Jump to content

danny_76

Потребител
  • Мнения

    10
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обща нформация

  • Град
    Добрич
  • Страна
    BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на danny_76

  1. Здравейте, Позволявам си така директно да ви пиша т.като разчитам на Вашата професионална компетентност! "Носят се " някакви такива слухове в "пространството", че има промяна в закона за детските надбавки в Германия. Аз и децата сме в България, а съпругът ми е в Германия. Имаме подадени необходимите документи за детски, които вече ги разглеждат. Наистина ли има промяна за децата, които не живеят в Германия ,че нямат право на детски, а има и една Директива /Регламент /ЕО/ №883/2004 и №187/2009 за Европейския съюз. Благодаря Ви!
  2. Благодаря ви за разясненията, наистина имах нужда от това. Благодаря за едекватният и бърз отговор!
  3. Здравейте, какво означава постоянна работа - например тези фирми за работа /лайт или цайт, не знам как точно се казват/, това не са ли такива с трудови договори. За да си намериш квартира в Германия през сайтове за квартири , наистина ли трябва да си на договор директно при немски работодател или може да си на трудов договор от 1 година в такава фирма и да важи твоят договор. Това, че е много трудно в Германия да си намериш квартира е някаква "психоза" или наистина има по-специални изисквания, защото в специалните сайтове за квартири има много свободни.
  4. Здравейте, Много ще се радвам ако можете да ми помогнете. От 9 месеца си търся квартира в Rastatt (Karlsrue, Baden-Baden). Неуспешно досега. Помогнете ако някой има информация, или някой ако си търси съквартирант, или ако знае за Wohnungsbewerbung в този район къде е?
  5. Много Ви благодаря за отговора! Така е,трябва да се уведомява с формуляра,но не е ли в случай ако получаваме в момента детски,тогава да ги уведомим за каквато и да е промяна на обстоятелствата? Не знам,да не би да сгреша !? Ох,ужас!Струва ми се,че ще си загубим шанса за детски, поради стеклите се житейски ситуации и всичко ще е било напразно - документи, време, средства и т.н Благодаря Ви!
  6. Здравейте, Отново имам нужда от вашата помощ!Мъжът ми работеше в Германия, но се върна в България,заради здравословни проблеми с майка си.Все още е в неплатен отпуск,но до 31.01.След това фирмата ще прекрати трудовите си правоотношения с него.Писаха му,че когато се върне в Германия ще ги подновят.А той ще може да се върне най-рано в края на месец Април.Междувременно ,ние сме в процедура за одобряване за детски.Трябва да попълним формуляра KG53 за семейно положение и да го изпратим. Въпросът ми е - има ли вероятност да ни откажат детски, като в момента е без адресна регистрация в Германия, от 01.02.2019 ще е и без работодател , т.е единствено му остава ID номера /или данъчният номер/.Трябва ли да изпратим някакъв формуляр-с обяснение на Familienkasse, че поради здравословни причини на близък човек,той е в България и че ще се върне в Германия отново през м.Април 2019г и ще работи при същият работодател. Благодаря Ви!
  7. Това е документ явно от пакета документи,които и ние попълнихме,но не сме го заверявали. Нашите документи всички са подписани от името на мъжът ми,той е с този номер и е в Германия,а аз с децата съм в България! Но не знам дали ви отговарям адекватно,защото ние все още сме в процедура-чакане.
  8. Здравейте Даниела Николова, Много Ви благодаря за отговора и отзивчивостта,най-вече! И на нас в месец Октомври 2018 година ни поискаха такъв документ за потвърждаване на адреса и на брака ни.Учуди ме това,че предварително бяха изпратени,преведени на немски език и отново,че ни ги искат,но... Сега трябва да чакаме отговор някакъв ,нали така ? Или по-често да си отваряме сметките и може приятно да бъдем изненадани без да ни изпратят съобщение! Благодаря!
  9. Здравейте, Много хубави теми са засегнати във форума.Поздравления!!! Имам и аз въпрос,ако ми отговорите ще съм Ви много благодарна. Съпругът ми работи в Германия от тази година -2018, м.Януари. Има и такъв дан.номер съответно. Аз живея с 2 те ни деца в България и работя в България. Искаме да получаваме детските надбавки, без да има значение за нас двамата - дали по негова сметка в Германия или по моя в България, но формулярите KG 1 на български език / заедно с приложенията/ от мое име ли ги попълвам или от негово име се попълват! Благодаря Ви!
×
×
  • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..