Jump to content
Родени в България
Росен Арабаджиев

Къде са децата ви?

Къде са децата ви?  

12 гласа

 1. 1. Къде са децата ви?

  • Децата ни са при нас, доходите ни са достатъчни за да се грижим за тях
   3
  • При нас са, получихме помощ от държавата, за да ги издържаме
   2
  • Останаха в България, доходите ни не позволяват да ги издържаме
   1
  • Децата ни са в България, защото е добре да завършат обучението си там
   2


Recommended Posts

Изхождайки от информацията в темата за детските надбавки в Германия (Kindergeld), ми се струва удачно да имаме специална тема по въпроса "Къде са децата ни?". Дори добавям анкета и ще се радвам, ако се запишете в нея. Личните ми впечатления са, че около 50% от сънародниците ни, които са дошли в Германия, са оставили децата си за по-кратко или по-дълго време в България. Като основни причини могат да се посочат ниските доходи и/или притесненията по отношенеи на интеграцията.

Не ми е работа да се бъркам в решението на един или друг, но от разговорите ми със сънародници бях учуден колко много хора са направили трудния избор да разделят семейството, поради недостатъчните доходи, неясното си бъдеще в Германия, притеснения за тяхната успешна интеграция/реализация в училище и т.н. В същото време една от основните германски политики е поддържането на семейството във всеки един аспект от еждневието. Така че е добре да обменим опит, за да поучат сънародниците ни, които са оставили семействата/децата си в България, че точно те не са тежест в Германия, а напротив - присъствието им е силно желано и се прави всичко възможно ежедневните им нужди да бъдат финансово подсигурени.

Лично аз ще се опитам с мненията си в тази тема да бъда максимално полезен на хората, които са дошли в Германия, за да се реализират според способностите и квалификацията си, а не да търсят на хляба мекото и на работата лекото.

До скоро ...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си позволя да споделя и моето мнение относно интеграция , реализация професионална в Де . Според мен проблема на повечето новодошли е слабата професионална подготовка и конкретно насочена в една професия или бранш . Идвайки тук се започва " Търся каквато и да е работа , работотил съм всичко , мога всичко .........." , а тук както се знае се държи на професионална квалификация . Най малкото да си направят труда да преведът изкарани професионални курсове , квалификации , дипломи . Да, в Де работа бол , НО  за квалифицирана работна ръка !

Колкото до децата и семейството  , според мен също е въпрос на желание и информиране . Тук специално има доста програми за итгериране , обучение и подпомагане (включайше и финансово ) , но главния източник на информиране на Нашенеца си остава "......на мене ми каза един приятел " , или ЕДЖ ( една жена ми каза ) .

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Четох една статия, че над 2 500 деца в България, получават детски надбавки от Германия, но според мен дори са повече.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване×