Jump to content

tedideevska

Потребител
 • Мнения

  9
 • Присъединил/а се

 • Последно посещение

Обща нформация

 • Град
  Габрово
 • Страна
  BG

Последни посетители

Функцията за показване на последните профилни посетители в момента е изключена и не е показна пред останалите потребители.

Постиженията на tedideevska

 1. Здравейте отново! Искам да поздравя всички, които помагат и отговарят на всичките ни въпроси. Чудесен форум! Ние подадохме документи за Kindergeld от октомври 2019г., през април ни върнаха писмо, в което имаше 4 документа за допълване, един от които беше да им изпратим Заявление от "Дирекция социално подпомагане" - причината за прекратяване на детските в България. Така и написахме : поради възможността на бащата да кандидатства за детски в Германия. Върнаха ни писмо, в което сме одобрени, но пише че ще ни удържат по 23,01Е на дете на месец. Защо се получава така и какво можем да направим? Благодаря!
 2. tedideevska

  Брекети

  Ще бъде добре, ако отговарят и на двете изисквания
 3. Здравейте, ние отидохме в ГРАО , там ни го попълниха и сме одобрени. Успех!
 4. tedideevska

  Брекети

  Здравейте, ще помоля за координати на ортодонти около Щутгарт. Благодаря!
 5. Благодаря за отговора! Доста четох, но явно има още какво да се прочете Извинявам се, ако с нещо в написаното от мен е прозвучало обидно. Изобщо не сравнявам Германия с България. С много неща не съм на ясно и понеже не открих училища за по-големи деца, нито в сайта , нито на друго място за това селце, затова попитах как стоят нещата с училището, понеже искаме да продължи и със футбола. Това ни вълнува най-много - има ли училища със засилено трениране или школи? Къде можем да проверим?
 6. Здравейте, мъжът ми работи в Германия, ние с децата сме в България. Обмисляме и ние да заминем при него. Та...въпросите ми покрай образованието на децата са доста, но като за начало ще започна с - как да разбера в какво училище трябва да ги запиша, има ли някъде нещо като списък на училища по градове? Децата не знаят немски, едното в момента е в 6-ти клас, учи в спортно училище , а другото - завършва втори клас. Предполагам, че трябва да посещават интеграционен клас, но не мога да се ориентирам в кои училища има такъв. И ако в селото , където ще отидем няма такъв клас, как се процедира? С много неща не сме наясно, моля, дайте ми някакви насоки от къде да започна! Всяка информация ще ми е от полза. Благодаря!
 7. Здравейте, мъжът ми получи бланката за семейно положение с указанието да я попълни и завери. Видях по-горе във форума , че трябва да се завери в ГРАО. По какъв начин може да стане това, след като не може да си дойде в България заради създалата се ситуация? ...и още един въпрос - какво е удачно да се напише за причина за спиране на детски в България (мисля, че няма да звучи добре, ако се напише че е заради кандидатстването за детски в Германия)? Благодаря!
 8. Здравейте отново, опитах се да намеря формуляр KG 53-bg, но не успях. Може ли някой да ми помогне и също да ми разясни на втората му страница какво се попълва?
 9. Здравейте, извинявам се ако повтарям въпроса, но не намирам отговор. Бащата на двете ми деца ще започва работа в Германия в края на месеца, с договор. Нямаме брак. С различна адресна регистрация сме. Ние ще останем в България, където получавам детски надбавки и за двете деца, които са ученици. Та въпроса ми е: какви документи трябва да подготвим от тук за кандидатстване за детски надбавки в Германия и кога трябва да стопирам надбавките тук в България?
×
×
 • Създай нов...

Важно!

Използвайки този сайт, вие се съгласявате с нашите Условия за ползване, Декларация за поверителност и Правила на форума. Също така поставихме бисквитки във вашият браузър, за да направим този уебсайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за бисквитки, в противен случай ще приемем, че сте готови да продължите..