Jump to content

Десислав Димитров

Потребител
 • Мнения

  3
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обща нформация

 • Град
  Варна

Постиженията на Десислав Димитров

 1. Предварително се извинявам ако отговор на въпросите ми се съдържа в посочения сайт, но познанията ми по немски са почти нулеви. Въпросите ми са: - кой ми заверява копията? - какво значи заклет преводач, в смисъл трябва някаква лицензирана фирма да ми преведе документите или познат (учителка по немски език в моя случай) може да свърши тази работа. Ако познат ми ги преведе, тогава кой може да удостовери превода? -къде подавам документите за признаване? -към копията на оригиналите и съответния им превод на немски език изпраща ли се нещо друго?
 2. Здравей, Ваерис. Аз също взех решението да емигрирам в Германия и се надявам другата година това вече да е факт. Причините в общи линии са подобни на твоите. Това, което ще си позволя да те посъветвам е да изчетеш последователно и методично този форум. Няма да ти отнеме много време, а съдържа ценна и синтезирана информация, и ще получиш отговори на много въпроси. Миналата седмица се видях с две близки приятелки, които живеят много отдавна в Германия. И с двете проведох доста интензивни разговори относно условията за живот и работа там. Едната е самотна майка. Тя сподели, че детската ясла там е много скъпа, но е записала колеж в Регенсбург и аргументирано се мотивирала защо иска държавата да и поеме таксите за обучение и таксите в детската ясла, докато учи. През това време е започнала работа на половин работен ден. Едва ли постът ми може да има някаква практическа полза за теб, просто исках да те окуража и да ти кажа, че според мен си взела правилното решение. Аз имам (уж) сравнително добре платена държавна работа в България, но си зададох въпроса - сега съм на 32 г. и не мога да си позволя да имаме второ дете, а какво ще правя след 20 години с една пенсия??????? А какво правят с една пенсия хората в Германия????? п.п. извинявам се, ако съм се отклонил от темата.
 3. Здравейте, съгласен съм напълно с Вас! Офицер съм от Военноморските сили, но договорът ми скоро изтича и реших да не го удължавам. С жена ми решихме, заедно с 4-годишната ни дъщеря да емигрираме в Германия, затова и се регистрирах в този форум, тъй като сме се насочили към Хамбург. Много ми е трудно, защото патриотизмът и националната гордост са силно развити у мен и ги предавам на дъщеря си (където види националното знаме и казва:"Тате, виж, това е знамето на България! Бяло, зелено, червено!") Финансово не сме опряли дъното, така че това е само една от причините за решението ни. Приспособили сме се към заобикалящата ни среда, но не искам дъщеря ми да расте с всички тези отрицателни неща, които сте споменали и няма смисъл да ги повтарям, защото всички ги знаем. Стигнахме до заключението, че нещата тук няма да се променят към по-добро (или поне не в близките 10-20 години) и взехме това трудно решение. Естествено, че ще чуя всякакви мнения и дори обвинения, но ще си позволя да Ви цитирам "...харесвам страната си, но не обичам затвора в който я превърнаха!"
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..