Jump to content
Родени в България

AinStein

Потребител
 • Мнения

  261
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  37

Всичко публикувано от AinStein

 1. Не, напротив.Точно такива, като мене не успяха в живота.Учеха ни на едно, а се озовахме в друго.Думата частник ни бе втълпена за мръсна дума.Просто моето поколение не бяхме готови за демокрацията. Девиза бе"Учи за да не работиш". Имам съученик повтори 7ми клас.Питам го какво ще работиш.Все нещо ще има за мен му бе отговора.В момента той дето не бе закрепостен към идеите на социализма има ресторант в Хамбург, а аз давам съвети за законни помощи от Социалзамта
 2. Благодаря и ще предам съветите ти на този който ме помоли да попитам. Иначе моите познания са в сферата на законните социални права. Защото тук много наблягат с рефрена "Колко е срамно да си на социал" а аз им опонирам с таксите в заплатата. Преди години дойдох с мисълта, че само в България се става от работа гърбав. Та, идвам тук амбициран да покоря....., ама после разбрах, че всички познати, приятели или роднини на познати по някакъв начин са свързани със социала и евтините субсидирани жилища.Чукат филтъра и женките им бачкат по два часа, за да идат на шварцарбайта. А мен ми повтаряха думите казвай в бюрото по труда. Дошъл съм тук да работя..... да,да,да Път ще се прокарва тук през канарите. "Каменарче" Пеньо Пенев
 3. Работя в България към фирма и шефа ме осигурява здравно в България. Решавам да си отворя едно гевербе в Германия.И ми искат адресна регистрация в Германия. Правя си регистрация в Германия.Откривам си гевербе и поставям българин да ми работи. А аз се връщам в България да работя, защото работата ми е скъпо платена. Тъй като се осигурявам здравно в България, защо германската здравна каса ми иска пари?
 4. Значи това, което учих в България и карах с двойкаджиите матури е един голям атестат, че немската гимназия за живковите ученици е едно обикновено училище. Сега малко история.Бях най-големия незнаещ и неучещ хулиган и пакостник в училище.Дори по милост минах първи клас. После ме преместиха в друго училище, но там ядох бой от даскалката в занималнята.Беше студентка от тези дето са ги скъсали на ликвидациите и трябва да изкарат една година в някое училище.Би ме с шипкова пръчка и то заслужено.Пакостта бе неосъзната и доста голяма, но даскалката определно носеше отговорност или нещо са я мъмрили.След доста години си мислих, как е можела тази девойка да бие малко дете, дори виновно. Със сигурност е от тези дето мразят децата и е не е за учител.А може и мома да си е останала.Колко много даскалки има стари моми. След този запомнен бой лудориите вече бяха премислени.Но най-същественото е:) В четвърти клас имах имах огромния късмет и щастие да ми бъде класен ръководител човек, чийто призвание бе да бъде учител.До 6 клас ми бе класен.Три поредни години нашият клас бе първенец на училището.Всички други класове ни завиждаха.Усещахме и у другите даскали неприязън към нашия клас.Все едно сме натегачи!А ний бяхме щастливи и радостни, направо си летяхме.Не разбирахме тогава завистта на големите и некадърни даскали. Тя никога не крешеше, а най-малкото да бие.Тя само с думи те караше да се засрамиш за постъпката си.Да те мотивира.Персонално към всеки намираше език. За мен думите бяха-"Умен си, но си мързелив.Ти можеш!". Винаги, когато чуя песента на Росица Кирилова "Учителко любима" се сещам за нея.Определено тази жена ме направи човек.Вече няма такива даскали. Отдадени на каузата.Затоа винаги съм казвал много зависи от даскала.Единия бие, а другия любов ти поднася. Този, който чрез отношението си да успее да преоткрие жланието и предаде знания на хулигана или неискащите да учат. Наближава 24 май нека да си спомним за нашите даскали и им блаодарим.
 5. Аз ти рукам едно ти си знаеш своето. За да идеш във висшето трябва да си бил в гимназия след това матури и чак тогава на коловозо за висшисти.На Германия не и трябва 80% висшисти, както в България, дето една шайга хляб не могат да разделят на едно взводно отделение. Тук им трябва работници немислищи.С един чужденец роден и израснал в Германия постоянно си общуваме.Питам го какво е учил. Реалшуле и стругар по професия.Дори дъщеря си насочва към рреалшулито.Няма смисъл от гимназия.Там много се учи.Ей ме на 5800евро вече взимам и псувам войната.Та същия понякога в разговори е като в небрано поле.Дори се извинява, че не знае неща от историята и географията.Но не бях обърнал внимание затова докато и с една жена не общувах.Тук ги учат да работят, а не да мислят. Матура карах по литература и математика преди демокрацията и никой не влизаше във висшето с оценки от матурите, а се явяваше на приемен изпит плюс бала от дипломата ти.Сега е директно с матурите.Ужас! Станахме, като немците незнаещи и немислещи!
 6. Ти изобщо в чужбина ли живееш или пишеш от България. Казваш нямало работа за неграмотни. Ела при нашите в DHL да видиш най-отличният им разтоварач на пакети от тирове е български циганин без образование.Иска се сръчност, мускули и желание, а не ядрена физика.Немското образование е направено така, че умни и мислещи да няма. Само 20% тръгват след средното към висшето, а от тях само 10% го завършват. Миналата седмица ремонтираха някаква повреда на канализацията. Повечето бяха румънски цигани с немец шеф.Свършиха си работата стриктно и чисто, дори не знаеха елементите от менделевата таблица в асфалта. Ама, като те гледам си от тези родени след демокрацията и изобщо не си в час с някои неща. Служил съм в строителни войски. Бях във взвод с 100 човека.От които 5 турчета и 5 българчета. Всичките други неграмотни цигани.Ама такива неграмотници дето не си мислил, че има в България.Не знаят да пишат и четат български, камо ли да ги питаш - кой е Аспарух.Тъй, като бях комсомолски и писар не работех, съботите провеждахме часове по образование на циганите. Та същите неграмотни цигани, като ги "пое" казармения живот къде "со кратце, къде с кютек"след 2 години станаха майстори, но в истинския смисъл на думата. Ето това бяха неграмотниците.Работливи и вече със занаят. Аусбилдунг дето уж му викаш.
 7. Явно този учител по немски не е искал или не е можел да вземе сертификата и работеше, като чистач. След доста години работа учителите психясват. Този учител-чистач колкото и да работи повече от 1600 евро няма да изкара.Затова се примирява работа за 800 евро за 4 часа и другото от социала.Струва ли си за останалите 800 евро да бъхти-ами не.Тук говорим когато работиш и не ти стигат парите прибягваш до социал. Ако квартирата е 700евро, остават за ядене 100. И социала дава още 400евро за ядене. Пълния социал е докато ти намерят някаква работа. Във Вест-фалия болшинството немски турци са на социал и работят шварц арбейт.Тях никой не ги сочи! А нашите анатемосват българите дето лазят или пълзят в Германия поради липса на парични средства и взимат пари от социала. "Колко срамно е да си на социал" Когато сложиш неговите цървули и изминеш неговия път в сълзи, несгоди и немотия.Тогава имаш право да ги съдиш. В България почти винаги ме харесваха и после използваха , заради знанията и честността ми. И после разбираш изигран и използван. Тук тези качества не вървят.Тук негласно си от втора ръка. Затова, като си видиш фиша от заплатата имаш удръжка данък социално подпомагане.Твое право е да се възползваш.
 8. Пълни глупости пишеш. Тези неграмотните ще работят там дето не се иска ценз.Точно за това ги вкарват, защото немците не им се работи. Или искаш да видиш български учител по немски работещ в чистотата, защото не признават дипломата и 28 години стаж в България.Дори български инжинер работещ, като куриер.Примери много. А социала се пълни от данъците, колкото повече печелиш, повече плащаш. Някъде четох от 80 милиона в Германия, чужденци са 10% с тези от ЕС.На помощи са 3,78%. Истината е, че Германия не е толкова социална. Класиране по даване на пари от социала:) 1.Норвегия 2.Финландия 3.Дания 4.Швеция 5.Чехия забележете 6.Германия скоро го писаха от Брюксел извадка Така, че младите ориентирайте се към по-социални държави!
 9. Джоб центъра харчи хиляди евро за безсмислени мерки и в същото време ви изпраща писма, че сте получили 16 евро повече. Научаваш, че можеш да имаш истински проблеми, ако не последваш „покана“ за работа. Вече не познавате радостта от пощенската кутия. Научавате се да се преструвате, че наистина се интересувате от нископлатена работа с лоши условия на труд. Още на първо число на месеца знаете, че парите няма да стигнат. От друга страна, не знаете какво трябва да правите с всички специални разходи, например колело за детето, нови зимни ботуши, лекарства, които здравната каса няма да покрие, пердета за дограма или нов хладилник. Постепенно губиш доверие в себе си, вече не си ти, човекът с най-разнообразни способности и интереси и характеристики, трябва да бъдеш превърнат в нещо безлично, което може да бъде натикано някъде в нископлатения сектор. Ако не обръщате внимание, ако не си казвате всеки нов ден, че сте добре, не сте направили нищо нередно, не бягате, дошли сте на този свят, за да бъдете щастливи, а ставаш тъп, вцепенен и безсилен. Не е просто тормоз, не, има открити заплахи, че вие и вашите деца ще бъдете лишени от средства за живот, ако не играете по правилата. Системата е като в "Полет над кукувиче гнездо" - целта е не по-малко естествената ти съпротива да бъде пречупена и да си адаптиран. Целта не е да намерите работа, която ви удовлетворява и ви дава финансова гъвкавост, а да бъдете малки. Пътят на получателя на социални води надолу и това е умишлено.
 10. Мммммм да след твойта тирада от думи в стил ала Меркел ОСТАВАМЕ В ГЕРМАНИЯ и в този ред на мисли, имам пълното право да се възползвам от тяхното богато и спокойно черноморие - Социала:)
 11. Народът дори при корупция ще се завърне, единствено, ако вдигнат заплатите и социала. Пример мъж и жена, работят и им остават след наема и другите разходи към 1500 евро.Това прави 3000 лева. В България, ако взимат общо 3000лева няма смисъл да е тук. Годините минават в посока къщи - работа - къщи, и в един момент старините наближили. Говорих с познат.Скоро щерката роди. Как е зетя? Абе само на работа е над 3000 заплата взима. Ех жал ми е да ги гледам нямат никаква компания и развлечение. Само еднообразие.Аз на тяхните години от заведенията не излизах. Дори и бз пари с приятели се виждахме. Ех други времена, дори и на социала да си трябва приятелче!
 12. Как всъщност се получават социални?

  Един човек да се похвали за достойното плащане, да не мрънка за големите данъци и щрафтове , а да е доволен от това. Колко са, като вас? Някаква мижава бройка сънародници, защото предишните умни и начетени избягаха от България веднага след 89г. Та чак до 2000г, когато България загуби третото място в света по образование. Зимата се прибирам и в автобуса наши сънародници говорят гласно, кой колко печелил и т.н.Викам си аз ли съм с такава никаква заплата сред тези с големите заплати. Писна ми и ги попитах - Има ли сред вас, агроном, инжинер, адвокат, счетоводител и т.н. Всички млъкнаха - Е тогава не ми говорете за заплати. Ний сме роби там. Почти всички бяха в сферата на чистотата .Само едно момче беше стругар. Завършил основното и средното с професия в Германия. Болшенството сме, като другите, но стойките големи. Логично е всеки във форума търси помощ за социал или подобно. Умния интелигентния, дори и без знания по немски ще си намери и преведе в нета. Не съм прочел някой да пита във форума, кога ще има концерт на Васил Петров в Германия:)
 13. Запомнете! Вие сте нежелани в Германия!

  Явно не харесва работливите, но тук се плаща и сигурно му преизпълняваш петтилетката. А заради това в България им викат натегачи:)Със сигурност има санкции за него, за да него осъдят.Всичко е до штрафта.
 14. Запомнете! ВИНАГИ ще бъдете, като виетнамците в България.Вие сте нежелани в Германия! Немеца ще се усмихва и поздравява лицемерно, но в мислите си ....това е моята страна, а я "газят" чужденци. Говоря за простия немец, картофелите дето им викат тука. Абе ананкоолу пенсията ти я дават, защото тези роби работят и прииждат в рая наречен Дойтчланд. Емиграционната служба протрива ръце, че е изпълнила петилетката с милион украинци, но на тях не им се работи, камо ли да пуснат корени в Германия.Нали с кеф 89г. приеха немските руснаци.Потомци на доброволно дошлите бедни немци за подаръка руска земя.И каква стана тя - 80% от тях са на социал в Германия. Някъде по темите имаше.... чакай да го намеря, за да не си измисля. Това са думи, които трябва със златни букви да се напишат на влизане в Германия, а защо не и като за добре дошъл във форума: И за най-малката победа е необходимо да се полагат огромни усилия понякога свързани и с унижения. Дори често се губи идеята за крайна цел. Германия се нуждае от хора, които да й работят повече от нормалното срещу заплащане по-ниско от нормалното и да й раждат деца. Това е. п.с. Чест и почитания на @Aleksander за написаната истина и прекрасната обрисувана картина!
 15. Запомнете! Вие сте нежелани в Германия!

  В Германия се спазват законите, за разлика от България. Пример В немско си паркирал неправилно.Идват да те глобят, опс твой съученик от даскалото с който сте изкарали до 10 клас заедно. Поздравявате се и ти пише штрафта. В България същия сценарий.. Ооооо ти ли си дъра-бъра.Обади се някой ден и няма штрафт. Мисълта ми при писане заглавието на темата бе да се осъзнае и този факт, а не да ми пишат работете не стойте на социални. Аз пък единствено си "рекламирам" помощите тук и сред познати. И не се срамувайте да кандидатствате за тях. ТОВА Е ВАШЕ ПРАВО СЛЕД, КАТО СТЕ РАБОТИЛИ ИЛИ РАБОТИТЕ В ГЕРМАНИЯ,затова сте плаща ли данъци. Тъй като дойдоха много инженери и ядрени физици от Сирия в Германия след 2016 промениха законите за гражданите на ЕС. Ако си работил повече от една година/някъде пише година и половина/ имаш право на социални пари. Ако не си работил изобщо чак след 5-тата година от регистрацията в Германия имаш право на помощи. Но, ако си немски гражданин веднага! Ако си немски гражданин може да откажеш работа за 21 евро на час, защото те мързи, а ние за 12 дори нямаме право да отказваме. Затова и нашите и другите ще шмекеруват. От 400 хиляди българи само 60 хиляди са на социал. Водят ни поляците 90к, после Италианците 80к, после румънците 70к. А пред всички са сирийци 1милион, афганистанци и други половин милион, а пред тях са 1,5 милиона турци немски граждани а пред тях са 2,5 милиона немци немски граждани. Статистиката бе на ДВеле преди да влезнат желаните украинци.
 16. НИКАКВИ ПАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ПОЛУЧИШ! ЗАЩОТО САМ НАПУСКАШ. Същия номер един познат искаше да направи. Цели 2000 лв на месец мечтаеше.Дадоха му само 180лв. Трябва те да те изгонят, това е правилника.
 17. Искам да задам и аз един въпрос . Един познат, който от 6 години работи в Германия взе сина си шизофреник при себе си да го гледа.Сина му е на 31 години с телково решение 87% от България.Някой трябва да се грижи за него.Досега за него в България са се грижили бабата и брата на моя познат.От април месец сина е регистриран в Германия и живее при него. Регистрираха го в АОК и чакат здравната карта.След това ще си избере личен лекар и както е описано по-горе.Ходиха до Саритас и там са каза ли, че могат да го настанят в хайм, но трябва да се разбере кой ще плаща.Доколкото разбрах от темата след получаване на здравната карта, той ще е здравно осигурен в Германия и би трябвало да няма проблем за това.Обадиха се на Социалзамта и Джобцентъра за помощи. Отказаха им тъй, като момчето няма 5 години в Германия.Чудно ми е социалзамта, който отговаря за основно осигуряване защо не им е помогнал? Сега момчето някой трябва да го гледа.Бащата попитал шефа си може ли да работи , като взима сина си със себе си на работа.Отказано му е. Бащата се принуждава да вземе неплатен отпуск, за да го гледа.Ще дойде момент в който ще му дадат кундигунг за напускане и ще загуби работата си.Но и ще има наказание от 3 месеца неплащане на паритеот Арбйтагентурата. По какъв начин могат да го изгонят, но да не е санкциониран от АрбейтАгентурата? После те ще му търсят работа, която той няма да може да работи, защото е възпрепятсван от това, че трябва гледа сина си.Моя познат иска да работи, но ако може да взима сина със себе си.Какво се прави в този случай или трябва ли да кандидатсва и къде за работа, че гледа сина си?
 18. Да, ама за повечето да
 19. На работа учех немец как да работи с виртуалка и се заговорихме, щото фамилията му беше балканска - Родопиев.Знаеше няколко думи на български със силно немски акцент,Баща му избягал 83 от България в Гърция и след доста премеждия се установил в Германия.Замислих се такива изобщо не влизат във форума да помагат на нас незнаещите.ЗабеляЗЪЛ съм, че старите Емигранти не общуват с новите Имигранти.Според вас на какво се дължи.С тяхния опит, знания и немски език доста биха допринесли на форума.
 20. Пет съвета за дългове за наем Ако вече не можете да плащате наема си или вече дължите наем, тогава ще се сблъскате с много специфични и широкообхватни последици: прекратяване без предизвестие или дори изгонване. Не е задължително обаче да е така – при условие че направите нещо по въпроса. Съвет 1: Действайте сега Просто не е вярно, че всичко е загубено - стига да направите първата крачка. Знаете ли правилото на зъболекаря? Зъб, който боли днес, гарантирано ще боли още повече утре. Същото важи и за просрочените задължения за наем: те не стават по-малки от дупка в зъба. Така че първият съвет: направете нещо по въпроса или веднага, или утре сутринта. Първата стъпка може да бъде малко по-различна за всеки, но търсенето на съвет винаги е полезно. Съвет 2: Винаги поставяйте наема на първо място Ако имате дългове за наем, трябва да сте наясно със ситуацията си. И това е, на първо място: Не можете да запазите всичко. Второ, който крещи най-силно, не е непременно най-важен. Дълговете за наем възникват, защото няма достатъчно пари за всичко. Получавате напомняния и кредиторите се свързват с вас – достатъчна причина да се изнервите. Ако обаче сте разбрали, че наемът е на първо място, след това токът и парното и чак тогава евентуалните кредити, тогава знаете какво да правите. Не вашият доставчик на мобилни телефони трябва да бъде платен най-спешно, а вашият хазяин. Съвет 3: Говорете с хазяина си! Как можете да спасите апартамента си? Повечето наемодатели са изненадващо отзивчиви, когато играете на открито. Най-добре е да се опитате да намерите взаимно решение в разговор с наемодателя. Разбира се, няма гаранция, че това ще доведе до споразумение като плащане на вноски или разсрочване на наема, но си струва да опитате. Опитните съветници от дългови или социални консултации изпитват същото: наемодателят не е ваш враг, точно обратното. Съвет 4: По-малко дългове за наеми ви облекчават! Дълговете за наем рядко идват сами - това звучи просто, но изразява, че винаги има още дългове за наем, като загуба на работа, раздяла или болест. Решаването на тези проблеми изисква време и чиста гръб. Жена с хартиена лодка Никой не може да направи всичко едновременно, винаги е необходимо да се правят една стъпка след друга. Представете си лодка: първо закърпвате теча в корпуса. След това се погрижете за платната. След това е време да поправите боята и накрая можете да настроите курса отново. По правило просрочените наеми - според съвет 2 - са течът в корпуса. Съвет 5: Получете съвет! Просрочените наеми са сложна тема. Не пропускайте да получите професионален съвет. Подобно на повечето услуги за консултиране на дългове с нестопанска цел, Caritas също предлага съвети, обикновено безплатни, на място или онлайн – за тези, които предпочитат анонимността.
 21. Германия - обезщетения за инвалидност

  С една дума още при започване на работа в Германия на европейски гражданин е ощетен.Стартира с фалш старт в немското пенсионно осигуряване. Пример 20 години си работил в България.Преместваш се да живееш и работиш в Германия. На 28 месец ставаш инвалид или нетрудоспособен както му викат тук. И нямаш право на пенсия за нетрудоспособност, защото нямаш 5 години вноски в немското пенсионно и задължителни осигурителни вноски за три години през последните пет години преди началото на намаляването на работоспособността. Нямаш ги тези 5 години защото си живял и работил в България. но Други правила се прилагат за осигурени лица, които преди това са претърпели намалена работоспособност в резултат на трудова злополука или които са били напълно намалени в работоспособността през първите 6 години след завършване на обучението. Тук времето за изчакване може да бъде изпълнено преждевременно. за тези които завършват училище и започват работа правилата са други. При тях са само да си платили една година вноски и дори и да не са били 5 години в немското пенсионно. Защо нямат възможност да покрият това изискване? - защото те са били ученици преди това. Същото е и с българския гражданин, не покрива изискването от 5 години, защото е живял и работил в България преди това. При одобряване на пенсията завършилия ученик е одобрен , а на българския или европейски гражданин се отказва.
 22. Германия - обезщетения за инвалидност В какви ситуации имам право на обезщетения? Пенсионери, които вече не работят изцяло или частично поради болест или увреждане, имат право на пенсия при определени условия. Изисквания за допустимост Пенсия за намалена работоспособност: Осигурени лица, които по здравословни причини получават пенсия за инвалидност не повече от най-малко шест часа (частично намаляване на способността за печалба) или вече не са в състояние да работят най-малко три часа (пълно намаляване на способността за печелене) на ден. За да получите тази пенсия, трябва да докажете, че сте са платили най-малко 60 месеца вноски (период на изчакване), т.е. 5 години в пенсионното осигуряване и са внасяли задължителни осигурителни вноски за три години през последните пет години преди началото на намаляването на работоспособността. Периодите, в които сте били болни, безработни, в училище или не сте работили заради децата си, не се броят при изчисляването на тези периоди, ако те не са и периоди на задължителни вноски. Можете обаче да удължите петгодишния период. Други правила се прилагат за осигурени лица, които преди това са претърпели намалена работоспособност в резултат на трудова злополука или които са били напълно намалени в работоспособността през първите 6 години след завършване на обучението. Тук времето за изчакване може да бъде изпълнено преждевременно. Хора с увреждания: Осигурените лица, които вече са били напълно инвалидизирани преди изтичането на общия период на изчакване от 60 месеца и са били напълно инвалидизирани оттогава (напр. в случай на сериозни вродени заболявания или заболявания, възникнали в детството), имат право на пълна пенсия за инвалидност, ако имат завършени 240 месеца вноски и периоди на заместване са изпълнени. Времето за изчакване е например времето за работа в работилница за хора с увреждания. Пенсия поради частично намаляване на работоспособността в случай на професионална нетрудоспособност: Осигурените лица, които са родени преди 2 януари 1961 г. и отговарят на горните условия, също получават пенсия за частична инвалидност, ако вече не могат да работят шест часа на ден в предишната си квалифицирана или друга приемлива професия (пенсия за инвалидност). Допълнителен лимит на приходите: Ако работите, докато получавате пенсията си за инвалидност, доходът ви може да намали размера на пенсията или пенсията може изобщо да не се изплаща. Ето защо трябва да потърсите съвет от вашата пенсионноосигурителна агенция, преди да започнете работа или да работите самостоятелно като пенсионер с увреждания. Специални разпоредби за миньори: Счита се, че миньорите са по-трудоспособни, ако вече не работят на предишната си или сравнима работа поради болест или увреждане и не може да упражнява подобна професия извън минното дело. Миньорите на възраст над 50 години могат да получават пенсия, ако вече нямат работа, която е икономически еквивалентна на предишната им. Това обаче изисква изпълнението на период на изчакване (виж по-горе) от 25 години с постоянна подземна минна работа. Освен това, през петте години преди началото на намалената способност за доходи в минното дело трябва да са навършени три години периоди на задължителни вноски от работа в минното дело и трябва да е изпълнен минималният осигурителен период от пет години в схемата за пенсионно осигуряване на миньорите. Какви са правата ми и къде мога да кандидатствам за помощите? Размерът на трудовото възнаграждение и пенсията, свързана с вноските, зависи от броя на навършените осигурителни години и размера на осигурителното възнаграждение. В допълнение към периодите на вноски, периодите без вноски и периодите с намалени вноски също могат да увеличат пенсията. Ще получите пенсия само ако предварително подадете молба до агенцията за пенсионно осигуряване. Предимства за участие: Ако способността за доходи на осигуреното лице може да бъде запазена или възстановена, пенсионноосигурителната институция ще плати необходимите обезщетения за участие като мерки за рехабилитация, преквалификация или програми за обучение (рехабилитация преди пенсия) вместо пенсия, ако осигурителният закон и личните изисквания са изпълнени. Освен това пенсионното осигуряване поема Ползи за интегриране в професионалния живот, ползи за осигуряване на капацитет за печалба, превантивни услуги и стационарно лечение на деца на осигурени лица и пенсионери, ако това може да подобри или възстанови тяхното застрашено или вече увредено здраве. Това означава, например, медицинско лечение, кандидатстване, лечение или допълнително обучение с цел подготовка на участниците за нова работа. По време на такова участие пенсионното осигуряване изплаща на осигурените и техните семейства преходна помощ за компенсиране на загубата на доход. Размерът зависи от последния доход на осигуреното лице. Ако е необходимо, пенсионната застраховка покрива и пътни разходи, разходи за бизнес или домакинска помощ и разходи за гледане на деца. формуляри за кандидатстване Можете да получите формулярите за кандидатстване от вашата пенсионноосигурителна агенция. Вашите права Можете да получите повече информация за вашите права и права от пенсионноосигурителната агенция. са носители на задължително пенсионно осигуряване Deutsche Rentenversicherung Bund http://www.deutsche-rentenversicherung.de/ , регионалните институции на Deutsche Rentenversicherung http://www.deutsche-rentenversicherung.de/ и немското пенсионно осигуряване Knappschaft-Bahn-See http://www.kbs.de , Можете да намерите Федералното министерство на труда и социалните въпроси на http://www.bmas.de Публикации на Европейската комисия: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=849&langId=de Допълнителна информация са носители на задължително пенсионно осигуряване Deutsche Rentenversicherung Bund http://www.deutsche-rentenversicherung.de/ , регионалните институции на Deutsche Rentenversicherung http://www.deutsche-rentenversicherung.de/ и германската пенсионна застраховка Knappschaft-Bahn - www.kbs.de. Вижте Можете да получите безплатни съвети и информация от пенсионноосигурителните институции. За повечето хора в Германия това е Deutsche Rentenversicherung, който има офиси в по-големите градове. Адресите могат да бъдат намерени на посочените по-горе уебсайтове. https://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=1111&langId=de&intPageId=4551
 23. Офертата е без пари , но сега се замислих трябваше да сложа някой лев или поне банер за реклама
 24. Искаш да разбереш за трудовия си стаж в Германия. Колко вноски си платил за пенсия до тук. Да ми пишат заинтересованите на емайл ajnsteinot@gmail.com
×