Jump to content

lenka774

Потребител
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Дни на първо място

    1

Всичко публикувано от lenka774

  1. Здравейте, група. Днес получих писмо от Familienkasse. Доколкото можах да разбера ми отказвати детски с мотива, че съпругът ми в България работи и тук би следвало да получаваме детски. Не съм много сигурна, но така го разбирам. Ще изпратя писмото като прикачен файл и ще бъда много благодарна ако някой ми съдейства с превода. Благодаря предварително!
  2. Здравейте група, имам въпрос. От три месеца съм подала документи за детски, но все още нямам отговор за това дали ще получавам или не. Но се налага да се прибирам в Бг за постоянно. Въпросът ми е каква е процедурата сега. Най вероятно трябва да уведомя Familienkasse, че няма да пребивавам и работя на територията на Германия. Какво става с тези 3 месеца, ако ми искат някакви други документи, на българския ми адрес ще става това и изобщо прибирането ми в Бг ще повлияе ли на решението им за това дали да ми отпуснат детски за тези 3 месеца.
  3. Аз лично я изпратих без да е преведена, но ти по- добре си я преведи в България, т.к ще стане по- бързо. Ако я изпратиш непреведена, те си я превеждат, ще стане по- бавно.
  4. Здравей yuriy, след като ти предстои ходене в Бг ще стане най-лесно. Отиваш в Дирекция социално подпомагане, която е в района, в който живееш и подаваш заявление за издаване на тази бележка. Но бележката трябва да е на името на, този който е подал в Германия молбата за детски. Това е. Мисля че за една седмица ще ти я изготвят.
  5. Здравейте, група! Има известно раздвижване с моите документи за детски надбавки. Днес получих писмо, с което ми връщат молбата за детски, т.к. не е подписана от съпруга ми. Той не е в Германия, и аз си мислех че след като не живее тук, няма как да се подпише и че може без неговия подпис. И сега ще изпращам молбата по ел. поща в България за да я подпише съпругът ми. Дали са ми доста голям срок - 25.10.2016, но аз ще гледам доста по рано да върна молбата обратно. Споделям това, за да го знаят, тези, които тепърва ще събират документи за детски. Подписът на партньора явно е задължителен, независимо дали живее или не в Германия. А по въпроса с бележката за наличие или липса на детски надбавки в България нищо не споменават. Надявам се да съм ги убедила да си свършат работата сами. Това е засега. Ще пиша отново при развитие.
  6. Но на мен скоро не ми се очертава ходене до Бг. Как да постъпя ако ми ги поискат. Аз може чак след 3 -4 месеца или повече да имам ходене до Бг. Те ще ме през този период?
  7. Е добре де, но те дори не са ми изпратили и формуляра, който трябва евентуално да попълня и изпратя в Бг за попълване. Сигурно сега като ми върнат отговор, това ще пратят за попълване. Не мога да разбера след като това е тяхна работа и виждат, че от Бг отказват да ги издават, защо продължават да настояват.
  8. Здравейте Крякаща тайфа, много Ви благодаря отново за компетентния отговор. Случаят ми претърпя известно развитие. Сестра ми успя да завери в Община Бургас Familienstandbescheinigung. Но не успя да се сдобие с така наречения Е 411, от там са й казали, че или лично аз трябва да отида там и да попълня заявление за получаването му или Familienkasse трябва да си го поиска по служебен път. Така че не успях да се сдобие с въпросния формуляр. Така без този фомуля изпратих всички останали документи, които ми поискаха, наред с попълнения и заверен Familienstandbescheinigung. За Е 411 им написах, че от българските служби са отказали да ми го издадат и че трябва те да го изискат по служебен път. Това е. Сега ще чакам да видим какво ще ми поискат. Ще пиша пак при развитие на моя случай. Успешен ден!
  9. Благодаря много за отговора на Крякаща тайфа, благодаря, че те има и че помагаш със съвети и изключително изчерпателна информация! След като написах писмо до Familienkasse с въпрос какви документи да приготвя за детски, от офиса им в Нюрнберг ми изпратиха формулярите за детски- молба за детски, по едно приложение към молбата за всяко от двете ми деца и приложението за деца ,живеещи в чужбина. Наред с това са ми изпратили и Familienstandbescheinigung, което пише че във втората си част трябва да бъде попълнено от българските служби. Това въпросният Е 401 ли , т.к. Изглежда много различно от формуляра, който е наличен във форума.Там трябваше само да попълня моите данни, тези на съпруга ми и на децата ми и най -отзад последната точка е потвърждение от българските служба, която да потвърди истинността на написаното от мен с подпис и печат. Изпратих го в Бг на сестра ми, която има пълномощно от мен за да го даде да го потвърдят. Дано се съгласят. Другото, което искат от мен е цитирам точно" Nachweis über den Erhalt/Nichterhalt von Familienleistungen in Bulgarien" Това формуляр Е 411 ли е? Писах до Агенция Социално подпомагане, но от там ми отговориха, че това е документ, който се обменя по служебен път. Не зная как да процедирам. Ще пратя сестра ми до Социални грижи в Бургас, дано да не й откажат. Но въпросът ми за колко години назад да е бележката? Благодаря предварително!
  10. Здравейте, живея и работя в Германия от един месец. Наскоро разбрах от интернет, че имам право да получавам Kindergeld за двете ми деца, които живеят в България със съпруга ми. Подробно изчетох почти всичк тук във форума, запознах се обстойно с всички документи, които трябва да подготвя. Благодаря на хората, които така безкористно помагат на такива като мен с толкова подробна информация. Чест Ви правя. Добре е , че има все още такива добри и готови да помогнат българи! Аз обаче имам един въпрос, т.к. моят казус е малко по-различен. Много ще съм благодарна, ако някой може да ми даде информация по случая. Както казах 1 месец живея и работя в Германия на трудов договор. Само , че в България съм в неплатен отпуск. По- точно първо трябваше да си взема платения годишен отпуск, който ми е до 18.07.2016 г и от 19.07.2016 съм в неплатен отпуск. Финансови затруднения и големи и непосилни кредити към банкови и други институци наложиха моето идване тук, т.к. аз знам немски и беше по лесно намирането на работа. Намерението ми е в първия удобен момент да взема и семейството ми в Германия. Но реших да не рискувам на 100%, защото нещата може и да не се получат. Затова не напуснах работа, а си взех неплатен отпуск.Ще бъде ли това проблем при подаването на документите за. Kindergeld? В България от 3 години не съм получавала детски. Благодаря предварително!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..