Jump to content
Родени в България

Aleksander

Потребител
 • Мнения

  270
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  57

Aleksander последно спечели на 6 Май

Aleksander получи най-много харесвания!

Относно Aleksander

 • Ранг
  Активен потребител

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
 • Работя като
  AV
 • Политика
  Повръща ми се

Допълнителна информация

 • Родом от
  Варна
 • Интереси
  https://www.scribd.com/doc/265541447/A-Brief-Theory-of-Time-hypothesis

Последни посетители

7772 профилни разглеждания
 1. Полезни статии/публикации....

  Този човек е всичко друго, но не и адвокат. Книга мога да напиша за бедите, които ни навлече на мен и семейството ми със своята многопосочна некомпетентност, високо самомнение.
 2. Напускам квартира !

  Щом си ербап действай! Сеирджии бол...
 3. Напускам квартира !

  Да, ще спечели и то убедително. Има си процедури, които трябва да се спазват. В този случай хазяина трябва писмено да бъде уведомен, че ще се предприемат някакви действия ако в законово определен срок не реагира. Обикновено има стандартни положения, например - уведомявате го, че намалите сумата на наема с някакъв процент и т.н. За да не пиша излишни работи най-добре е консултация с местният Mieterverein. В Германия между справедливост и право има разлика. Така, че е по-добре емоциите да се оставят настрани и да се търси разумно решение на проблема.
 4. Брак в Германия

  Шанса е нулев. Оженихме се в Германия. Двамата сме българи. Почти половин година събирахме документи с цел да докажем кои сме какви сме и защо сме. Идеята е да се предотврати многоженство. След представянето на всички видове документи и справки, евентуално, получавате разрешително за сключване на брак.
 5. Напускам квартира !

  Според моят опит няма да стане. Договорите винаги се изпълняват дословно. В най-лошият случай сменяш квартирата и гориш три наема. Никой няма да ти пусне гювеч с каУцията. Малко хазяи биха рискували със смяна на немателя за сметка на обезщетение то въпреки, че не е изключено.
 6. Висок наем!

  Доста е спорно според мен. Не случайно имаше демонстрации срещу високите наеми. За съжаление почти напълно безрезултатно. В Хамбург е трагедия. Извън темата Advocard са мошеници.
 7. Търся личен лекар Хамбург

  https://rodenivbg.com/index.php?/topic/87-lekari-i-zbolekari-s-blgarski-ezik-v-germaniya-hamburg-hamburg/&tab=comments#comment-184
 8. Здравейте, имам нужда от превод с печат на документи от полски език на немски език. Вие или ваш колега може ли да извърши тази услуга?

 9. Смяна на здравната каса.

  TK - https://www.tk.de/techniker
 10. Случката беше при посрещане в Хамбург. Всеки случай е частен случай. Доведен син и има разлика във фамилните ни имена. Трябваше да доказвам, че имаме нещо общо. Имали сме проблеми и при тръгване от Бг със самолет. Последно миналото лято. Тогава не признаха пълномощното от бащата, не помня по каква причина. Голяма разправия беше. За малко не изпуснахме самолета.
 11. Да, ама не! Веднъж 6 часа се обяснявах на летището в Хамбург. Трябваше и жена да дойде за да ни дадат детето, което пътуваше самó и с неизрядни документи. Тогава неволята добре ни научи. Всичко друго е легенди и празни приказки. Или си изряден и не те боли главата или не си.
 12. Телефонна измама - обаждане от Интерпол, Европол

  Не, не знаех, че има такива опции. Всъщност чудя се какво бих им казал? Аз често получавам идиотски обаждания. Имал съм за покупка на възглавници, предложения за работа в САЩ, Англия и т.н. Да не говорим за всевъзможни телефонни анкети и допитвания. Имам чувството, че целият свят ми знае номера. Иначе по един милион пъти на ден приемаме кукита в сайтовете и се съгласяваме с декларации за поверителност
 13. Телефонна измама - обаждане от Интерпол, Европол

  За последните два дни имам три такива обаждания от различни номера.
 14. Може би не е точно по темата, но донякъде дава яснота и обяснение за поведението и мотивите на някои хора. На тебе сине Животът е труден, понякога - лош. Живеем в такива години… Но ти не бъди със живота на нож. Обичай го, вярвай му, сине! Главата си дръж нависоко, дори свикни пред теглото да пееш. И аз ще ти кажа, а ти разбери - по-весело тъй ще живееш. по-сигурно тъй ще вървиш през света… Защото ще видиш наверно реки без вода и гори без листа, небе равнодушно и черно; слепец ще те води по правия друм и може би тъй ще се случи, че някой глупак ще те учи на ум, клеветник на чест ще те учи. Ти плюй на това и напред отмини. За нищо не чакай награда. Труди се без отдих, търси висини и никога духом не падай! С народа бъди до последния дъх. За него мисли, не забравяй ни долу в калта, ни на светлия връх, ни в тежки минути, ни в слава. И утре, когато потрябва на смърт да идеш, с врага да се биеш - иди и падни безпощаден и твърд, тъй както сме падали ние. Сред този жесток и нерадостен век бъди едновременно воин, и верен приятел, и нежен човек! Тогава ще бъда спокоен. Георги Джагаров
 15. Учебни материали - 3861 думи BG <> DE

  Таблиците не са правени в док формат заради разместванията при форматиране на страниците. Не пазя оригиналните файлове, но корекции могат да се правят с пдф едитор. Не знам дали си струва. Беше голяма играчка, но след пускане в различни групи във Фб се стигна до 170 регистрации във форума на ден.
×