Последни публикации

#1
Ако имате проблеми с логванете в сайта просто кликнете върху "Забравена парола" и следвайте инструкциите за нова парола.
#2
Скъпи съфорумци,

последните няколко дни бяха изпълнени с много напрежение. Поради постоянни проблеми с доставчика на хостинг услуги най-после се взе решение за преместването на сайта извън България. Това бе съпроводено с много и напълно ненужни проблеми. Един от тях беше, че благодарение на NS1.bg преместването на домейна, вместо обичайните 24 часа, отне почти седмица, да не споменаваме, че адресът сочеше към друг сайт (https://ace-tm.com/)?!?!?! и т.н. и т.н.

Също така структурата и външният вид на форума, както и повечето функции бяха променени като форума бе конвертиран в друг, безплатен скрипт. Това се наложи заради високите цени за подръжка на досегашната платформа. Това доведе до някои много негативни последици и технически проблеми. Работи се по тяхното отстраняване. Основният проблем за сега е да се възстановят документите.

Надяваме се, че всичко ще се нормализира скоро. СЪщо така скоро ще бъде оповестен и новият проект, който ще бъде продължение на идеята на форума.

С уважение,
Родени в България
#3
Здравейте на всички, аз съм момче на 19г. и живея в Германия от вече 8 години и в момента посещавам 11 клас в FOS, но вече честно казано не ми се седи тук и искам да се завърна в България. Въпросът ми е дали Fachhochschulreife (12-ти клас) би ми стигнало за да кандитатствам в български университет или бих се нуждал от 13-ти клас и съответно Allgemeine Hochschulreife.
 
Благодаря на всички предварително
#4
Не е много приятно пътуването, останете да преспите някъде. Ние тръгваме обикновено в неделя или делничен ден, за да избегнем трафика. Не минаваме през Унгария, а през Хърватия.
#5
Здравейте на всички, аз съм съвсем нова тук.В търсене в гугъл как най-добре да пътувам със семейството за България с кола и хоп ,попаднах на този страхотен сайт.Тази година се каним да пътуваме с кола от Германия до България.В Германия ще тръгваме от Лар ,това е до Европа Парк,Фрайбург и ще пътуваме до Ямбол. Моят мъж е немец и аз преди много години съм пътувала един два пъти с колата до бг , та имаме нужда от вашите съвети с дете и куче как най добре да стигнем до България.Ще пътуваме края на юли на оотиване и малко след средата на август ще се връщаме. Ще бъда много благодарна, ако подксажите ваш опит с пътуванията.
#6
A
Документи в Германия / Получаване на майчинство и обе...
Последна публикация Avi - 11 Апр 2024 10:52:38
Сърдечно благодаря! Наистина се получава твърде сложно... Ще раждам в Германия ?
#7
M
Завръщане в България / Обезщетение от НОИ
Последна публикация mira66 - 07 Апр 2024 00:23:38
Ключовото тук е държава на пребиваване. Незнайно защо те ви третират като постоянно пребиваващ в Чехия. Споменават за някакви пет години, без да се обосноват законно и то само като възможност за постоянно пребиваване в чужда държава. 
 
Без да имам юридическо образование, след като изчетох членовете на които се позовават и на изчетеното през годините, смятам че имате пълно право на обещетение. При досега ми с тази институция е, че действат на почина, ако мине номера, така че наемайте адвокат и действайте. Успех!
#8
H
Говорилня - Германия / търся квартира в дюселдорф
Последна публикация hqcorp - 03 Апр 2024 14:39:32
Здравейте,
Някой има ли представа или предлага квартира в Дюселдорф или до 15км радиус?
Или случайно би желал да замени Дюселдорф за Хамбург?
Благодаря!
#10
Обадете се в посолството и обяснете ситуацията, на нас ни дадоха термин след няколко дни само по телефона. Мъжът ми се обади, обясни ситуацията за спешност и просто казаха, елате. Ставаше въпрос за загубен паспорт, издадоха посаван с 6 месечна валидност.
 
По принцип и година по-рано може да смените паспорт, лична карта така човек си спестява много стрес.
 
От нотариус го знам, генерално пълномощно няма, пълномощното е за всеки конкретен случай. Прежалете се и се обадете, защото всеки си прави, каквото си иска и изискванията за вашата община може да са различни от прочетенето от вас. Освен това изрично беше написано в общината, че в пълномощното трябва да пише, както за подаване, така и за получаване на паспорт, внимавайте с текста.
При проблеми с логванете кликнете върху "Забравена парола"!