făget: 16км Винетки е препоръчително да си купиш предварително: Румъния - https://www.roviniete.ro/en/vignette Унгария - https://ematrica.nemzetiutdij.hu/ Словакия - https://eznamka.sk/selfcare/purchase/?sessionexpired=False&frompayment=False Чехия - https://edalnice.cz/en/ Препоръчително е да стигнеш до А1 Букурещ преди 6:30, защото се образуват огромни задръствания на околовръстното на Букурещ. Не си написал колко километра можеш да изминеш преди на направиш голямата почивка. Две сравнително тихи места: Zsámbék, M1 autópálya II. 28. km, 2072 Унгария - https://goo.gl/maps/v69XkLWDcBj6sVJg7 Паркинга зад OMV, Botanická 25, 841 04 Karlova Ves, Словакия - https://goo.gl/maps/iHK2rTVc6S47gqKZ9
 10. Максималния период на работа със срочен трудов договор е 2г
 11. Аз сравнявах за три различни автомобила. Нищо не съм намалявал, а просто избрах автомобила с най-ниски Typklassen за Haftpflicht, Vollkasko и Teilkasko.
 12. Да, това са проценти при преминаване към съседно стъпало. Да, зная че е динамичен параметър. Но на мен не са ми известни изменения от 17 на 23, например.
 13. Чак съществен не е. Различните застрахователи слагат тежест на този параметър от 5,5% до 7,5% от цялата застрахователна сума. При избора ми на сегашния автомобил основна роля изигра Typklasse. Бях се спрял на три различни марки , които изпълняват моите изисквания. Разликата в цената на застраховката при еднакви други условия бе около/над 50%.
 14. Защото (почти) всички немски концерни използват услугите на тази агенция - https://www.eac-consulting.de/wp-content/uploads/2017/10/EAC-Osteuropa-Automotive.pdf А тя препоръчва регион Mittel- und Osteuropa (MOE) доста усилено.
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..