Jump to content

raza68

Потребител
 • Мнения

  40
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

 • Дни на първо място

  17

raza68 последно спечели на 29 Декември 2017

raza68 получи най-много харесвания!

Обща нформация

 • Град
  Hamburg
 • Страна
  DE

Последни посетители

2379 профилни разглеждания
 1. Здравейте. Има ли промяна в закона за получаване на детски - в смисъл - да не се получават, ако бащата получава АЛГ1? Съпругата и децата са в БГ. Това, че децата са в БГ - имало значение, по нов закон. Към момента бащата е в предизвестие. Евентуално, ще получи около 10 месеца право за АЛГ 1.
 2. Честит празник на всички българи по света!
 3. И в този ред на мисли - в какво се състои ГОЛЯМАТА СИЛА на unbefristet, Наистина ме интересува въпросът,
 4. Какво означава - за детето дават плюс една половинка. Ако има значение - аз съм - класа 1, получавам детски надбавки, но детето ми е на 23 г., все още е студент. Знам, че това е свързано с облагане на получаването на заплата с данъци. Но точно не ми е ясно. Възможно ли е моя случай да се възползвам...
 5. Ако питаш за право - да, имаш. Само, че втория мини джоб ще ти го обложат с данък по 6 класа и застраховки, па макар и да е за 5 часа и за 50 евро, Наети лица, които вече упражняват основно занятие със задължително социално осигуряване, могат да извършват паралелно само един миниджоб със заплащане до 450 евро. Заплащането за втори и всеки следващ миниджоб се сумира с възнаграждението от основното занятие и по правило подлежи на пенсионно, здравно осигуряване и осигуряване за инвалидност. В случай че едно наето лице,което няма основно занятие със задължително социално осигуряване, упражнява повече от един миниджоб при различни работодатели, то възнагражденията от тези занятия се сумират (не се вземат предвид възнагражденията от краткосрочна заетост). Ако при сумирането на възнагражденията от мини-работните места се надхвърли месечната граница от 450 евро, значи се касае за работни отношения, подлежащи на осигуряване. Бележка За да се избегнат неудобства, наетите лица трябва незабавно да уведомяват своите работодатели при всяко започване на допълнително занятие.
 6. Тончето, ще си позволя да отговоря на някои въпроси, 1.Подаването на ДД за класа 1 не е задължително, Само при условие, ако математиката налага, ако мога така да се изразя. Да си погледне фишовете от 11 и 12 месец - графа Lohnsteuer - сумата колко е. Вие си направете сметка.Примерно - ако сумата е 200 евро. Просто няма нужда, при положение, че бератера е около 200 евро. Но този бератер трябва да даде фактура, която ще му послужи за ДД за 2017 - ако си прави ДД за която и година. Ако Сумата е примерно около 500 евро, То след плащане на бератер - ще му останат около 300 евро. Всъщност, чрез ДД за 2016, мъжът Ви си връща в пълен размер данъка, ако брутото за двата му работни месеца е под около 8300 евро. Точно не ми се търси. Сборът от Платеният данък през 11 и 12 месец минус таксата за бератера, която предварително ще плати - около 200 е равно на чистата сума, която му идва в джоба. Казано по-цветно. Ако съпругът ми не подаде данъчна декларация няма да му върнат надвзетия данък, Отговор - да но от месеца, за който има решение за Steuerklasse 3, ще му удържат по- малко, Отговор - да Значи за това не е нужна данъчна декларация, а те автоматично почват да му удържат по-малка сума? Отговор - да Потърсете brutto netto rechner 2017. Примерно https://www.gehalt.de/einkommen/brutto-netto-rechner?gclid=Cj0KEQjwofHHBRDS0Pnhpef89ucBEiQASEp6LOx4UlcfKWfCcUg-LrDwoMdb9Tq5CFH5RSqeNXkEgRIaAvds8P8HAQ 2, Попълване на данъчна декларация е нужно само за надвзетия данък за предишни месеци? - не само за надвзетия данък за предишни месеци, За 11 12 месец - писах. За 1,2 и 3 месец 2017 - като си подаде ДД за 2017, За класа 3, подаването на ДД е задължително. Няма не искам. Soll. 3.къде подава въпросната данъчна декларация - Данъчна служба - Finanzamt по местоживеене. 4.къде може да намери този съветник Steuerberater? Отговор -навсякъде в града, по интернет. Това знам аз. Всеки може да ме поправи, ако някъде съм дала грешно инфо или да ме добави, акосъм пропуснала нещо. Това е от мой личен опит. И само да вметна, че в някои случаи класа 3 доплащат данък. Това си е наука, за която се учи, Не, че не можеш и сам. Въпрос на избор, Има готови програми - те питат - ти отговаряш, но си има тънкости.
 7. Писах Ви вече. Не ми искате съвета, но ще се повторя. Пиша го и до всички БЪЛГАРИ също. Не е начина да се ходи срещу закона. Осъзнайте го. Има достатъчно други механизми, да си върнете, това, че и повече от колкото сте дали. Затова и икономиката им е силна, защото има действащи закони.
 8. Здравей, въпреки, че не ме питаш конкретно мен, аз ще ти отговоря на някои твои въпроси, 1. Относно ARD - наемодателя не е длъженен да плаща ТВ и радио. Щом имате адресна регистрация ви се праща писмо за такса. За едно жилище - една такса. Ако някой плаща за вашето жилище в момента и Вие знаете това, можете да си поделите таксата помежду си и да им пишетш това. Таксата е 17,50. Трима човека - по 6 евро - условно казано. Ако сте на Job Center - тогава сте освободени, но Ви дават от там писмо, с което да уведомите ARD. Тази такса е по принцип за това, че имате възможност за гледане на ТВ, слушане на радио, мобилни услуги. С една дума - няма бягане. Това, че нямате уреди - тях не ги интересува. Тази нова поправка е от 2013 г., ако не се лъжа. Преди, като че ли е имало някаква възможност за избягване, днес - не. Ваш е избора. Не се докорвайте до момент - жълто писмо - дадени на съдия, тогава и неговите такси. ще платите и в Шуфа влизате. 2. Акт за раждане на съпруга Ви - мисля, че не е необходим. Проверете го това. 3. Относно сроковете - аз съм писала и друг път. Първият път чакахози от декември 2014 до април 2016. Дъщеря ми е студентка в БГ. Прекъсна. Уведимих ги. Върнах надвзетите пари, Септември ми птатиха писмо - какво става, продължава ли. Писах, пратих документите, които искаха, Тозие месец получих парите от септември до февруари. За първоначалните документи ползвах адвокат, 120 евро. Крайно недоволна съм, По-натаък намерих служител от АВО, от който съм безктрайно доволна. 4. От коя организация е Вашия служител, ако искате пишете. По-принцип, би трябвало да е безплатно обслужването, Но зависи,
 9. Относно Е401 и Е411, когато детето е в БГ. При мен - получих ги празни от Фамилиенкассе, в смисъл за попълване от БГ. Пратих ги по мой познат в БГ в Социални грижи в града, от който съм. Знам, че от там ги изпращат в министерството на труда и соц. политика в София. От там в Нюрнберг. Така, че това как изглеждат попълнени - това няма значение за нас. Колко време отнема - не зная. Вероятно месец или месеци. Чела съм, че това не е правилно - ние да се занимаваме и да осигуряваме попълването, а трябвало по служебен път да се прави между институциите в БГ и ДЕ.
 10. Госпожо Елгибор, Вероятно Вие забравяте, че пишете във ФОРУМ. Както Вие, така и аз - сме ЧЛЕНОВЕ. И всеки ЧЛЕН може свободно да изрази мнението си, но без да нарушава правилата на ФОРУМа. Заучени фрази и бързи квалификации - няма да Ви помогнат. Отнасяйте се с необходимото уважение и такт към всеки участник в дискусия или член на форума.
 11. Госпожо Елгибор, Опитайте се да си синтезирате добре мисълта и структурирано да я претворите в написване. Злъчни коментари - никому не са нужни. И аз не знам немски перфектно, та дори и на средно ниво, с един интеграционен курс съм. И английски не знам добре, И аз съм от 2,5 години тук. Почти на 50 години съм, Нещата не ми се случват и получават перфектно, както преди 10 или 20 години. И аз питам и ако съм достатъчно компетентна, в смисъл - случило ми се е, направила съм го - отговарям. Щом сте от 2 години тук, трябва да знаете, че в различните провинции е различно. И случаите и обстоятелствата са различни, А относно Турците са общност,помагат си......турчина може за децата си хляб да няма но ще помогне на събрат. Ама аз не разбирам, защо не пишете в техните форуми и там не търсите адекватна помощ. И как разбрахте това си твърдение. Турчина може за децата си хляб да няма и твоя от устата да ти вземе и кръвта ти да изпие - и твоята и на децата ти. Ами Вие сте една от .а ние сме жалки....пишейки това. Аз. лично така смятам, четейки Ви.
 12. А това - колко- тя аритметиката е много проста по принцип и много сложна. Знам как изчислтняват, но има база, И тя е - колко са ви приходите от трудова дейност, зависи и колко деца имате, дали получавате детски и т.н. Нашият случай беше прост- двама - аз и мъжа ми. И предварителните ми сметки бяха до 50 евро точни. Учудвам се, че от 3 месеца сте подали и нямате отговор. За Харц 4 ли става въпрос или обезщетение за безаработица. Случайно да водите трудово съдебно дело.
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..