Jump to content
Родени в България
AinStein

Можете ли да живеете в Германия без да се регистрирате?

Recommended Posts

Всеки в Германия , който живее , трябва да бъде регистриран там (общо задължение за регистрация): Всеки, който живее в Германия , е длъжен да се регистрира в регистрационния орган, отговарящ за мястото му на пребиваване, в рамките на две седмици след преместването в апартамента, раздел 17 (1) BMG .
 
Какво е фиктивна регистрация?
Фиктивна регистрация е когато някой се регистрира на адрес без да живее там . Такова фалшиво пребиваване е забранено. Всеки, който като наемател издаде удостоверение за наемодател за това, извършва административно нарушение и рискува глоба до 50 000 евро (§ 54 BMG).
 

Каква е разликата между регистриран адрес и местоживеене?

Освен основното жилище, адресът на регистрация включва и второстепенното местожителство . Адресът на регистрация, както и всички данни за регистрация, се записват от общинската служба по регистрация. След като се премести или премести, жителят трябва да информира службата по регистрация на жителите за новия си адрес в рамките на 2 седмици.

За колко време можете да настаните гост?

Колко дълго може наемателят да има или да настанява посетители? Това обикновено е неограничено . Наемодателите не могат да ограничават това по принцип

Кой има право да издава потвърждение за жилище?

За да се предотвратят злоупотреби, не е възможно да се пререгистрирате без потвърждение от наемодателя или наемодателя.
Два варианта на удостоверение на наемодателя . За пререгистрация се приемат

Писмено потвърждение на наемодателя: Тук наемодателят (или упълномощен от него управител) попълва формуляр, който е на разположение в службата за регистрация на жителите и който вие подавате там заедно с другите документи. Между другото, много общини предлагат PDF версии на формуляра за изтегляне. Например град Хановер .

Електронно потвърждение на наемодателя: Тук наемодателят изпраща декларацията директно до службата за регистрация на жителите чрез интернет. В замяна той ще получи код (характеристика за разпределение), който ще ви каже и който ще дадете при регистрация в органа.

Какъв е крайният срок за потвърждение от наемодателя?

Който фигурира като наемодател трябва да издаде удостоверението. Съгласно раздел 19 от Федералния закон за регистрация (BMG), той има задължение да сътрудничи на регистриращия орган. И бързо: Трябва да представите документа (заедно с други документи) в рамките на две седмици след преместването в службата за регистрация на жителите .

Ако не получите потвърждението от наемодателя навреме, трябва да съобщите за това в службата за регистрация на жителите. Защото ако пропуснете срока, това може да ви излезе скъпо - в зависимост от преценката на служителя или местните разпоредби.

До четири седмици закъснение до 30 евро

Ако закъснението е повече от един месец, до 500 евро

До 1000 евро за забавяне от една година или повече

И ако наемодателят издаде потвърждението на наемодателя твърде късно или изобщо не го издаде, той също е заплашен от глоба до 1000 евро съгласно § 54 BMG.

Затова немците си спазват законите, а всички други не докато нямат шрафт и публично комшийско освиркване:)

Редактирано от AinStein

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване×