AinStein 76 Докладвай · #1 Публикувано 18 Декември, 2022 (Редактирано) В сайта на немското пенсионно осигуряване намерих следното:) Нашата брошура, която информира бежанците от Украйна за немското пенсионно осигуряване, ще бъде публикувана скоро. Тук имате възможност да изтеглите. А на български все още няма.Макар България от 2007 да е в Европа. Ако бяхме с Путин веднага щяха да ни преведат всички формуляри. Благодарение на Путин над 1милион работници от Украйна дойдоха на немския трудов пазар.Германия мисли за пенсионерите за след 2080г.:) Редактирано 18 Декември, 2022 от AinStein Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
hqcorp 2 Докладвай · #2 Зададен 22 Декември, 2022 Знаем,че ЕС ни е за гаргара и без това,мерси! Ходил ли си на лекар в бг да ти кажат "плати си осигуровките и пак ела" ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
AinStein 76 Докладвай · #3 Зададен 22 Декември, 2022 преди 8 часа, hqcorp написа: Знаем,че ЕС ни е за гаргара и без това,мерси! Ходил ли си на лекар в бг да ти кажат "плати си осигуровките и пак ела" ? Затова избягахме от България.Имаш осигуровки няма направления. Дават ти направление на доктора малко му е. Тук нито направление ми е отказано, нито някаква услуга. Вадиш здравната карта и чакаш термина. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
veronik_veronik 334 Докладвай · #4 Зададен 23 Декември, 2022 На 18.12.2022 г. at 3:36, AinStein написа: Благодарение на Путин над 1милион работници от Украйна дойдоха на немския трудов пазар.Германия мисли за пенсионерите за след 2080г.:) А вярваш ли, че те са готови да работят? Показват такива, но има една не малка част богати украинци, които надали ще се хванат в някоя фабрика. Прави ми впечатление супер луксозни коли с украинска регистрация. преди 18 часа, AinStein написа: Тук нито направление ми е отказано, нито някаква услуга. Знаеш ли, че често дори и направление не ти е нужно за да отидеш на някакъв специалист, просто се обаждаш и си записваш час. Пример наскоро при мен УНГ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове