Antoniy 1 Докладвай · #1 Публикувано 16 Март, 2015 Преди време ми бяха споменали че в куриерска фирма "Hermes" набират работници, не ме заинтригува особенно, но преди няколко дена брат ми ми каза,че искал да дойда да работи в Германия и си мисля да разпитам пак за тази фирма. Дали някой има някакви отзиви за нея? Става въпрос за района на Lübeck Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Aleksander 180 Докладвай · #2 Зададен 16 Март, 2015 Фирми като Hermes, DHL, GLS, DPD винаги търсят хора. Ако се случи на човек (шеф) работата е добра. Малко повече стрес и търчане. Проблема, с който аз съм се сблъсквал е това, че не набират директно работници на договор, а има една верига от подизпълнители и всеки по веригата си взима своето. Аз бях в GLS. Първия ден имах 117 адреса, т.е. от 6:30 сутринта до, около, 21:00. Предложението за заплащане беше твърдо 1400 евро, но с Гевербе, т.е. трябва да издавам фактури, да плащам на счетоводител, самоосигуряващ се и т.н. и като ударих чертата се оказа, че трябва да работя за 2-4 евро на час, чисто. Чувал съм, че има и доволни. Има приятел, който работи в DPD и твърди, че докарва по 1800, но пак с Гевербе, което означава доста по-малко. За Hermes съм чувал, че много търсят за прекарване на бяла техника до клиенти, но там било доста тежко. 1 dobrinpetrovbg@gmail.com реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kaltcev.72 5 Докладвай · #3 Зададен 4 Април, 2015 Един филм конкретно за работата в ДХЛ Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
velvet_s 1 Докладвай · #4 Зададен 8 Юни, 2015 Здравей! МъжО започна работа в Хермес (Хамбург) преди няма и месец.Излиза в 7,30 и се връща след 21 ч вечерта.Раздава по 80-100 пакета и му се плаща по 55 цента на пакет.С две думи,кофти работа,но според зависи от зора (в нашия случай).Иначе не искат Гевербе или там както се казва,на договор е,с двойно счетоводство.Хермес е на франчайз и явно много зависи и при какъв шеф ще се паднеш. 1 Росен Арабаджиев реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Росен Арабаджиев 614 Докладвай · #5 Зададен 8 Юни, 2015 Здравей! МъжО започна работа в Хермес (Хамбург) преди няма и месец.Излиза в 7,30 и се връща след 21 ч вечерта.Раздава по 80-100 пакета и му се плаща по 55 цента на пакет.С две думи,кофти работа,но според зависи от зора (в нашия случай).Иначе не искат Гевербе или там както се казва,на договор е,с двойно счетоводство.Хермес е на франчайз и явно много зависи и при какъв шеф ще се паднеш. Имам познат, който работеше за Hermes. От разговорите си с него знам, че: - съвсем естествено новобранците получават най-трудните райони (много часове, малко пакети) - текучеството е голямо и бързо се става "старо куче". Aко човек се задържи няколко месеца, постепенно подобрява позициите си, което означава - намаляване на работното време и увеличаване на доходите - колкото и да си подобри обаче човек положението, това си остава работа, която не е за всеки (както повечето работи) Успех на съпруга ви! 1 dobrinpetrovbg@gmail.com реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
1984 101 Докладвай · #6 Зададен 15 Май, 2017 Препечатвам едно съобщение, което може би ще бъде интересно за някои от потребителите тук. Надявам се, засегнатите между вас да не останат пасивни, защото е редно да се осветлят нелицеприятните практики, които прилагат партньорите (подизпълнителите) на HERMES.Здравейте, през 2012 Хермес е получил сертификат от TÜV като потвърждение на добрите условия на работа във фирмата. Но условията се променят, когато се дават поръчки на подизпълнители. С проблема се занимавам от дълго време, но в момента шансовете за публична дискусия на проблема са добри, защото баварската телевизия работи над едно предаване и търси най-вече хора, които са работили за Hermes през последните години в Бавария. Моля Ви, ако имате интерес да представите условията на работа или познавате колеги се обадете. Поздрави Надя Клуге Mit freundlichen Grüßen Nadia Kluge (Dipl.-Jur. Univ./zertifizierte Mediatorin DAA) DGB-Projekt „Faire Mobilität – Arbeitnehmerfreizügigkeit sozial, gerecht und aktiv“ Beratungsstelle München bei DGB Bayern Haus C 5.12 Schwanthalerstr. 64 80336 München Telefon: 089 - 51 39 90 18 Fax: 089 - 51 39 90 94 E-Mail: nadia.kluge@bfw.eu.com Web: www.faire-mobilitaet.de Faire Mobilität auf Facebook! Ein Projekt des DGB-Bundesvorstandes in Kooperation mit: bfw - Unternehmen für Bildung EVW - Europäischer Verein für Wanderarbeiterfragen PCG - PROJECT CONSULT GmbH 1 rodenivbg реагира към това Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове